Hevosen kuvat © VRL-05265

fwb-tamma

Rosengårds Belisa

Taustatarina

Belisa oli varsalaitumen seinäruusu, eikä se siitä ole sen valovoimaisemmaksi kasvanut, vaikka siitä onkin tullut sievä nuori hevonen. Rosengårdin kartanolla on kasvatettu puoliverisiä esteratsuja jo sukupolvien ajan, eikä ole ihme, että vaatimaton Belisakin on kilpahevoseksi riittävän laadukas. Se jäi kasvattajiensa luo osaksi sukunsa vuoksi ja toisaalta siksi, ettei siitä tuputettu ostotarjouksia niin kuin joistakin muista ikäluokkansa varsoista; Belisa-ressussa kun ei ole mitään niin erityistä, että siitä olisi tullut erityisen vetävä myyntiartikkeli. Nyt se aloittelee vähitellen kilpauraansa, kunnes varsoo esikoisensa. Mikä on tamman kohtalo varsan jälkeen? Sitä sen omistajat eivät vielä ole päättäneet: joko Belisa pysyy jatkossakin heidän omistuksessaan ja kilpailee muutaman kauden ennen jalostukseen siirtymistä, tai ehkä sen tahtoo joku ostaa. Rosengårdeilla melkein kaikki on kaupan sopivan tarjouksen siunaantuessa kohdalle. Perheen kuopuksen, Josefinan, lemmikin statuksesta huolimatta sama koskee myös Belisaa.

virallinen nimi Rosengårds Belisa rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
syntymäaika, ikä 13.04.2014, 5v väri ja merkit ruunikko
säkäkorkeus 165 cm omistaja VRL-05265
rekisterinumero VHx | PKKx kasvattaja Rosengårdin kartano, FI
koulutus tavoite re 140cm painotuslaji esteratsastus

Luonnekuvaus

Belisa ei ole ruma. Se jää vain aina näyttävämpien hevosten varjoon. Katseen on helppo sivuuttaa hontelo, tavallisen värinen tamma, joka seisoo hieman syrjässä muttei koskaan kovin kaukana. Jos sitä katselee tarkemmin, näkee, että sillä on maailman kiltein ja lempein ilme, jos kohta useimmiten hieman varautunut.

Belisalla ei ole mitenkään ikävä luonne. Se vaan ei tee mitään järin mieleenpainuvaa. Siinä missä on aina merkillepantavuudestaan huolehtivia huomionkipeitä, puuhakkaita, nyrpeitä, äänekkäitä ja suorastaan vihaisia hevosia, on myös Belisa, joka ei ole mitään edellä mainittua. Jos jotakin, se on harkitsevainen, kiltti ja miellyttämisenhaluinen, eli ihan kiva, vaikka ei siitä erityisen mielenkiintoista kirjaa kirjoitettaisi. Mukava sitä on kuitenkin rapsutella; se ottaa hellät huomionosoitukset kiitollisena vastaan.

Belisa ei ole lahjaton taikka laaduton ratsu. Se on estehevoseksi jalostettu ja ajaa kyllä asiansa. Tuskin se koskaan leiskauttelee räväkästi liioitellen esteiden yli tai etenee suu vaahdoten ja kaviot kipunoiden niiden väleissä, mutta se haluaa hypätä ja tehdä ratsastajalleen mieliksi. Belisa menee minne ohjataan ja hyppää mistä pyydetään. Joskus se innostuukin hieman, ja koskaan se ei ole laiska tai haluton. Sen hyppy on kaunis ja sopivasti varovainen, siis sillä estehevosmaisella tavalla, ettei se roikottele jalkojaan puomien seassa vaan pysyttelee huolekkaasti irti esteistä. Pitkää vettä kohti Belisaa tarvitsee joskus hieman paineistaa, mutta muuten se on parhaimmillaan, kun sitä ratsastetaan lempeän läsnäolevasti.

Belisa ei säntää varoittamatta kuuta kiertävälle radalle, jos se pelästyy. Se on huolestunut puhisija, ja siitä tietää kyllä etukäteen, milloin se harkitsee pakoa paikalta, jos sitä osaa lainkaan lukea. Oman, turvalliseksi kokemansa ihmisen tai hevoskaverin perässä Belisa menee vaikka pelottaisikin, hieman tutisevin askelin ja varovaisin ilmein, mutta aina yhtä halukkaana toimimaan muiden tahdon mukaisesti.

Sukutaulu

i. Beyondreach evm
fwb 169cm rn
ii. Robustson evm
fwb 168cm rnkm
iii. So Rustic evm
fwb 169cm rnkm
iie. Dahlina evm
fwb 173cm rnkm
ie. Belinda Merx evm
fwb 165cm trn
iei. Frostbite Merx evm
fwb 169cm mkm
iee. Marike evm
holst 166cm mrn
e. Rosengårds Bambi evm
fwb 168cm prn
ei. Merechino evm
fwb 170cm tprn
eii. Merius evm
kwpn 170cm trn
eie. Chinnia evm
fwb 169cm tprn
ee. Rosengårds Balia evm
fwb 166cm vrn
eei. Benni Boy evm
swb 167cm mrn
eee. Faline evm
fwb 167cm vprt

Jälkeläiset

2019: Syntyy maalis-huhtikuussa orista Grosvenor de Cheney.

Kilpailukalenteri

ERJ Muut
00.00.0000 kutsu luokka tulos 00.00.0000 LAJI/JAOS kutsu luokka tulos
PKK:n alaiset näyttelyt
17.02.2019 Kaajapurojen talli, Muu kuva: Pääkuva. Tuom. ?, tulos

Päiväkirjamerkinnät

pk


Virtuaalihevonen » Ulkoasun © Veikkalay 2010, tausta © Evan Eckard / DinPattern, muokkaus & muu materiaali © VRL-05265 » Sivun alkuun