Hevosen kuvat © VRL-05265

holst-ori | VIP MVA Fn, KTK-II

Quentin Quire

virallinen nimi Quentin Quire rotu, sukupuoli holstein, ori
syntymäaika, ikä 16.04.2012, 8v väri ja merkit punarautias
säkäkorkeus 171 cm omistaja VRL-05265
rekisterinumero VH19-044-0045 | PKK3170 kasvattaja Gestüet Schönenhof, GER (evm)
koulutus 140cm painotuslaji esteratsastus

KTK-II 10/2019 (74%)
Finest 10/2019
VIP MVA 1/2020

Hevosen tausta

Quentin Quiren kasvattaja miljonääri Jaan Schönenhof tunnetaan paitsi saksalaisten juorulehtien palstoilta, myös laadukkaista estehevosistaan. Nyt sinulla onkin ainutlaatuinen mahdollisuus saada Jaan Schönenhofin kasvattama upea ori Suomeen - näitä helmiä ei usein myyntiin tule! Quentin Quire on isoliikkeinen, lihaksikas ja tasapainoinen ori, joka on valmis suoraan esteradoille. Saksassa nuorten luokissa erinomaisesti menestynyt ori on luonteeltaan järkevä ja harkitsevainen, ehkä ajoittain jopa hieman epäluuloinen uusia asioita kohtaan. - Maahantuoja Sylvi

Niinhän siinä taas kävi, ettei Suomen katajainen kansa päässyt nauttimaan tästä(kään) huippuorista, sillä rakkaasta naapurimaasta liukui myyntineuvotteluihin upporikas ja tolkuttoman päättäväinen taho. Quentin Quire päätyi Ruotsiin Falkencreutzien ökytalliin, ja siellä sillä hemmoteltiin kilpapiirien kukkopoika Alexander Rosengårdia. Sen verran ori siis sai suomalaisia tiimiinsä; äidinkielestään ja työpaikastaan huolimatta Alexanderin juuret ovat uusimaalaisessa kallioperässä. Alexanderille hevonen oli tervetullut lahjus hankalalta esimieheltä, jolla oli tapana antaa uusimmalle palkkaratsastajalleen vain pahimmat viripäät tai muutoin työläät ratsut. Eipä kilparatsastaja niitä pelännyt, mutta olipa ihan eri toista lähteä kisaradoille hevosella, joka ei jatkuvasti hangoitellut jokaista apua vastaan tai säikähdellyt joka ainutta kukkapuskaa.

Luonnekuvaus

Elegantti, hienopiirteinen Quentin Quire on ilo silmälle missä tahansa tilanteessa. Vaikka sitä talutettaisiin piehtaroinnin jälkeen hiekkatarhasta talliin, sen notkea askellus ja koreana kaartuva kaula kertoo, että pölykerroksen alla on ehta huippuhevonen. Tallissa ollaan yhtä mieltä sen hienoudesta, mutta kahta lempinimestä: siinä missä muut kutsuvat sitä asiallisesti Quentiniksi, ratsastajalleen ori on vähemmän fiinisti (An)Tero. Tässä luonnekuvauksessa käytämme jatkossa nimistä hienostuneempaa.

Quentinin yleisilme on tarkkaavainen ja valpas. Se ei ole mikään pullikoiva macho-ori, mutta se tahtoo tietää, mitä ympärillä tapahtuu.

Holsteinori on hyvin tasapainoisesti liikkuva ratsu, josta ei kovinkaan usein huomaa, että se on vielä kilpahevosena verrattain uransa alkupuolella. Kaikki suuret kilpailut sillä on vielä edessä, vaikka se ikäluokkakilpailuissa onkin jo kyntensä näyttänyt. Quentinin kanssa haastavia kilpailutilanteita ovat sellaiset, joissa verryttelyalueen ja itse kilpailuareenan välillä on runsaasti matkaa ja valaistusolosuhteet vaihtuvat selvästi. Ellei Quentinia silloin saa rennoksi uudessa areenaympäristössä ennen lähtömerkin saantia, se on radalla hieman turhan varovainen ratsastettava.

Sukutaulu

i. Quirinius evm
holst 172cm tprt
ii. Quicksilver evm
holst 169cm rnkm
iii. Quasar evm
holst 167cm rnkm
iie. Harlene evm
holst 170cm mrn
ie. Daliablomme evm
holst 168cm vrt
iei. Damascos xx evm
xx 169cm trt
iee. Dahlia Star evm
holst 165cm vprt
e. Aeira evm
holst 170cm rtkm
ei. Amortento evm
holst 171cm prt
eii. Abelo evm
holst 170cm tprt
eie. Cassini Crown evm
holst 173cm prt
ee. Kiera evm
holst 167cm vrnkm
eei. Konstantino evm
holst 169cm trn
eee. Fierce evm
holst 167cm rnkm

Jälkeläiset

2018 fwb-o. Rosengårds Beau emästä Rosengårds Belisa. Omistaja Katriina Kultavirta (VRL-08682)

Kilpailukalenteri

ERJ Muut
Kilpailee porrastetuissa. Ajantasainen statistiikka.
27.10.2019: 22 starttia, joista 8 voittoa.
Vaikeustasolla 3.

10.06.2019 Nemora Estate - 120cm - 2/10
10.06.2019 Nemora Estate - 130cm - 3/10
18.06.2019 Adina - 130cm - 2/11
26.07.2019 Auburn Estate: PJ19 - 140cm kvaaliluokka - 2/37 (tuotos)
27.07.2019 Auburn Estate: PJ19 - 120cm arvoluokka - 14/52
00.00.0000 kutsu LAJI/JAOS luokka tulos
PKK:n alaiset näyttelyt
04.08.2019 Zen: Hobbyorit ja -ruunat, tuom. Elisa: LKV. BIS-kehä, tuom. Elisa: BIS2, KTK-sert
11.08.2019 DS Valmennustalli: Oriit ja ruunat, tuom. Jutta: EO-sert
15.09.2019 Järnby: Puoliverioriit, tuom. Anne: EO-sert
12.12.2019 Järnby: Puoliverioriit, tuom. Anne: LKV. BIS-kehä, tuom. Sage: BIS2, KTK-sert
VIP MVA Fn

Erityismaininnat ja sanalliset lausunnot
04.08.2019 Zen, tuom. Elisa: EM värityksestä
Kantakirjaus
PKK:n 92. kantakirjaustilaisuus
>> Kutsu
Tuomareina aksu, Anne & Elisa

Pisteet: 20 + 18 + 18 = 74,7% KTK-II
- Ryhdikäs ori erinomaisin leimoin. Tasapainoinen runko, tiivis ja lihaksikas. Kauniisti kaareutuva ja hyvinmuodostunut kaula. Pään luusto todella hienostunut ja lisäksi hevoselle on veikeä ilme. Edestä seisoo varpaillaan, takaa vankemmin. Toteutus varma ja silmäämiellyttävä. Terhakka esteori!

Päiväkirjamerkinnät

Lue Quentin-Teron kuulumisia sillä kilpailevan Alexander Rosengårdin blogissa tunnisteella #quentinquire.

Kilpailutuotokset

Power Jump 2019: Karsintaluokka, 140cm.
Ratsastaja Alexander Rosengård.
Sijoitus 2/37.

Tuotos:
Siskon kasvot. Minä en päässyt niiltä karkuun, sillä Josefinasta oli tehty Kallan sankari ja kansikuvakasvo näytettäväksi muulle hevosmaailmalle. Se oli oikeastaan sangen hupaisaa, sillä pieni sisareni, Josefina, Jusu, Fifi – niin, pikku-Fifi oli niin arkinen ja arka ja varovainen ja kaikkea muuta kuin supertähti. Siinä hän kuitenkin koreili, printattuna kilpailun käsiohjelmaan. Leyhyttelin ohjelmalla synkkäilmeisiä kasvojani, kun en sille parempaakaan käyttöä keksinyt. Minä en tietysti ollut tippaakaan kateellinen, mutta saakeli soikoon, voittaa minä tahdoin. Koko kilpailun, tietysti, mutta ennen kaikkea Fifin, jotta maailma palaisi takaisin järjestykseen ja minä olisin jälleen perheen ykkösnyrkki kilpakentillä. Niin toin Kallaan kolme koreaa, huippuunsa viritettyä kilpaoriani, joista mikä tahansa saattaisi räjäyttää pankin.

Siskon kasvot. Ajattelin niitä, kun valmistelin Quentinia koitokseen. Olisi naurettavaa, jos Josefina onnistuisi voittamaan tämän kokoluokan kilpailut toistamiseen. Josefina ei ollut sisukas eikä ainakaan voimakas, ja ennen kaikkea muuta hän ei ollut ammattilainen. Ei edes kovin kunnianhimoinen harrastelija. Jos jotakin, sisar oli velvollisuudentuntoinen. Hän kilpaili, koska hänen oli pakko; minä kilpailin, koska minä halusin. Janosin menestystä, kehitystä, itseni ylittämistä. Quentin tuntui yhtä terävältä kuin minun voitontahtoni, kun johdatin sen verryttelyhyppyyn toisensa jälkeen. Se irtosi maasta sähäkästi ja silloin minä viimeistään tiesin sen olevan valmis, kun liu'utin käsiäni sen hypyn mukana kaartuvan ja venyvän kaulan ylälinjaa pitkin ja tunsin ohjien päässä kevyen aavistuksen menohaluisesta hevosesta.

Siskon kasvot. Näin ne lähestulkoon viimeisinä ihmismeren keskellä, ennen kuin suljin laajalle nurmikentälle siirtyessäni muun maailman pois mielestäni. Sallin häivähdyksen sisaresta jäädä takaraivoon: sen pienen, parempaan suoritukseen kannustavan tarpeen nujertaa Fifi. Ehkä, ehkä siihen sekoittui pikkiriikkinen (ja kaikessa perusteettomuudessaan järjetön!) ripaus kateutta, mutta sitä minä en myöntäisi kuuna päivänä kenellekään. Sapettaisi liikaa.

Quentinin olisi parasta olla tänään... sisukas, tarkka, taitava, niin, ja mitä noita nyt oli.

Tuomareiden palaute:
"Pidin tästä kovasti. Teksti on nerokkaasti punottu siskon kasvojen ympärille, ja rivien välistä paljastuu paitsi siskon niin myös veljen luonne sekä sisarusten välinen suhde. Hevosen kuvaus hullaannuttavan erilaista!"

"Erittäin hyvä tekstin rakenne ja tyylitellyt kappaleenaloitukset. Taitavaa kirjoittamista - hahmon sisäinen maailma on hienosti yhdistetty käsillä olevaan tilanteeseen."

"Sujuvaa, selkeää ja ennen kaikkea viihdyttävää kerrontaa."

"Sisarusten keskeisen kilpailun kuvaus tuntui todella aidolta - tuotos sai lukijan asettumaan Alexanderin asemaan todella hienosti."


Virtuaalihevonen » Ulkoasun © Veikkalay 2010, tausta © Evan Eckard / DinPattern, muokkaus & muu materiaali © VRL-05265 » Sivun alkuun