Perustiedot

Nimi: Dancirella
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 01.02.2013 (5v)
Säkäkorkeus: 174 cm
Väri: Musta
Koulutus: Tavoite GP
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: Kreetta Kumpu, evm
VH18-031-0129 | PKK2660

Kuvagalleria

Arvonimet

Finest 2018

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
28.03.2018 tuom. aksu, EO-sert
30.03.2018 tuom. Anne, EO-sert
15.04.2018 tuom. Anne, EO-sert

Dancirella

Finest

Dancirella on höppänä. Se on suurikokoinen mutta äärimmäisen lapsellinen, eikä se taida koskaan aikuistuakaan. Musta tamma puuhastelee jatkuvasti jotakin, tai sitten se seisoo lumoutuneena aloillaan ja päiväunelmoi. Dansi taitaa elää jonkinlaisessa satumaailmassa, jossa keijut kuiskivat sen korviin iloisia keijunhöpinöitä ja maahiset hipsuttelevat sitä rentouttavasti kepinkarahkoilla. Se on aina, siis ihan aina hyvällä tuulella. Se ei huolestu mistään eikä sitä ärsytä mikään. Jähmeästä luonteestaan tunnettu omistaja Daniel Susineva pitää hevosta vähän yksinkertaisena, koska "ei muut kuin tyhmät ole noin iloisia". Salaa mies kuitenkin lellii Dansia aina kun kukaan ei hänen tietääkseen ole näkemässä, koska onhan tamma nyt kuitenkin oikeasti hänen söpö silmäteränsä.

Dansi on aika hauska ratsu. Vähän pöhkö kyllä, mutta aina tyytyväisen ja rennon näköinen. Dansilla menee pakka sekaisin, jos sille syytää kehotuksia ennen kuin se on ehtinyt käsitellä edelliset hakemukset jonosta pois. Asia kerrallaan, asia kerrallaan! Se on erinomainen kärsivällisyydenkasvattaja. Dansin kanssa ei vaan kerta kaikkiaan voi hätiköidä ja etsiä oikotietä onneen, tai pian keijuhörhelöhevosen aivot ovat umpisolmussa.

Vielä on kokematta se päivä, kun Dansista tulee ensimmäistä kertaa elämässään emä. Daniel ennustaa, että tamma tuijottaa varsaansa hämmästyneenä ja kääntyy sitten katsomaan kysyvänä ihmisiä. "Mikä tuo on? Mistä se tuli? Mitä sille pitää tehdä? Onpa omituinen. Kasa jalkoja ja korvat." Toisaalta Dansi on aina osoittanut sanoinkuvaamatonta kiinnostusta muiden tammojen varsoihin, joten ehkä se yllättää kaikki ja pääsee sittenkin välittömästi jyvälle. Lempeä emä siitä varmasti tulee.

Sukutiedot

i. Dragonheart
evm | fwb mrn 170cm
ii. Danceton
evm | fwb tprn 173cm
iii. Sans Chronicle
evm | swb rnkm 170cm
iie. Diamarilla
evm | fwb m 168cm
ie. Olivia Guivre
evm | fwb m 175cm
iei. Oliviero
evm | holst prt 176cm
iee. Ottilia Guivre
evm | fwb m 169cm
e. Zantelle
evm | fwb mkm 171cm
ei. Zachary
evm | fwb m 169cm
eii. Zeustorm
evm | holst m 173cm
eie. Delirina
evm | fwb trn 170cm
ee. Cruellacestlavie
evm | fwb mkm 170cm
eei. Cruisecontrol
evm | fwb rnkm 171cm
eee. Crazella
evm | fwb m 170cm

Danci on melko puhdasverinen kouluhevonen.

Jälkeläiset

2018 fwb-t. Sinevan Clarinora, i. Clarimonde
2018 fwb-t. Sinevan Carnival, i. Clarimonde

Päiväkirja ja valmennukset

Sulho, 21.01.2018 kirjoittanut omistaja

Kuinka hassu sattuma olikaan, että Valman astutettavaksi viedessään Daniel sai kuulla sille valitun orin olevan hiljaisessa myynnissä. Se ikään kuin lipsahti oriaseman tällipäälliköltä, joka oli heitä vastassa heidän saapuessaan. Ajatus jäi kytemään, tietenkin. Hevosenostoaihe oli ollut ahkerasti pinnalla, kun Daniel oli suunnitellut omaa kasvatusharrastustaan.

Valma ja Bavarignis olivat Danielista kiinnostava yhdistelmä. Harrastehevosta varsasta tuskin tulisi, mutta itselleen tehdessään Daniel ei siitä murehtinutkaan. Hän saattoi jalostaa rakennetta ja liikettä tiettyyn pisteeseen saakka luonteekin kustannuksella, tai jos nyt ei kustannuksella, niin ilman, että se oli ykkösprioriteetti. Tulevan varsan isänä käytetty Bavarignis oli orimainen ja voimakas, ja toistaiseksi sillä oli hyviä tuloksia kansallisista vaativa B -tasolta. Daniel oli seurannut hevosta ja todennut, että kyllä se siitä ylöspäin vielä nousisi. Pääasia kuitenkin oli se, mitä sillä oli tarjota varsalle sukunsa ja rakenteensa osalta, sillä koulutustasohan ei tunnetusti periytynyt.

Valma oli paljon Bavarignista kevyempi, mitä tuli ratsastettavuuteen, mutta siinä oli omat kommervenkkinsä. Ehkä Bavarigniksesta saataisiin varsaan tietynlaista rohkeutta, jotta rutiinit eivät olisi varsalle yhtä tärkeitä kuin emälleen. Ja, Daniel toivoi, Bavarigniksen suvun kautta varsaan tulisi myös kokoa. Sekä orin isä- että emälinjan tiedettiin jättäneen melko suuria jälkeläisiä.

Varsahaaveita pyöritellessään Daniel ihasteli Bavarignista yhä lisää. Hän tiesi jo jalostusvalintaa tehdessään suorittamiensa tietohakujen vuoksi hyvin paljon hevosesta, ja koska tunne siitä, että hevonen oli hyvä, oli niin vahva, hän uskalsi ottaa asian puheeksi vaimonkin kanssa.

Lynn huokaisi syvään, hymyili kuivasti ja sanoi:
"Niin tietenkin. Kyllähän sä nyt jalostusorin tarvitset, jos aiot olla vakavastiotettava hevoskasvattaja."
Vaikka se lausuttiin vitsailevaan sävyyn, Lynn oli jo alistunut kohtaloonsa. Kun Valma haettaisiin miehelästä kotiin, eiköhän sieltä kotiutuisi myös sulho. Innostunutta Danielia oli mahdoton pidellä aisoissa.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen