Perustiedot

Nimi: Sinevan Enchanti
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 31.12.2018 (8v)
Säkäkorkeus: 166cm
Väri: Vaaleanpunaruunikko
Koulutus: Prix st. Georges
Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
VH19-031-0106 | PKK3051

Kuvagalleria

Arvonimet

KTK-II 03/2019 (74%)
Fn 06/2019
VIP MVA 11/2019

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Se on tällä hetkellä tasolla 7. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
31.03.2019 tuom. Anne & Pölhö | LKV, BIS1, KTK-sert
12.04.2019 tuom. Sage | EO-sert
12.05.2019 tuom. Anne & aksu | LKV, BIS1, KTK-sert
04.08.2019 tuom. Pölhö & Elisa | LKV, BIS4, KTK-sert

Sinevan Enchanti

VIP MVA Fn, KTK-II

Electrizian viimeinen varsa oli kaikeksi onneksi tamma, joten kotiin saatiin yksi tammalinjan jatkaja. Kovasti emäänsä ulkonäöltään muistuttava tammavarsa oli onneksi alusta alkaen luonteeltaan miellyttävämpi: Enchanti on hyväkäytöksinen, valpas ja herkkä nuori hevonen. Tallissa sitä kutsutaan lyhyemmin Enniksi. Enni on kulkenut suoraviivaista polkua elämässään: varsalaitumilta itsenäiseksi nuoreksi hevoseksi, sitten kertaalleen emäksi itsekin ja lopulta ratsukoulutukseen. Koska tamma on tasapainoinen niin mieleltään kuin liikkumiseltaankin, sen kanssa on ollut ilo työskennellä.

Miellyttäväluontoinen Enni on nyt kahdeksanvuotiaana siirtynyt tanskalaisratsastaja Emmeline Boven ratsastamana kansainvälisille kilpakentille. Emmeline kilpailee Saksasta käsin ja pystyy kehittämään Enchantia määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti kohti Grand Prix -tasoa.

Sukutiedot

i. Schwartzwaltz
VIP MVA Fn, KTK-II
trak m 167cm
VH-tunnus | PKK-ID
ii. Charmingheart
evm | trak m 169cm
iii. High Heart
evm | trak m 168cm
iie. Clinquante
evm | trak rnkm 166cm
ie. Sibylline
evm | trak mrn 165cm
iei. Belliatus
evm | trak trn 169cm
iee. Sansaria
evm | trak m 161cm
e. Electrizia
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I
fwb rn 161cm
VH-tunnus | PKK-ID
ei. Glamourshock
evm | fwb mrn 167cm
eii. Great Scott
evm | fwb m 169cm
eie. Royal Pearl
evm | fwb rnkm 170cm
ee. Elegina
evm | trak prn 160cm
eei. Caliente
evm | xx tprn 166cm
eee. Emmeline
evm | trak m 169cm

Jälkeläiset

2019 fwb-t. Sinevan Esmerie KTK-I, i. Sinevan Aurifex
2019 fwb-o. Sinevan Balenciaga, i Bramble Berry Boi

Päiväkirja ja valmennukset

"Joku syntyy", 19. toukokuuta 2019. kirjoittanut omistaja
Daniel Susinevan sihteeri, omituinen sinihiuksinen ei-enää-aivan-teini-ikäinen tyttöihminen, kirjaaa miehen ytimekkäitä kommentteja arvostelupöytäkirjaan. Kilpailut Auburnin kartanolla taittuvat yli puolenvälin, ja vaikka Daniel oli vähäpuheinen mies, päätuomarin sihteeri on takuulla saanut jo kirjoittaa käsi vääränä. Miehen puhelin tärisee pöydällä, mutta hän on liian keskittynyt edessä tapahtuvaan kouluratsastukseen, ettei hän vilkaisekaan puhelintaan - ja hyvä niin, sillä päätuomarin on kai katsottavakin ratsukoita varsin tarkkaan.

Sihteeri ehtii kuitenkin kirjoittamiseltaan vilkaista. Se kohentaa hupsusti asentoaan, äännähtää kuin valmistelisi puhetta, ja sanoo sitten:
"Joku syntyy."
Daniel ei ymmärrä mitä tyttö oikein jupisee. Kukamikäjoku syntyy? Miksi siitä pitää puhua kesken ratsukon suorituksen?
"Onko Enni sun vaimo?" sihteeri penää. "Se synnyttää parhaillaan."

