Perustiedot

Nimi: Kallan Fallfudge
Rotu: FWB
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 13.10.2017, 7v
Säkäkorkeus: 165cm
Väri: voikko
Koulutus: Inter I (tav. GP)
Kasvattaja: Auburn Estate
Omistaja: VRL-05265 (Daniel)
VH-18-031-0239 | #PKK2494

Kuvagalleria

Arvonimet

Finest Foal 2018
Finest 2019
KTK-III 2019

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Varsaluokat
31.12.2017 tuom. Anne, EO-sert
05.01.2018 tuom. Kaneli, LKV & EO-sert
16.01.2018 tuom. Anne & BIS Odelie, LKV, BIS4 & EO-sert

Rakenneluokat
31.10.2018 tuom. Anne, EO-sert
30.12.2018 tuom. Kaneli, EO-sert (BIS4)
17.03.2019 tuom. Sage, KTK-sert (BIS3)
12.05.2019 tuom. Anne, EO-sert
29.05.2019 tuom. aksu, EO-sert

Kallan Fallfudge

Fn, FF, KTK-III

"Daniel? Onko sulla huono olo?" Lynn huolestui.
"Ei. Mutta mä - mä olen tehnyt ison virheen. Mä olen aivan kauhean pahoillani."
"Mistä sä puhut? Daniel? Mitä sä olet tehnyt?"

Daniel veti värisevästi henkeä ja valmistautui häivyttämään huolestuneen ja hämillisen ilmeen pois edessään seisovan vaalean naisen kasvoilta. Tilalle tulisi epäilemättä pettymys, ehkä kiukku.

"Me käytiin eilen Amandan kanssa tallissa ja mä luulen, että mä, tota. Lynn, mä olen tosi pahoillani, mutta mä taisin - mä taisin ostaa hevosen. Varsan."
Lynn tuijotti miestään typertyneenä.
"Sä teit mitä?"
"Mä annoin Amandan myydä mulle hevosen."
"Daniel!" Lynn kirahti ja Daniel vääntelehti neuvottomana hänen edessään.

Karkki on virkeä ja puuhasteleva hevonen, joka on vain harvoin aloillaan. Vilkas voikko on tallin henkilökunnan keskuudessa varsin pidetty hevonen, vaikka välillä sen ympärillä muka huokaillaankin kyllästyneinä jatkuvaan hörheltämiseen. Hevonen on kuitenkin aina hyväntuulinen ja valmis ottamaan vastaan rapsutuksia, ja sen kanssa on ihan huisin kiva unohtua hetkeksi ihan vain hengailemaan, jos työpäivän aikataulu suinkin antaa myöten. Uteliaskin Karkki on, aina siinä määrin, että se saattaa joskus stoppailla taluttaessa, koska sen nyt vaan on aivan pakko saada tutkia jotakin uutta talliympäristöön ilmestynyttä artefaktia. Nuorena uteliaisuuteen sekoittui melko voimakasta epäluuloa, mutta Karkki on ehkä tullut elinvuosiensa aikana viisaana hevosena siihen tulokseen, että koska mikään eriskummallinen asia ei vielä ole osoittautunut kuolettavaksi, tuskin niin käy nytkään. Voi olla, että tämä vuosien mittaan kehittynyt arjen viisaus olisi villihevoselle tyhmyyttä, mutta omaksi onnekseen Karkki on mitä kesyin kouluhevonen.

Karkin kanssa asioista ei tule ongelmaa, jos ei niistä sellaista tee. Sen kanssa kisamatkoja suunniteltaessa on eduksi muistaa muutamat perusseikat: 1) se ei tahdo mennä autoon ensimmäisenä, mutta hevoskaverin jo odotellessa kopissa lastaaminen ei ole mikään ongelma, 2) se on uskomattoman taitava purkamaan lettinsä, joten on ihan turha laittaa niitä "hyvissä ajoin" valmiiksi, 3) ensimmäinen minuutti-pari verryttelyssä kertoo pettämättömän tarkasti, missä tunnelmissa kyseisenä kisapäivänä ollaan. Jotenkin selittämättömästi Karkki yhä tänäkin päivänä joskus muistaa, että toisinaan kisapaikkoja nyt vaan on syytä vähän jännittää. Sanotaan, että noin 85% ajasta se on täysin cool ja pro dressage horse, mutta sitten kun sattuu mörköpäivä kohdalle, on turha odotella huippuprosentteja kouluradoilta. Silloin päivä sujuu kaikkien kannalta mukavimmin, jos hevosta ei lähdetä prässäämään korkeiden pisteiden perässä, vaan keskitytään tasaisuuteen ja yritetään pitää hevosen mieli pelissä mukana.

Lähtökohtaisesti Karkki on miellyttävä ratsastaa, siis silloin, kun se ei muista että sillä oikeastaan on aika vilkas mielikuvitus. Ehkä suurimpia "tyyppivikoja" tässä hevosessa on pursuilevasta energiasta seuraava ajoittainen hätäisyys, jota on ratsukoulutuksen edetessä työstetty työstämästä päästyään. Rennossa mielentilassa Karkki tekee ihan mitä vain juuri niin kuin pyydetään, ja kun sitä silittelee kiitokseksi hyvästä työskentelystä, se näyttää maailman tyytyväisimmältä itseensä. Kaiken vilkkauden alta löytyy hitsin voimakas halu olla mieliksi ja suoriutua töistä hyvin.

