Kuvat © VRL-05265

Chappaquiddick

Virallinen nimi Chappaquiddick "Duck"
Sukupuoli Ori
Rotu Saksalainen ratsuponi (31.25%)
Syntymäaika 27.4.2013, 8v
Säkäkorkeus & väri 147 cm, voikko
Painotuslaji Esteratsastus
Koulutus re 130 cm
Maahantuoja Dierk Mayer
Omistaja Hiljaisessa myynnissä
Kasvattaja Esche Top Ponies

Luonnekuvaus

Laadukas, lahjakas ja pikkuhippasen väkivahva — sitä on Duck, tai Don, tai Appa... Tämä poni on ollut nuoresta iästään jo kolmella poniratsastajalla, ja jokainen on antanut sille oman lempinimensä. Rosemarie "Romy" Mayerille poni siirtyi vasta tammikuussa, ja tyttö on visusti kiintynyt kultaiseen unelmaponiin, vaikkei aina sitä osaa ulospäin näyttääkään. Duck vastaa rämäpäisen Romyn poni-ihannetta. Se on aina menossa korvat tötteröllä ja hyppää mitä vain mistä vain. Joskus Duck painaa lujasti ohjalle, sillä se tykkää mennä lujaa. Hyvin avuille ratsastettuna Duck liikkuu näyttävästi ja on jopa oikeastaan aika kuuliainen poni, vaikka varsinkin esteradoilla ja maastossa innostuessaan kiihdytteleekin. Poniori ei pelkää juuri mitään ja on tallissa puuhakas mutta kiltti käsiteltävä.

Suku

i. Charcoal Grey Dreams
evm | drp 145 cm mkm
ii. Galilei II
evm | wpb (holst x wC) 149cm rt
ie. Crimson Cherries
evm | drp (drp [wB x xx] x holst) 145cm mkm
e. Maya May
evm | drp 147 cm vkk
ei. Tufftlemore Miracle May
evm | brp (conn x xx) 144cm rnvkko
ee. Lily van Waldland
evm | holst 158cm rt

00.00.0000 x toinen vanhempi - o./t. varsan nimi
00.00.0000 x toinen vanhempi - o./t. varsan nimi

kilpailukalenteri

Esteratsastus, villit

30.06.2021 - Paris SIM Jumping Week - Pony 120 cm - tulos
02.07.2021 - Paris SIM Jumping Week - Pony 125 cm - tulos
03.07.2021 - Paris SIM Jumping Week - Pony 130 cm - tulos

Päiväkirja

11. kesäkuuta 2021: Katkelma tarinasta. Josefina kertoo.
On vaikea olla mielissään siitä, että nyt kaikkea sitä rauhaa, tasapainoa ja kotoisuutta on saapunut horjuttamaan Romy upeine poneineen. Josefinan ja Pikin saapuessa kentälle tyttö kiidättää kuvankaunista voikkoaan kohti suhteutettua linjaa, ja pomon leuat puristuvat hetkeksi yhteen. Josefina arvaa, että linjan ratsastamisesta on keskusteltu vain hetkeä aiemmin, kenties jo kolmatta tai kuudettatoista kertaa, eikä itsevarma tyttö ole ottanut konkarin ohjeista onkeensa. Dierk Mayer on ehkä iän ja elämänkokemuksen tasaannuttama, mutta kärsivällinen mies hän ei ole. Pikin satulavyötä kiristäessään Josefina laskeskelee sekunteja ja odottaa äkäistä palautepurkausta.

Sitä ei tule. Hämmentävän tyynenä, vain paikoitellen jähmeä elekieli hermojen kiristymisen paljastaen, pomo käskee Romya hidastamaan ja lähestymään tehtävää uudelleen ilman hurjaa ponin patistelua.

"Anna sen tehdä oma työnsä", Dierk sanoo saksaksi, eikä sivusta seuraava Josefina tietenkään ymmärrä ohjeistusta, mutta jokin siinä puheenvuorossa menee perille: Romy ratsastaa nyt maltillisemmin, prässäämättä poniaan.

Poni on hurjan hieno. Se on kaunis, kuuliainen ja laadukas. Se hyppää helposti ja laukkaa voimakkaasti. Omaa nätisti mutta ponioria vaatimattomammin liikkuvaa puoliveristään verryttelevä Josefina aprikoi, mahtaako Romy ymmärtää, kuinka etuoikeutetussa asemassa onkaan huippuponeineen, merkkivarusteineen ja valmentautumismahdollisuuksineen. Ainakaan teini ei anna eleelläkään viitteitä ymmärryksestä. Josefina itse on kipuillut etuoikeuksiensa kanssa siitä lähtien, kun koululaisena oppi ymmärtämään, että valtaosalle hänen luokkalaisistaan yhdenkin hevosen omistaminen olisi ollut ylellisyyttä, puhumattakaan kokonaisen tallillisen. On kulunut aikoja, kun tallilla käymisen ja hevosten kanssa olemisen iloon on sekoittunut vaikeasti pureksittavaa syyllisyyttä ja epävarmuutta siitä, miksi toiset saavat verenperintönä sen mistä joku muu haaveilee ja minkä eteen jotkut paiskivat töitä koko ikänsä.

"I am sorry, Josefine", Dierk sanoo hänelle viittilöityään häntä ratsastamaan luokseen. "We'll start in five minutes."
"It's okay", Josefina rauhoittelee miestä, joka ei koskaan tarvitse rauhoittelua ainakaan häneltä.
"Rosemarie was late from her own training", epätäsmällisyyttä inhoava pomo nytkäyttää paheksuvasti päätään poniratsukon suuntaan, ja Josefina miettii, onko Dierk antanut sisarensa pojantyttären kuulla kunniansa myöhästymisestä niin kuin taatusti olisi toiminut Joachimin tai Rasmuksen myöhästellessä (Josefina itse ei ole koskaan myöhässä mistään).
"Oh… well, that happens to the best of us, I guess", Josefina sanoo epävarmana (huolimatta siitä, ettei, kuten sanottua, ole itse koskaan myöhässä mistään).
“Hmph”, vastaa pomo, jonka on ehkä vaikea sulattaa sitä, että hänen ikioma sukulaisensa on hänen aikaansa kunnioittamaton myöhästelijä ja tallin siisteysstandardien kanssa riitelevä homssu.

Ulkoasu © Pilvimarja 2013 / Heidi, taustakuva © Joel Klein / Subtle patterns

Kuvat - Perustiedot - Luonne - Suku - Kisakalenteri - Päiväkirja