Daniel alkaa ymmärtää mitä tyttö jupisee. Enni synnyttää. Kesken ratsukon suorituksen.

Tuskastuneena Daniel tuijottaa ratsukon suorituksen loppuun ja tarttuu sitten puhelimeensa. Hänen hieno nuori tammansa, joka on tietenkin asutettu, jotta se saisi tehtyä yhden varsan alta pois ennen kisauraa, on tietenkin ryhtynyt varsomaan juuri tänään. Daniel on kaukana omalta talliltaan tuomaroimassa toisen tallin kouluratsastuskilpailuita, ja hänen ensikertalaistammansa varsoo. Toivottavasti kaikki menee hyvin, sillä Daniel ei voi poistua päätuomarin kopperosta kesken kaiken.

Vaatii lujaa tahdonvoimaa kyetä keskittymään kouluratsastukseen loppupäivän ajan. Aina ehtiessään Daniel tarkastelee tilannetiedotuksia, joita tallityöntekijä Kersti ja vielä-hetken-aikaa-vaimo Lynn lähettävät. On varsin ystävällistä, että vaimo, joka on aikeissa jättää hänet, ei sentään jätä hänen tammaansa valvomatta.

Terve tammavarsa, lukee yhdessä ihanassa WhatsApp-viestissä, jonka Daniel vastaanottaa kahden viimeisen luokan välisen tauon aikana. Se on valtava helpotus. Enchantin esikoinen on hyvinvoiva, reippaasti jaloilleen pyrkivä sievä ruunikkotamma.

Reippaasti töihin, 25. elokuuta 2019. kirjoittanut omistaja
Enchanti oli saanut lomailla Esmerie-varsansa kanssa muutaman kuukauden. Kaunis ruunikkokaksikko matkasi kuitenkin nyt kohti tallia, missä Kersti-tallimestari satuloisi Ennin Anmarille. Anmari oli Danielin ratsuttaja ja tavallaan Kerstin ystävä, vaikka tallimestarin olikin vaikea sanoa, pitikö Anmari hänestä lopulta kovinkaan paljon. Se oli sellainen: vähän kireä, ei koskaan vitsaillut ja hymyilikin vain harvoin. Oikeastaan Kersti ei ihmetellyt lainkaan, miksi Daniel ja Anmari tulivat niin hyvin toimeen. Nehän ratsastivat ja työskentelivät molemmat yhtä mielellään hiljaa, sanomatta sanaakaan.

Hiljainen Anmari oli taas hakiessaan Ennin tallista ratsastettavakseen. Esmerie jäi karsinaan Kerstin rapsuteltavaksi. Sillä oli naapurikarsinoissa hevosseuraakin, ja se oli aika rohkea varsa, mutta kyllä se vähän äänteli äitiään kaipaillen.

Tallissa odottava varsa sai kai Ennin hieman tavallista kiireisemmäksi ja pelmahtelevaisemmaksi. Anmarilla kesti tovi, ennen kuin hän sai hevosen seisomaan aloillaan selkäännousun ajan. Näin oli kuitenkin paras toimia: varsa alkoi jo olla riittävän iso, että sen vieroittamistakin pitäisi alkaa miettiä, ja Enchantin sen sijaan oli opittava keskittymään töihinsä.

Ratsastus ei kestänyt kauan. Enni ei vielä osannut paljon, eikä sen kunto ollut hääppöinen. Anmari tiesi, ettei nyt ollut tarkoituskaan prässätä tammasta kaikkea irti viimeistä hikipisaraa myöten, vaan vähitellen vain muistuttaa sille, että se oli jo tottunut kantamaan ratsastajaa selässään. Kyllä Enni muistikin. Anmari lähestulkoon hymyili, kun tamman raviin alkoi löytyä tasaista tahtia ja rentoutta. Kentän laidalle ilmestyvä Danielkaan ei moittinut häntä ääneen, ja se oli varma hyväksynnän merkki.

Anmaria huoletti vähän. Daniel oli alkanut puhua muutostaan ulkomaille. Mitä hänelle itselleen kävisi sitten? Työnantaja oli luvannut, että nuoria hevosia jäisi asumaan Suomeenkin, ja halutessaan hän saisi ratsastaa niitä yhä ja nostaa hommasta liksaa. Niin kivoja kuin Ennin kaltaiset nuoret olivatkin, Anmari tunsi ikävän pistoksen sisimmässään: ei kai Daniel vain veisi kaikkia jo osaavia hevosia mukanaan? Sittenhän hänen kehityksensä tyssäisi siihen.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen