Susinevan puoliverikasvatit
Mies ja tilukset

Daniel Susineva (s. 1991) on hevossuvun vesa, joka on ratsastanut pienestä pitäen. Lukuunottamatta muutamia teini-iän hevosettomia vuosia hän on kilpaillut aina, mutta vastoin yleistä väärinkäsitystä mies ei suinkaan ole aina ollut kouluratsastaja. Ennen teinitaukoaan Danielia kiinnosti enemmän esteratsastus, kai koska se oli vauhdikkaampaa ja coolimpaa. Vasta aikuisiällä aukeni kouluratsastuksen hienous, ja sen jälkeen kehitys onkin ollut lujan työnteon (ja rahan) myötä nopeaa. Daniel on suorittanut ratsuttajan tutkinnon vuonna 2015. Oma hevoskasvatustyö alkoi mielenkiintoisena harrastuksena, mutta vei mukanaan. Kilpailuinnostus ei kuitenkaan sammunut, ja kun tuntui, ettei Suomessa enää ollut riittämiin saavutettavaa, Daniel suuntasi kulkunsa pitkäaikaisen valmentajansa Klaus Alscherin talliin Saksaan. Mukaan lähti muutama kilpahevonen, ja siitostammat ja nuoret hevoset jäivät Arja-äidin valvontaan Suomeen.

Danielia ei tunneta iloluontoisena suupalttina. Jos miehessä jotakin karismaa onkin, se rakentuu rahisevankuivan huumorin, vankkumattoman itseluottamuksen ja kattavan tietotaidon varaan. Vakava, hymytön, totinen, eronnut, isä, kouluratsastaja - siinä usein käytettyjä kuvauksia ja nimityksiä tästä miehestä.

Vänrikinmäki


Vanha karttakuva alueesta

Vänrikinmäki on fiktiivinen etelä-suomalainen vanha kylä, jonka alueella Daniel Susinevan suvun tila sijaitsee. Tilalla on vuosikymmenten saatossa kasvatettu hevosia, pidetty ratsastuskoulua ja järjestetty monenlaisia tapahtumia kilpailuista hevosnäyttelyihin.

Tällä hetkellä Vänrikinmäellä on kaksi erillistä tallia. Vanha lato on kunnostettu ja laajennettu Danielin hevosia varten, ja siellä asuvat nyt miehen jalostushevoset ja nuoret, koulutuksensa alkuvaiheilla olevat hevoset. Siitostammoista on vastuussa Arja Susineva ja nuorten ratsukoulutuksesta Anmari Franssi, joka on työskennellyt jo useamman vuoden ajan Danielin palkkalistoilla.

Tiilitallissa toimii tätä nykyä ulkopuolinen talliyrittäjä. Ennen talli oli Arja Susinevan johtaman ratsastuskoulu Mallaspuron käytössä, mutta Arja lakkautti ratsastuskoulutoiminnan ja etsi tiloihin vuokralaisen vuonna 2019. Nyt tilat ovat hevostapahtumia järjestävän Ekvus Eventsin käytössä. Ekvus Events järjestää muun muassa hevosnäyttelyitä sekä valmennusklinikoita. Tallin karsinapaikat ovat tapahtumiin osallistuvien hevosten käytössä, mutta tallissa asuu myös vakituisia vuokralaisia.