Pääkuvan työvaihe

Hevosen kuvat © VRL-05265

z-ori | ERJ-porr. vt 10/10

Rozzano Z

virallinen nimi Rozzano Z rotu, sukupuoli zangersheide, ori
syntymäaika, ikä 1.4.2018, 13-vuotias väri ruunikko
säkäkorkeus 168 cm omistaja VRL-05265
rekisterinumero VH19-272-0001 | PKKx kasvattaja / ex-om. Annelies Vermeulen / VRL-05186
koulutus re 160 cm painotuslaji esteratsastus

Luonnekuvaus

Tällä Stall Sjöholman maahantuomalla ratsulla muuten sitten piisaa energiaa. Roi ei aikuistu koskaan, ei vaikka kuinka tulisi ikää mittariin; se pysyy ikuisesti puuhakkaana, sosiaalisena touhuilijana, jolle paikallaan seisominen on hitsin hankalaa. Roi nauttii kaikkien seurasta ja hakeutuu mieluusti lähietäisyydelle kenen tahansa kanssa, ja koska se on ihan hevosen kokoinen hevonen, sen lähentely-yritykset eivät välttämättä ole se kaikkein mieluisin kokemus siihen verrattuna pienikokoisten ihmisten mielestä. Ori ei kuitenkaan koskaan tarkoita pahaa. Se vain etsii rapsutuksia, hellyyttä ja huomiota.

Roilla on upea laukka, jota on helppo säädellä. Voimakkaasta laukasta on helppo esittää upeita hyppyjä. Ponnistusvoimaa tässä hevosessa riittää, eikä ole ihme, että se on tahkonnut suurimpia mahdollisia esteratsastusluokkia jo jokusen kauden ajan. Tällä hetkellä Roi on myyty ruotsalaisen Stall Falkencreutzin hevosriveihin, ja sitä ratsastaa ranskalaissyntyinen kilparatsastaja Emilo Belcotte.

Sukutaulu

i. Roskilde Z evm
zang 169cm rn
ii. Rossi D Z evm
zang 167cm trn
iii. evm
iie. evm
ie. Amethiste Z evm
z 165cm rt
iei. evm
iee. evm
e. Azzizi Z evm
z 166cm mkm
ei. Azzurro evm
holst 170cm rnkm
eii. evm
eie. evm
ee. Mireille d'Amour Z evm
z 167cm rn
eei. evm
eee. evm

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

ERJ Muut
Kilpailee porrastetuissa ERJ-kilpailuissa
Ajantasainen statistiikka.
2.7.2021: 5896.68 (vt. 10)
sij.% 21, startteja yhteensä 102 kpl.


00.00.0000 LAJI/JAOS kutsu luokka tulos
PKK:n alaiset näyttelyt

Päiväkirjamerkinnät

Emilon uusi palkintoporsas
2. heinäkuuta 2021
Hyvä on. Emilo piti ranskalaisista hevosista. Niissä oli sitä jotakin, ja se jokin puhutteli häntä ja hänen isänmaalista sieluaan, mutta Emilo oli jo aikaa sitten pakannut laukkunsa ja muuttanut kauas pohjoiseen. Niin kovasti kuin hän olisikin halunnut pitää kiinni edes hevostensa ranskalaisuudesta, oli vaikea tehdä sellaisia valintoja, kun rahahanoja aukoi ja sulki joku ihan muu kuin hän itse. Karla Falkencreutz valitsi hevoset talliinsa, ja tällä kertaa rouva Falkencreuz oli valinnut Rozzano Z:n.

Se oli zangersheide. Emilo piti hevosesta. Sillä oli hauska luonne, sillä ratsastaminen oli paitsi hulvattoman hauskaa, myös miellyttävää, koska hevonen oli humoristisen energisyytensä lisäksi todella osaava. Kuka tahansa olisi ollut onnessaan saadessaan uudeksi ykkösratsukseen valmiin pelin isoimpiin luokkiin! Rozzano oli kilpaillut kaikkialla, voittanut kaikkialla, ja nyt se kilpailisi hänen, Emilo Belcotten, kanssa.

Roi, niin sitä kutsuttiin. Roi! Kuningas, ajatteli Ruotsissa asumistaan vuosista huolimatta yhä sydänjuuriaan myöten ranskalainen Emilo. Se sopi oivallisen hyvin. Jos edes hevosen lempinimi oli ranskaa, se kelpasi hänelle ykkösratsuksi niin kauan kuin orin kilpauraa kestäisi. Jalostushevoseksihan se oli ostettu, mutta tulosten tekeminen kerrytti nimeä ja nimi toi luokseen tammoja. Emilo aikoi ratsastaa lähes-ranskalaisella ratsullaan niin, että saisi olla hevosesta ja itsestään ylpeä. Kuningas Rozzanosta tulisi hänen uusi palkintoporsaansa.


Virtuaalihevonen » Ulkoasun © Veikkalay 2010, tausta © Evan Eckard / DinPattern, muokkaus & muu materiaali © VRL-05265 » Sivun alkuun