Susinevan puoliverikasvatit

♥ Nimi: Sinevan Caramilla
♥ Syntymäaika: 13.10.2019 (0v)
♥ Rotu: Suomalainen puoliverinen
♥ Sukupuoli: Tamma
♥ Säkäkorkeus ja väri: Kasvanee yli 170cm, ruunivoikko
♥ Rekisterinumero: VH19-031-0325 | PKK3315
♥ Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
♥ Omistaja: Myytävänä
♥ Käyttötarkoitus: Kouluratsu, maitovarsa
♥ Potentiaali: vähintään PSG

Nimi: Sinevan Caramilla Rekisterinumero: VH19-031-0325 | PKK3315
Syntymäaika: 13.10.2019 (0v) Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Rotu: Suomalainen puoliverinen Omistaja: Myytävänä
Sukupuoli: Tamma Käyttötarkoitus: Kouluratsu, maitovarsa
Säkäkorkeus & väri: Kasvanee yli 170cm, ruunivoikko Potentiaali: Vähintään PSG

Sinevan Caramilla katkaisi orivarsaputken. Sievä ja ilmeeltään ystävällinen tammavarsa on miellyttävä tyyppi. Kotiväki on kutsunut sitä Callieksi, mutta kuka tietää, millä nimellä tamma myöhemmin tunnetaan? Caramilla matkaa nimittäin suureen maailmaan SIM Dressage Mastersin yhteydessä järjestettävään kouluvarsojen laatuarvostelun joulukuun tilaisuuteen. Varsa on määrä myydä kouluratsastuksesta ja kouluhevoskasvatuksesta kiinnostuneeseen kotiin. Kasvattaja on avoin monenlaisille tarjouksille ja aktiivisuuden ilmentämistavoille: salamakisausta, -jalostusta ja/tai -tarinointia ei edellytetä, mutta on toivottavaa että varsa ei jää tyystin tekemättömäksi tai katoa virtuaalimaailmasta. Kauppaan kuuluvat tällä sivulla olevat tekstit sekä piirretty varsakuva asiaankuuluvin tekijänoikeusmerkinnöin (© kasvattaja tai VRL-05265). Caramillan toivotaan pysyvän piirrettynä.

Caramilla on kookas, korrektisti liikkuva tamma hyvästä suvusta. Se on vanhempiensa kantakirjaustulosten avulla suoraan kantakirjakelpoinen PKK:n kantakirjassa neljä vuotta täytettyään. KRJ:n porrastettuja silmälläpitäen se pääsee starttaamaan kilpauransa periytyneiden ominaisuuspisteidensä avulla tasolta 3, jos uusi omistaja on kiinnostunut niiden kisaamisesta. Caramillan vanhemmista puolisisaruksista mainittakoon II-palkinnolla kantakirjattu ja VIP MVA Fn -arvonimin palkittu ori Sinevan Bavardi sekä I-palkinnon kantakirjatamma Sinevan Esmerie.

Saavutukset

Kantakirjauskelpoinen
KRJ 1189.41p (vt. 3)
(perityt ominaisuuspisteet)
Sukutiedot

i. Sinevan Aurifex
KTK-II
fwb vkko 174cm


ii. Paraxis
Fn, KRJ-I, YLA1
old cre 178cm


ie. Apricity
Fn, KTK-II
trak rt 168cm

e. Sinevan Clarinora
VIP MVA Fn, KTK-II
fwb rn 172cm


ei. Clarimonde
VIP MVA Fn, KTK-II, PKK-V
fwb mrn 173cm


ee. Dancirella
Fn, KTK-II
fwb m 174cm

i. Sinevan Aurifex
KTK-II
fwb vkko 174cm
ii. Paraxis
Fn, KRJ-I, YLA1
old cre 178cm
iii. Parazar
evm | old vkko 174cm
iie. Frauke
evm | old rnvko 169cm
ie. Apricity
Fn, KTK-II
trak rt 168cm
iei. Capricorn
evm | trak m 166cm
iee. Allegory
evm | trak vprn 169cm
e. Sinevan Clarinora
VIP MVA Fn, KTK-II
fwb rn 172cm
ei. Clarimonde
VIP MVA Fn, KTK-II, PKK-V
fwb mrn 173cm
eii. Charmeleonis
evm | fwb tprn 172cm
eie. Mandy O My
evm | fwb m 170cm
ee. Dancirella
Fn, KTK-II
fwb m 174cm
eei. Dragonheart
evm | fwb mrn 170cm
eee. Zantelle
evm | fwb mkm 171cm
Tapahtumat
6.12.2019 Kouluvarsojen laatuarvostelu
21.12.2019 PKK:n kasvatuspäivät - Jälkeläisryhmä (e. Sinevan Clarinora), tuom. aksu
Päiväkirjamerkinnät
13.10.2019 Tammavarsa

Kirjoittanut kasvattaja
Vihdoin tamma. Clarinoran tammavarsa katkaisi orivarsojen sarjan. Tietenkin se meni niin päin, että Syrin, josta Daniel olisi hiljaa toivonut tammaa jatkamaan hyvää emälinjaa, teki orin, ja heti seuraavana päivänä Clarinoran karsinassa räpiköi pikkuruinen tamma. Daniel oli oppinut, ettei terveen varsan sukupuoleen sopinut koskaan pettyä, mutta saihan sitä aina toivoa kaikenlaista.

Kasvattaja ei päässyt näkemään pikkutammaa paikan päälle, mutta Kersti lähetti videoita. Videopuheluun Daniel ei ollut taipunut, sillä aivan taatusti se olisi ollut kiusallista ja vaivaannuttavaa. Tavalliset puhelutkin aina olivat, ja silloin ei sentään tarvinnut miettiä, miltä näytti.

Mielenkiinnolla mies pisti merkille, että Clarinoran varsa taisi sekin olla ruunivoikko. Vasta viime kuussa oli Esmerie varsonut esikoisensa, pitkäjalkaisen orivarsan, joka oli nimetty Ceruleoksi. Tämä näytti tummemmalta, tai ehkä tamman karva oli vielä märkää tai valaistus hämärä tai videon laatu kehno. Oliko varsan karvapeitteessä aavistus rikkaan kinuskista sävyä?

Äh. Ruunivoikko mikä ruunivoikko. Sen tarkemmissa määrittelyissä olisi tarvittu ex-vaimon apua, ja sitä ei enää ollut saatavilla.

Mutta kinuskikaramelli jäi pyörimään mieleen.

"Rekisteröidään se Sinevan Caramillana", Daniel sanoi myöhemmin puhelimessa Arja-äidilleen, joka huolehti Suomeen jääneistä siitostammoista Danielin itsensä tehdessä kilpauraa Saksasta käsin.
"Oikein kivalta kuulostaa", sanoi Aikku, ja Daniel mietti, että kuinkas muuten. Äidillä oli tapana pitää hänen tekemistään asioista, ehkä jopa aidosti.