Sukutiedot

i. Ephemeral Vergessliche Denken
VH17-0130073
172cm vkko old
GP-sijoituksia
ii. Lebenslang Qual
VH17-013-0071
175cm cre old
KRJ-II
iii. I Am Giving Up
evm | 173cm cre old
iie. Glücklich Steinbock DEU
evm | 173cm vkko old
ie. Forget It Dear
VH17-013-0059
165cm trn old
KRJ-II
iei. Believe Or Not
evm | 175cm trn old
iee. Stolen Morals
evm | 172cm mrn old
e. Audrey v. Helmwald
VH17-011-0236
161cm prt hann
Fn, KTK-II
GP-sijoituksia
ei. Armin
VH17-011-0149
168cm prt hann
KRJ-I, KTK-III, YLA3
eii. Prince Charming
evm | 168cm rt hann
eie. Armee Brilliante
evm | 172cm trn hann
ee. Prada II
VH17-011-0166
167cm trn hann
KRJ-I, KTK-II
eei. Sandmann
evm | 164cm rn hann
eee. Prada
evm | 169cm mkm hann

Jälkeläiset

04/2019 fwb-t. Sinevan Butterscotch, i. Sinevan Bavardi

Päiväkirja ja valmennukset

Ennen vieroitusta ja talliin saapumista
13.10.2017 - Suolaisia kyyneliä ja kermakarkkeja (Amanda Sokka kertoo) Lue
4.-5.11.2017 - Tilaisuus tekee Lue

Katsaus Karkin edesottamuksiin, 14.05.2019 kirjoittanut omistaja
Karkin kanssa sujui mukavasti. Se oli mukava hevonen, jolla oli mukava suku. Daniel arvosti mukavuutta aivan erityisesti nykyisessä elämäntilanteessaan, jossa mikään muu ei oikeastaan tuntunut mukavalta. Vauva-aika oli osoittautunut heidän kohdallaan raskaaksi, ja kun avioliitto alkoi vääjäämättä sortua, Daniel Susineva upottautui töihin. Tallissa mies tiesi tarkalleen, mitä piti tehdä; kotona oli vaikeampaa.

Keskittyminen työelämään oli tarkoittanut huimien työtuntien myötä suuria harppauksia eteenpäin hevosten ja hevoskasvatuksen osalta. Karkkikin oli esikoisensa varsonut, ja Daniel oli salaa ylpeä varsasta, jonka isälinja oli hänen omaa työtään. Voikkohan se varsakin oli, eli väripilkku kouluratsastusmaailmassa, mutta eihän sekään ollut negatiivinen piirre etenkään silloin, kun oli jo päättänyt myydä varsan. Moni haaveili jollakin tavalla erikoisen tai mieleenpainuvan näköisestä hevosesta, ja sellainen oli Karkin esikoisvarsasta, Sinevan Butterscotchista tullut.

Varsa oli kuitenkin jo vieroitettu, ja siksi Daniel oli jälleen uudella tapaa innoissaan Karkista. Miehellä ei vieläkään ollut mitään syytä epäillä, etteikö hevosesta tulisi GP-taituri. Alkuaikojen jännityshyytymiset kisapaikoilla alkoivat olla rutiinin myötä takana, vaikka saattoihan Karkki yhä ylivirittyä vilkkaimmilla kisapaikoilla ja käydä kiireiseksi. Daniel tuumasi kuitenkin omaa osaamistaan arvossa pitävänä henkilönä hiljaa itsekseen, että oli sitä nähty ja koettu niin paljon pahempaakin, että kyllä tässä yksi vähän kanaileva tamma kesytettäisiin.

Haave tamman viemisestä kansainvälisille kilpakentille kasvoi jälleen hieman suuremmaksi, kun treeni sujui tälläkin kertaa taas hieman paremmin kuin edellinen.

Kouluvalmennus, 25.06.2019 kirjoittanut omistaja
"Joo-o, on se jo parempi! Tahti säilyy, eikä tarvitse puskea. Saanut voimaa", linjasi Petri Keinänen, ja Daniel nyökkäsi, niin kuin ei olisi kuullut mitään uutta vaan vain vahvistuksen sille, minkä jo tiesi. Danielilta liikeni kaikki kunnioitus ja arvostus pitkäaikaiselle valmentajalle, eikä hän olisi täysin valmennuksettomalle tuuliajolle kuuna päivänä heittäytynyt. Miehen oma visio kouluratsuista ja niiden kouluttamisesta alkoi kuitenkin olla jo kylliksi vankka, että hän saattoi hakea Petri Keinäseltä lähinnä kollegiaalista tukea ja vahvistusta omalle ajattelulleen gurumaisen tienviittomisen sijaan.

"Sille on tekeytymässä aika kiva passage. Töitä on tehty", Petri arveli, ja siihen Daniel ei enää edes nyökännyt, sillä se sentään oli itsestäänselvä asia. Danielin elämään ei juuri muuta mahtunutkaan kuin työntekoa: ellei hän istunut hevosen selässä, hän valmensi, tutki sukuyhdistelmiä ja katseli keväällä ja alkukesästä varsoneiden tammojensa perään. Karkki ei ollut miehen ainoa aktiivitreenissä oleva hevonen, joka oli tekemässä luokkanousua aina vaativampiin luokkiin, joten kilpailuviikonloppujakin piisasi kesäisessä kalenterissa.

"Tee mulle laukanvaihdot, hmm, joka kolmannella niin nähdään, missä niiden kanssa tällä hetkellä menette", Petri vielä vaati.

Daniel esitti Karkin vaihtosarja sellaisina kuin ne sillä hetkellä olivat. Hevonen työskenteli ahkerasti, ja kouluratsastaja pohti kuumeisesti: takoako kisauraa nyt niin pitkälle kuin irtoaisi, vai pitäisikö jossakin vaiheessa taas harkita varsantekoa? Suvunjatkaja Karkista hänen tallistaan vielä kuitenkin puuttui.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen