Kallan Begrime
Nimi: Kallan Begrime "Hertta" Rekisterinumero: VH19-031-0266 | PKK3236
Syntymäaika: 2.8.2019, 5v Kasvattaja: Auburnin kartano
Rotu: Suomalainen puoliverinen (50% xx) Omistaja: Hilda Vuolasmaa (VRL-05265, @)
Sukupuoli: Tamma Käyttötarkoitus: Tulevaisuuden kenttäratsu
Säkäkorkeus & väri: 164 cm, mustanruunikko (SW) Koulutustaso: HeB, 80 cm
ratsastuskuva

Varsakuva © Sage

Hildan oma hevonen. Ei ensimmäinen, mutta erityinen kuitenkin, sillä koskaan aiemmin ei Hilda ole ostanut maitovarsaa. Siinä on jotakin hyvin erityislaatuista, kun saa uteliaana ja hieman malttamattomanakin seurata varsan kasvua vieroitusikäiseksi hevoseksi, ja sitten alkaa yhteinen elämä. Begrimestä tuli Hildan oma, ei silloin kun nimet kirjoitettiin paperiin ja ostosumma siirtyi ostajalta myyjälle, vaan oikeastaan vasta silloin, kun aiemmin Raisaksi kutsuttu varsa muutti uuteen kotitalliinsa ja sai muutaman mutkan kautta sille Hildan mielestä paremmin sopivan lempinimen. Bertta-Bertha-Hertta. Hertta on Hildan oma hevonen.

FF-kelpoinen
KTK-kelpoinen

Kallan Begrime on kenttäratsu Kallasta. No, toistaiseksi tuntuu vähän suureelliselta sanoa ratsu, kun se on hädin tuskin kerennyt aloittaa ratsuhevosopintojaan. Sitä on ratsastettu kunnonkohotus ja tasapainon etsintä edellä, ja vähitellen on vaatimustasoa lisätty. Hirveän hyvä hevonen siitä tulee, sillä se on aika kiva jo nyt, ja sillä on maailman herttaisin lempinimikin — Hertta. Se sopii sille aika hyvin, vaikka ei kyllä ihan aina, mutta enimmäkseen.

Hertta on herttainen, sellaisella vähän hupsulla tavalla. Se on hitsin vikkelä ja meneväinen tyyppi, sitä sorttia, joka toimii ensin ja ajattelee vasta sitten. Pääasiassa Hertta on hyvin iloinen hevonen eikä lainkaan hankala, mutta joskus se kyllä säikkyy omituisia juttuja. En nyt välttämättä sanoisi, että Hertta on kauhean älykäs hevonen, mutta ei sen omistajakaan ole ihan hirveän välkky, joten ei sen niin väliä. Tietysti on vähän jännittävää ajatella, että säikähteleväinen yksinkertainen hevonen ja sen hidasjärkinen omistaja yrittävät löytää tiensä kenttäkilpailuihin ja sitten vielä pärjätä siellä.

Toistaiseksi Hertasta on ratsuna melkein pelkkää hyvää sanottavaa. Se lähtee töihin aina innokkaan oloisena ja liikkuu ratsastaja selässään oikein mielellään. Hertta on tosi herkkä suustaan, mutta ei liioittelevalla tavalla, vaan kuuliaisesti ja mukavasti herkkä. Sillä on tahdikkaat askellajit, joissa riittää lennokkuutta juuri sopivasti uraansa aloittelevan kenttähevosen tarpeisiin. Vaikeilla kouluradoilla sitä tuskin tullaan koskaan näkemään, mutta eipä sen omistaja-ratsastaja ole koskaan sellaista kuvitellutkaan saati tavoitellut. Hyppyhevosena Hertta on skarppi ja menossa, mutta vain harvoin varsinaisesti kuuma: sen kierroslukemat nousevat oikeastaan vain silloin, jos sen tasapaino vaikka kaarteessa hieman horjuu ja se kokee tilanteen vaikeaksi. Voinee sanoa, että Hertta antaa ratsastajalle suoraa ja rehellistä palautetta siitä, onko se valmisteltu estetehtäviin hyvin ja kokeeko se tehtävän helpoksi vai haastavaksi.

Ikävintä Hertassa on sen valtaisan suuret ja nopeat reaktiot silloin, jos se sattuu säikähtämään jotakin. Joskus se vain ottaa hatkat nähtyään ehkä silmäkulmassa jotakin epämääräistä liikettä, kuultuaan epäilyttävän äänen tai haistettuaan jotakin pelottavaa. Sellaisina hetkinä tammassa jylläävä täysiverisen vaikutus oikein kuohahtaa pintaan. On kuitenkin onni, ettei Hertta mitenkään varta vasten kyttäile ympäristöä pelottavia ärsykkeitä etsien. Silloin kun sillä on tasaisesti töitä tehtävänään, se ei kerkeä keskittymään kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan säikyttävään. Esimerkiksi maastoesteradalla vauhtiin päästessään se etenee kuin juna.

Sukutiedot

i. Vargaz
fwb, 172cm, ruunikonkimo
VH-tunnus | PKK-ID
Finest, KTK-II
ii. Valary II evm
fwb, 170cm, rautiaankimo
iii. Verthandi evm
fwb, 168cm, rautias
iie. Regana II evm
zweib, 164cm, mustankimo
ie. Vega evm
fwb, 168cm, ruunikonkimo
iei. Vergil evm
fwb, 167cm, ruunikko
iee. W. Sendena evm
kwpn, 168cm, mustankimo

e. Burningrage xx
xx, 168cm, musta splashed white
VH-tunnus | PKK-id
ei.Burninghate xx evm
xx, 172cm, musta splashed white
eii. Congarie xx evm
xx, 170cm, mustankimo
eie. Alaska xx evm
xx, 168cm, ruunikko splashed white
ee. Baby Cakes xx evm
xx, 166cm, musta
eei. Momentum xx evm
xx, 164cm, ruunikko
eee. Cascadence xx evm
xx, 168cm, musta

Sukutaulun kuvat © Sage      

Sukuselvitys

Ei se sukulinjoista jää kiinni, etteikö Begrime voisi hyväksi kenttähevoseksi kasvaa. Hevosessa virtaa runsaasti täyttä verta, mikä on kenttähevoselle eduksi, ja isän takana vaikuttavat hollantilaiset, saksalaiset ja tanskalaiset sukulinjat.

Jälkeläiset

ei tarjolla jalostukseen
Kisakalenteri

KERJ

00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos

ERJ

00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos

PKK

Varsakuvalla
05.11.2019 Järnby: Puoliverivarsat. EO-sert & EM (söpöys), tuom. Anne
28.09.2019 Vänrikinmäki: Varsat. EO-sert, tuom. Tiia
15.09.2019 Järnby: Puoliverivarsat. EO-sert, tuom. Elisa
Finest Foal
Päiväkirja

Hertta-tarinat kootaan omalle sivulleen.

Varustekaappi

Varusteet © Sokka Luxuries, Mestyn Varuste, Takakujan Tallipuodin joulukalenteri
Omistaja

Tässä on Hilda. Hilda on kiltti ja kiva, eikä lainkaan tyhmä, paitsi on se ehkä vähän. Tai sillä tavalla Hilda on vähän yksinkertainen tyyppi, että kaikki sen toiminta on pikkuisen hidasta, ja siksi on vähän ironista, että se harrastaa niinkin vauhdikasta lajia kuin kenttäratsastus. Hilda on 24-vuotias ja juuri sellainen tyyppi, jonka käsi nousee aina pystyyn, jos sanotaan että "jäikö teille kysyttävää?" ja sitten sen kysymykset on niitä, joita kukaan muu ei kehtaisi lausua ääneen, koska ne on niin yksinkertaisia. Hilda ei tajua häpeillä. Hilda ei ymmärrä olevansa muiden silmissä vähän hölmö.

Hilda tarttui elämänsä tilasuuteen ja hyppäsi estehevosia kasvattavien ja kilpailuttavien Rosengårdien palkkalistoille. Mukaan hän pakkasi kenttäsukuisen varsansa (sillä haastattelutilanteessa tilan isäntä osoitti varsin myönteistä suhtautumista kenttähurjasteluihin, ja ahdasmielisempää emäntää Hilda ei vielä tavannutkaan) ja roppakaupalla yritteliäisyyttä ja reipasta mieltä sekä mobiiliapplikaation, jonka tarkoitus on opettaa hänelle ruotsin kieltä. Kas kun koko työporukka puhuu sitä, ja Hilda sitten taas ei lainkaan. Kovasti sitä yritettiin koulussa opettaa, mutta ei Hildalle oikein jäänyt peruskoulusta mitään päähän. Toista oli sitten yläkoulun jälkeen hevosalaa opiskellessa: Hilda on kouluttautunut ensin hevosenhoitajaksi ja myöhemmin ratsuttajaksi, ja onkin vallan pätevä nuorten hevosten sisäänratsastaja, vaikkei itse ihan vaikeimmissa luokissa olekaan koskaan kilpaillut.