Javachai

Javachai

Javachai on Marjut Kultavaaran ensimmäinen ikioma kasvatti. Ruunivoikon nuoren orin emä on sellainen spesiaalikeissi, aika tavalla mamman mussukka, ja koska se sattuu olemaan myös aika hieno ratsuhevonen, Marjut haaveili vuosien ajan oman tammansa varsasta. Lopulta hän pisti toimeksi, kun väitöskirja piti hänet kiireisenä ja aikaa tavoitteelliselle esteratsastustreenille ja kilpauran tekemiselle oli tavallista vähemmän. Orivalinta oli intuitiivinen. Upea musta Malachai näytti hienolta ja sillä oli vaikuttava suku. Jälkikäteen ajateltunta ehkä joku vähemmän verevä ori olisi voinut olla järkevämpi valinta harrastelija-Marjutin omaksi hevoseksi aiotun varsan isäksi, mutta järki ja tunteet kuiskivat usein eri asioita. Marjut luotti tunteeseen ja sai Javachain, energisen esteorin.

» Virallinen nimi: Javachai » Syntymäaika: 18.07.2018 (4v.)*
» Rotu & korkeus: Suomalainen puoliverinen, 168cm » Väri: Ruunivoikko
» Sukupuoli: Ori » Rekisterinumero: VHx | #PKK3000
» Painotus: Estepainotus » Koulutustaso: Tavoite 140-150cm
» Kasvattaja: Marjut Kultavaara (VRL-05265) » Omistaja: Marjut Kultavaara (VRL-05265)

* Satunnainen ikääntyminen

sydän Luonnekuvaus sydän

Java on keveä ori, jossa piisaa vauhtia ja eteenpäinpyrkimystä. Se on aika ihanteellinen esteratsu: sen hypyt ovat nopeita ja suuria, eikä toistaiseksi ole tullut vastaan tehtävää, jota se ei lähtisi suorittamaan suurella itsevarmuudella. Toisin kuin emänsä Trina, Java ei mene lukkoon pienistä epäonnistumisista, vaan sisuuntuu. Joskus sen yritteliäisyys ja rämäpäinen rohkeus kyllä johtaa tippuviin puomeihin, sillä Java on juuri se hevonen, joka uskoo voivansa hypätä vaikka miten kaukaa, jos sopivaa askelta ei lähemmäs näytä osuvan. Javalla ei ole kovinkaan suuri laukka, ja usein sen kanssa saa ratkaista tehtäviä ratsastamalla reilusti eteen.

sydän Sukuselvitys sydän

i. Malachai ii. Zechariah evm iii. Ezra evm
iie. Zephanie evm
ie. Mercia evm iei. Diocletian evm
iee. Monasticism evm
e. Rosengårds Trinket
» Fwb, rnvkko, 167cm
» VH-tunnus
ei. Tremblay evm
» Fwb, mvkko, 170cm
eii. Högbacka Hurray evm
» Fwb, rn, 170cm
eie. Nadine evm
» Fwb, mvkko, 171cm
ee. Rosengårds Garnet evm
» Fwb, prt, 165cm
eei. De Heroevm
» Fwb, rnkm, 167cm
eee. Rosengårds Granite evm
» Fwb, trt, 169cm

Tarina väristä
Trina osasi yllättää! Kylläpä Rosengårdin kartanon väki hieraisi silmiään, kun heidän silmiensä edessä loikoili kermanvaalea varsa. Rosengårds Trinket (suom. hely) sai nimensä hempeästä väristä, joka ei ollut lainkaan sitä mitä tilattiin, kun astutettiin punarautias tamma näennäisen mustalla orilla, Tremblaylla (i). Niin kutsutun "mustan" orin vanhemmista kumpikaan ei näyttänyt voikolta, joten geenitestaamattomana voikkovärin periytymisen mahdollisuus kolmannen polven ruunivoikolta täysiveriorilta oli jo unohdettu. Tremblaylle alkoi tupsahdella voikkovärisiä varsoja. Mustanvoikkohan se oli, kuten emänsäkin, jonka voikkogeeni ei ollut paljastanut. Kilparatsun uraan keskittyvällä Nadinella (ie) on vain kaksi jälkeläistä, joista toinen on tuikitavallinen ruunikko.

Tarina kotimaisesta kasvatustyöstä
Rosengårdin kartanossa on kasvatettu estehevosia jo vuosikymmenten ajan. Kartanontallin omat sukulinjat elävät Trinan emänpuoleisessa suvussa vahvasti. Sen emä Rosengårds Garnet (e) on vikkelä pieni hevonen, joka myytiin jo maitovarsana. Sen kauppakirjaan kirjattiin kuitenkin varsotusoptio, ja sen turvin Rosengårdit saivat Garnetista yhden kasvatin, eli Trinan, omiin nimiinsä. Tätä nykyä Garnet on kilpahevosena Ruotsissa. Trinan emänisä on Rosengårdien oma jalostusori De Hero (ei), jolla on sekä suoritus- että jälkeläisnäytöt jo kohdillaan. Ori on tyypiltään jalo urheiluhevonen ja sen olemus on ylpeänpuoleinen, mutta erityisen kovaluontoinen tai hankala hevonen se ei ole. Sen jälkeläiset ovatkin kautta linjan olleet selväpäisiä ja asiallisia käsitellä.

sydän Jälkeläiset sydän

kuva skp. Nimi
rotu, syntymäaika
kasvattaja & omistaja

e. Tamma
Tarinakatkelma

sydän Näyttelymenestys sydän

00.00.0000 Paikka, luokka, tuomari, tulos.

sydän Kilpailukalenteri sydän

ERJ, vain sijoitukset

  1. 12.10.2018 Susiraja 120cm 03/30
  2. 15.10.2018 Susiraja120cm 03/30
  3. 16.10.2018 Susiraja 120cm 05/30