fiktiivinen hahmo
kevätkarnevaali jusugranni
Ulkoasu © M Layouts
Ulkoasun kuva © Ulf Bodin (CC BY-NC-SA 2.0)
avatar
Nimi Josefina "Jusu" Rosengård
Syntymäaika ja ikä 03.02.1998, 21v
Syntymäpaikka Rosengårdin kartano, Gullö
Asuinpaikka Kalla
Pituus 173cm
Tuntomerkit Ruskeat kiharat, siniharmaat silmät
Koulutus Ylioppilas

Rosengårdin kartanon nuorimmainen on vähän sellainen seinäruusu. Hän on kaikessa rimpulamaisuudessaan ihmeellisen kömpelön oloinen, ja harva huomaakaan tytön olevan pitkänhuiskea, niin pieneksi ja huomaamattomaksi Jusu on oppinut tekeytymään. Hän ei pidä meteliä itsestään: perheensä kuopus on tottunut jäämään vahvempien persoonien jalkoihin ja täten tullut siihen tulokseen, että on parempi siirtyä sivuun ihan suosiolla. Jusu on juuri niitä ärsyttäviä henkilöitä, jotka vastaavat jokaiseen mielipidekysymykseen "emmätiiä" tai "ei mulle ole niin väliä, päätä sä". Hajuton, mauton - ja liekö täysin äänetönkin? Jusun äidinkieli taitaa sittenkin olla hymyily. Hiljainen tyttö osaa hymyillä tuhannella tavalla.

Jusu on vähän nörtti. Hän rakastaa luonnontieteitä ja matematiikkaa, ja toivookin, että ihmisten väliseen kanssakäymiseenkin pätisivät jotkin selkeät, matemaattisenkaltaiset säännöt. Jusu käy levottomaksi, jos asiat ovat logiikanvastaisia - ja ihmiset usein ovat. Sarkasminlukutaito ei ole Jusun vahvuus, ja välillä muiden ihmisten vitsit jäävät tytöltä ymmärtämättä.

Jusu on kasvanut hevosten kanssa. Usean sukupolven hevosmiestaito on jättänyt jälkensä Jusuunkin, mutta intohimoista kilparatsastajaa hänestä ei kuitenkaan ole tullut. Nyt hän on uuden haasteen edessä, sillä Susanne-äiti on päättänyt, että tytön on kertakaikkiaan itsenäistyttävä ja siinä sivussa kasvettava itsenäisiin päätöksiin kykeneväksi hevosenkouluttajaksi ja esteratsastajaksi. Matkassa mukana on Granni-hevonen, jolla on valtava taistelutahto. Tamma ei kuitenkaan toistaiseksi ole osoittanut minkäänlaista halua antautua yhdenkään ihmisen johdettavaksi, eikä Jusu luule itsestään liikoja. Kyllä hän Grannista ratsun tekee, mutta että kilpahevosen? Jusun kunniaksi on kuitenkin sanottava, että vaikka hän maan kamaralla näyttää siltä, että saattaa kompastua koska tahansa omiin varpaisiinsa, hevosen selkään hän sulautuu luontevammin kuin ehkä mihinkään muualle.

Ulkonäöstä
Villin, syvänruskean kiharapehkonsa Jusu pitää yleensä kuuliaisesti olkapäitä hipovalla letillä. Muutenhan hän näyttäisi kamalan homssuiselta, eikä se käy (äidille)! Jusu pukeutuisi (piiloutuisi) mieluiten suuriin, pehmeisiin neuleisiin ja suloisiin college-paitoihin. Omasta mielestään hän ei onnistu näyttämään tyylikkäältä, vaikka pukisi ylleen designer-kuvaston harkitun sivun, ja pehmopaidoissa hiihtely on mukavampaakin. Kukapa uskoisi tästä harmaavarpusesta, että lapsuudenkoti on vauras kartano?

Hevoshistoria

Josefinan vanhemmat kasvattavat estesukuisia suomalaisia puoliverisiä. Tytön ensimmäinen ihan oma hevonen on fwb-tamma Tigraine eli Granni. Josefina ja Granni asuvat tätä nykyä Kallassa, missä Jusu kouluttaa nuorta hevostaan valmentajansa Verneri Kaajapuron avustuksella. Tummanruunikko tamma on estehevosen perikuva, ja toivoa sopii, että kaksikko pärjää kilpakentillä.

Lokakuusta 2018 toukokuun lopulle 2019 Jusulla on käytössään vanhempiensa kasvatti Rosengårds Trinket. "Trinan" omistaa Marjut Kultavaara, joka ei kiireiltään ehdi juuri nyt pitämään tammaa haluamansalaisessa tavoitteellisessa treenissä. Jusu ratsastaa ja kilpailee Trinalla alustavan sopimuksen mukaan loppukevääseen saakka. Ratsukon tavoitteena ovat ehjät radat 130:n senttimetrin luokissa .

Tarinoissa mainittuja hevosia:
x Santos, pieni, ketterä ja luotettava kimo belgialaisruuna. Josefinan junnuhevonen.

Perhe
Arne Rosengård, isä.
Susanne Rosengård, äiti.
Vilhelmina Allén, isosisko.
Alexander Rosengård, isoveli.
Johannes Allén, Vilhelminan aviomies.
Iris Allén, Vilhelminan ja Johanneksen esikoinen.
Felix Allén, Vilhelminan ja Johanneksen kuopus.
Alexander Rosengård
alexander
Syntynyt: 13.11.1994, Gullö
Asuinpaikka: Sveitsi
Ammatti: kilparatsastaja
Siviilisääty: milloin mikäkin

Alexander on häikäilemätön ja laskelmoiva. Kun mies tietää, mitä tahtoo, hän löytää väsymättä keinon saada haluamansa. Kunnianhimoa hevosurheilun saralla piisaa, ja Alexander onkin viihtynyt viimeiset vuodet Keski-Euroopassa palkkakuskina muutamalla suurella tallilla. Koti-Suomen pienet kilparatsastuspiirit eivät kukkomaiselle Rosengårdien keskimmäiselle riitä. Alexanderin täytyy aina saada enemmän ja parempaa, oli kyse sitten hevosista, maineesta tai naisista.

Mies pysyi ensimmäisessä työpaikassaan Belgiassa kolme vuotta. Sitten hän siirtyi parempien hevosten toivossa Saksaan, mutta pesti jäi lyhyeksi piipahdukseksi. Pikaisilla lähtöpasseilla saattoi olla jotakin tekemistä pomon tyttären kanssa - tai sitten ei. Pari viikkoa Alexander seilasi tyhjän päällä, kunnes rantautui Sveitsiin ja löysi itselleen tallin, jonka leivissä pääsi ratsastamaan nuorten hevosten lisäksi isoja luokkia "kunnon hevosilla", kuten hän sanoo.

Alexander on ruumiinrakenteeltaan esteratsastajamaisen keveä ja jäntevä. Hän pukeutuu aina hillityn tyylikkäästi. Alexander on tuttu näky kilpailuiden after partyilla, mutta hänet tunnetaan myös väsymättömänä ja periksiantamattomana työntekijänä.

Vilhelmina Allén
kuva
Syntynyt: 20.06.1990, Gullö
Asuinpaikka: Hanko
Koulutus: KTM
Siviilisääty: naimisissa
Perhe: aviomies Johannes Allén, lapset Iris ja Felix

Vilhelmina on miellyttävää seuraa. Sievä ja kohtelias perheenäiti on pikkuveljensä tapaan oppinut saamaan haluamansa, mutta hänen strategiansa on toisenlainen kuin Alexanderin. Vilhelmina luovii kohti päämääriään vähäeleisemmin ja hienostuneemmin kuin ronskimpi pikkuveli. Virheettömäksi hiotun mukavuutensa ja ystävällisyytensä turvin Vilhelmina saa usein tahtonsa läpi ilman, että kukaan muu huomaakaan hänen helliä mutta tarkasti tilannetta ohjaavia otteitaan.

Rosengårdien esikoinen on tarkka siitä, millaisia valintoja elämässään tekee. Vilhelminan elämäntarina onkin edennyt suoraviivaisesti kohti hänen haaveitaan. 20-vuotiaana opiskelijana hän tutustui poikkitieteellisillä sitseillä viereensä plaseerattuun maisteriopiskelija Johannes Alléniin, josta sittemmin tuli tohtorikoulutettava ja intohimoinen kirjallisuudentutkija. Kolme vuotta myöhemmin juhlittiin virheettömän kauniita häitä, ja vuosi siitä eteenpäin syntyi Iris. Lastenhoidon ohessa Vilhelmina jatkoi opintojaan ja valmistui kauppatieteiden maisteriksi pian Felixin syntymän jälkeen.

Vilhelmina on sisaruksista lyhyin, mutta onnistuu näyttämään huomattavasti pikkusiskoaan arvovaltaisemmalta kantamalla itsensä kauniissa ryhdissä. Pienten lasten äiti ei turhia koreile vaatteillaan ja meikeillään, muttei koskaan näyttäydy tyylittömässä homssuasussakaan.

Muut
Rasmus Alsila
rasmus

Esteratsastaja Rasmus Alsila (s. 08.06.1996) on tiettävästi Jusun poikaystävä, vaikka kaino ja ujosteleva Josefina nyt ei tietenkään uskalla sitä nimitystä kovin kovaan ääneen kenestäkään käyttää. Ne on todella hyvin toisilleen sopiva pari, sillä ne on hirveän kiusallisia ja vähän, no, sellaisia. Hoopoja. Ensin ne jäi jumiin hissiin, ja siitä ne sitten jotenkin päätyi siihen pisteeseen, että niitä alettiin pitää parina. Ei mitenkään kovin nopeasti kylläkään, vaan kuukausiahan siihen tietenkin meni. Ehdittiin käydä ties missä, Kanadaa myöten, ja sitten elokuisten juhlien jälkeen se kai vaan klikkasi.

Rasmuksen ja Jusun yhteisiä toilailuja voi seurata Auburnin foorumilla tunnisteella #jusmus.

Tarinat ja roolipelit

x Grannin päiväkirja | Hevoselämää Kaajapuron tallilla ja tien päällä.
x Kiltin tytön päiväkirja | Toivottoman ihastujan tarinat. Jusun elämää tallin ulkopuolella.
x Roolipelilistaus

Sosiaalinen media

x Pinterest
x Instagram