”Mitä – Rasmus, Rasmus, katso – Pikin varsa, se on, sillä on varsa. Pikillä on varsa, Tiina on laittanut ihan äsken kuvan.”
”Mitä?” Rasmus nauraa pärskähtää.
”Niin! Orivarsa.”
”Samana päivänä?”
”Niin!”

Zilverline

”Varsoja! Voi että mä sitten rakastan varsoja. Isona mä ryhdyn hevoskasvattajaksi.”
Rasmus vastaa Josefinan hymyyn ja tuntee olonsa pitkästä aikaa täydellisen onnelliseksi. Kaksi tervettä varsaa samana päivänä - mitkä olivat todennäköisyydet? » Lue lisää

Zilverline
"Simppa"
suomalainen puoliverinen, ori
165cm, hopeanmusta
syntymäaika 7. toukokuuta 2020, 0-vuotias
kasvattaja U. & O. Rosengård & V. Allén
omistaja U. & O. Rosengård & V. Allén
esteratsu, ei vielä sisäänratsastettu (tavoitteena 140cm radat)
VHX | PKK0

luonnekuvaus

Zilverlineksi se nimettiin, ja sitten sitä kutsuttiin jonkun aikaa Simpaksi. Tallityöntekijän mielestä karkaileva napero oli pikemminkin Simpanssi, mutta enimmäkseen kaikki olivat siihen alusta asti ihan lääpällään. Hopeanmusta varsa on rohkea, vauhdikas ja pikkuisen villi, ja jopa vikkelällä Piki-emällä on välillä vaikeuksia pysytellä poikansa perässä.

sukutaulu


i. Zilverado
kwpn 170cm hprn
ii. Silvester
evm | kwpn 171cm hprn
iii. Augustijn
evm | kwpn 168cm hpm
iie. Cornelia van der Water
evm | kwpn 160cm rnkm
ie. Marike
evm | kwpn 170cm prn
iei. Coos Bakken
evm | kwpn 167cm tprn
iee. Gemma
evm | kwpn 170cm m

e. Ugh Fine
bwp 160cm m
ei. Oopsie van Weidehof
evm | bwp 164cm mrn
eii. Deugnie van Weidehof
evm | bwp 169cm m
eie. Ilysera
evm | holst 160cm prn
ee. Magienda xx
evm | bxx 160cm m
iei. Fine Flyer xx
evm | xx 165cm m
iee. Enigma xx
evm | xx 161cm rnkm

galleria

kalenteri

Estekilpailut

ERJ (vain sijoitukset)
  1. 00. jotakinkuuta 2000 Kilpailupaikka :: Luokkakorkeus :: tulos
  2. 00. jotakinkuuta 2000 Kilpailupaikka :: Luokkakorkeus :: sijoitus
Jaoksettomat (startit)
  1. 00. jotakinkuuta 2000 Kilpailupaikka :: Luokkakorkeus :: tulos
  2. 00. jotakinkuuta 2000 Kilpailupaikka :: Luokkakorkeus :: sijoitus

tarinat   ♥

Vaihteeksi hyviä uutisia

7. toukokuuta 2020. Katkelma merkinnästä. Kirjoitettu yhdessä Rasmus Alsilan kanssa.
”Mitä – Rasmus, Rasmus, katso – Pikin varsa, se on, sillä on varsa. Pikillä on varsa, Tiina on laittanut ihan äsken kuvan.”
”Mitä?” Rasmus nauraa pärskähtää.
”Niin! Orivarsa.”
”Samana päivänä?”
”Niin!” hengähtää Josefina ja lähes kehrää onnellisuuttaan ja suukottaa poikaystävänsä vielä nuorekasta eikä tippaakaan vanhuudenveltostunutta poskea.

”Onnitteluni tästä, hm, iloisesta perhetapahtumasta”, Susanne Rosengård yhtäkkiä lausuu. Hänen tyttärensä hätkähtää vähäsen, ja jossakin hillittyjen ilmeidensä takana Susanne on huvittunut. Rauhallisesti rouva jättää nojatuolinsa ja astelee tilaa läsnäolollaan halliten huoneen ovelle. ”Tapaamme epäilemättä piakkoin aamiaisen äärellä.”

Häkeltyneet nuoret jäävät istua kököttämään hotellihuoneen sängylle. Sitten Josefina naurahtaa ja nojautuu halaamaan Rasmusta. Autuaasti hymyillen tyttö huokaa täydellä sydämellä:
”Varsoja! Voi että mä sitten rakastan varsoja. Isona mä ryhdyn hevoskasvattajaksi.”
» Lue lisää

(Tyhmän)rohkea

22. toukokuuta 2020. Katkelma merkinnästä. Kirjoitettu yhdessä Ava Pulkkasen kanssa.
Tietenkin Josefina on menettänyt sydämensä varsalle: kuinka voisi olla menettämättä? Pikkuori on juuri niin herttainen ilmestys kuin varsat voivat olla. Vaaleat jouhet ovat höttöiset ja alati pörröllään; epäsäännöllisen muotoinen tähtipiirto Josefinan mielestä persoonallinen ja hauska; ja tapa, jolla ori koikeltaa pitkillä varsajaloillaan sympaattinen. Sitä kutsutaan Simpaksi, ja toisinaan Stina saattaa sanoa sen olevan sittenkin Simpanssi, sillä puoliverivarsalla vaikuttaa olevan rutkasti pilkettä silmäkulmassa. Josefinaa hymyilyttää joka kerta, kun hän havaitsee varsan käytöksessä ja luonteessa jotakin samaa kuin sen puuhakkaassa, yltiöystävällisessä emässä. Pieni Simppa on ihan samasta puusta veistetty, Josefina arvelee. Se on meneväinen, iloinen ja rohkea.

Tietysti pieni määrä harkitsevaisuutta olisi myös hyväksi, sillä tyhmänrohkeus, jollaista Simppa alkaa jo ajoittain väläytellä, ei sentään ole toivottava ominaisuus hevosessa.
» Lue lisää

Hevonen on huoleton

9. elokuuta 2020. Katkelma merkinnästä.
Ei kai ihminen tarvitse paljon ollakseen onnellinen. Niin Josefina ajattelee katsellessaan laiduntavia hevosia. Hän viettää täydellistä kesäpäivää ja nauttii niin hellelukemista kuin Kaajapurojen tallin kotoisasta tunnelmastakin, joka levittäytyy tallin pihasta aina kesälaitumille saakka. Tammat ottavat rennosti, ja niin Josefinakin, joka hellii luokseen astellutta pikimustaa tammaa ja nauttii siitä, että saa taas olla kotona Kallassa Pikin luona.

Kaikkein rennoin on kuitenkin huimin harppauksin kasvanut varsa, joka lojuu silmät ummessa kyljellään heinikossa pienen matkan päässä. Josefinaa hymyilyttää: Simppa nukkuu sikeästi ja näyttää maailman onnellisimmalta pieneltä olennolta. Se on kasvanut korkeutta ja vankistunut silmissä. Poissa on ennen Saksaan lähtöä tutuksi tullut hontelo rimpula. Nyt orivarsa näyttää vahvalta, eikä sen liikkuminenkaan ole yletöntä hoippumista, siis silloin kun se ylipäänsä jaksaa spurttailla pitkin laidunta. Hellepäivät vaativat varmasti veronsa varsastakin, mutta Josefina ei ole Simpan hyvinvoinnista huolissaan. Sillä on erinomainen ruokahalu ja se juokin hyvin, ja laitumella hevosten on koska tahansa mahdollista hakeutua varjoon.
» Lue lisää

Yksi niistä päivistä

10. syyskuuta 2020. Katkelma merkinnästä.
Orivarsa on kasvanut. Se alkaa olla jo melko korkea, ja kaikesta päätellen siitä tulee ainakin paljon emäänsä korkeampi; tuskin kuitenkaan aivan isänsä mittainen, vaikkei sitä voi varmaksi vannoakaan. Hassulla tapaa on Ilveessä, kuten Josefina on alkanut sitä Simpan sijasta mielessään kutsua, yhtäkkiä ajoittain havaittavissa kepeää nuoren miehen charmia. Niiden hetkien vastapainona ovat tilanteet, joissa pikkuori hakee turvaa nysväämällä aivan emänsä kyljessä ja näyttää varsan perikuvalta. Vaikka Ilve onkin kovin rohkea, ei siitä pääse mihinkään, että se on yhä kovin kiintynyt emäänsä.

Pikkuori saattaa omaehtoisesti seikkailla välillä hyvinkin kauas emästään, mutta jos Piki viedään pois vastoin sen tahtoa, se aloittaa metakan. Josefina on harjoitellut varsan käsittelyä käytävällä Pikin ollessa karsinassa ja ottanut Pikin usein niin ikään käytävälle harjattavaksi varsan jäädessä vuorostaan karsinaan. Näköyhteyden turvin Ilve pysyy usein pitkään tyynenä, mutta joinakin päivinä se onkin levoton ja huutelee emänsä perään. Josefina miettii jo, mitä varsa tekisi, jos hän lähtisi ratsastamaan Pikillä ja jättäisi Ilveen talliin.
» Lue lisää

Ulkoasu, kuvat & tekstit © VRL-05265 | Virtuaalihevonen