Perustiedot

Nimi: Dancirella
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 01.02.2013 (5v)
Säkäkorkeus: 174 cm
Väri: Musta
Koulutus: Grand Prix
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: Kreetta Kumpu, evm
VH18-031-0129 | PKK2660

Kuvagalleria

Arvonimet

Finest 2018
KTK-II 2019

Ominaisuuspisteet

Hevonen on porrastetuissa tasolla 10/10 (GP). Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
28.03.2018 tuom. aksu, EO-sert
30.03.2018 tuom. Anne, EO-sert
15.04.2018 tuom. Anne, EO-sert
05.05.2018 tuom. Viiru, EO-sert
22.06.2018 tuom. Pölhö, EO-sert
01.07.2019 tuom. Elisa, EO-sert

Dancirella

Finest, KTK-II

Dancirella on höppänä. Se on suurikokoinen mutta äärimmäisen lapsellinen, eikä se taida koskaan aikuistuakaan. Musta tamma puuhastelee jatkuvasti jotakin, tai sitten se seisoo lumoutuneena aloillaan ja päiväunelmoi. Dansi taitaa elää jonkinlaisessa satumaailmassa, jossa keijut kuiskivat sen korviin iloisia keijunhöpinöitä ja maahiset hipsuttelevat sitä rentouttavasti kepinkarahkoilla. Se on aina, siis ihan aina hyvällä tuulella. Se ei huolestu mistään eikä sitä ärsytä mikään. Jähmeästä luonteestaan tunnettu omistaja Daniel Susineva pitää hevosta vähän yksinkertaisena, koska "ei muut kuin tyhmät ole noin iloisia". Salaa mies kuitenkin lellii Dansia aina kun kukaan ei hänen tietääkseen ole näkemässä, koska onhan tamma nyt kuitenkin oikeasti hänen söpö silmäteränsä.

Dansi on aika hauska ratsu. Vähän pöhkö kyllä, mutta aina tyytyväisen ja rennon näköinen. Dansilla menee pakka sekaisin, jos sille syytää kehotuksia ennen kuin se on ehtinyt käsitellä edelliset hakemukset jonosta pois. Asia kerrallaan, asia kerrallaan! Se on erinomainen kärsivällisyydenkasvattaja. Dansin kanssa ei vaan kerta kaikkiaan voi hätiköidä ja etsiä oikotietä onneen, tai pian keijuhörhelöhevosen aivot ovat umpisolmussa. Kilpa-areenalla on Dansin mielenrauhan kannalta parasta, että sitä ratsastavalla henkilöllä riittää lempeää huumorintajua. Jos jossakin tehtävässä nimittäin sattuu ylimääräisiä kommelluksia, on parempi antaa tamman rauhassa koota itsensä silläkin uhalla, että seuraava liike tulee esitettyä ala-arvoisesti. Prässäämällä Dansia skarppaamaan nopeasti saavuttaa nimittäin todennäköisesti vain kehnon ja epätasaisen loppuohjelman. Parhaimmillaan Dansi on sulavaliikkeinen, miellyttämisenhaluinen ja mielellään töitä tekevä kouluratsu, joka liikkuu tahdikkaasti.

Ennen kuin Dansi ensimmäistä kertaa varsoi, sen omistaja ennusti tamman tuijottavan varsaansa hämmästyneenä ja kääntyy sitten katsomaan kysyvänä ihmisiä. "Mikä tuo on? Mistä se tuli? Mitä sille pitää tehdä? Onpa omituinen. Kasa jalkoja ja korvat." Dansi pääsy kuitenkin hyvin vikkelästi jyvälle emätamman hommista. Jos siinä tilanteessa joku hölmistyneenä toljotteli, se oli kyllä Daniel Susineva ihan itse. Suuri musta tamma nimittäin varsoi kaksoset! Niiden kanssa tamman iloinen hörhöys osoittautui mitä parhaaksi ominaisuudeksi, sillä elämään luottavainen hevonen ei tajunnut turhia stressailla, vaikka varsat vilistivät ympärillä ristiin ja rastiin ja välillä katoilivat yhteistuumin näköpiiristä.

Sukutiedot

i. Dragonheart
evm | fwb mrn 170cm
ii. Danceton
evm | fwb tprn 173cm
iii. Sans Chronicle
evm | swb rnkm 170cm
iie. Diamarilla
evm | fwb m 168cm
ie. Olivia Guivre
evm | fwb m 175cm
iei. Oliviero
evm | holst prt 176cm
iee. Ottilia Guivre
evm | fwb m 169cm
e. Zantelle
evm | fwb mkm 171cm
ei. Zachary
evm | fwb m 169cm
eii. Zeustorm
evm | holst m 173cm
eie. Delirina
evm | fwb trn 170cm
ee. Cruellacestlavie
evm | fwb mkm 170cm
eei. Cruisecontrol
evm | fwb rnkm 171cm
eee. Crazella
evm | fwb m 170cm

Dansi on perinteinen ja vähän tylsäkin tarkkaan jalostettu kouluhevonen. Mitään kutkuttavia riskiyhdistelmiä sen suvussa ei ole, vaan se polveutuu korrektirakenteisista ja hyväluonteisina pidetyistä hevosista, joilla on käyttöominaisuudet kunnossa.

Jälkeläiset

2018 fwb-t. Sinevan Clarinora, i. Clarimonde
2018 fwb-t. Sinevan Carnival, i. Clarimonde

Päiväkirja ja valmennukset

PKK:n 86. KTK-tilaisuus, 15.02.2019 kirjoittanut omistaja

Dancirella näytti Daniel Susinevan mielestä juuri niin valmiilta kuin odottaa saattoi. Kaksosvarsojen jälkeen oli tamma palauteltu ratsastuskuntoon ja kilparadoille, joilla se saisi esiintyäkin tulevat vuodet. Seuraavan varsan aika koittaisi ehkä joskus, mutta toistaiseksi Daniel oli tyytyväinen yhteen omistukseensa jääneeseen tammaan ja toiseen, jonka hän sai myytyä tallimestarilleen.

Kantakirjaustilaisuuden eteneminen alkoi olla hevoskasvattajalle jo tuttua kauraa. Rutiininomainen reissu kahden hevosen kanssa kävi mukavasta viikonlopunavausretkestä. Kotiinviemisinä olikin jälleen kaksi hevosta, joiden jälkeläisiä Daniel voisi tarjota suoraan kantakirjaan.

Dancirella palkittiin II-palkinnolla pistein 17 + 17,5 + 17,5 = 69,3%, ja sen sanallinen lausunto kuului:
Leimat kunnossa, syvä runko. Lihakseton kaula, kaunis pää. Seisoo edestä varpaillaan, painoa voisi olla takasilla enemmän. Herkkä, kaunis tekniikka.
Herra Susinevahan ei myöntäisi sitä itse koskaan kenellekään, mutta kyllä hän saattoi antaa hevoselle pari ylimääräistä rapsutusta.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen