Perustiedot

Nimi: Bramble Berry Boi
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 22.08.2018 (5v)
Säkäkorkeus: 167cm
Väri: Mustanruunikko
Koulutus: Tavoite GP
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: Pihla Vihtanen (VRL-05322)
VH19-031-0031 | PKK2996

Kuvagalleria

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
17.03.2019 tuom. Jutta, tulos

Bramble Berry Boi

KTK-II

Eihän se nyt mikään Orien Ori ole, Bamse meinaan. Sillä on herkkä sielu ja nimenkin perään piti lisätä Boi, jottei sitä nyt vaan erehdyttäisi luulemaan tammavarsaksi. Onneksi sille edes kehittyi kasvaessa vähän orileimaa ulkonäköön, vaikkei se vieläkään tallin karskein korsto ole. Sen vanhemmat ovat verrattain siroja, joten eipä Bamsesta toisaalta mörssäriä odotettukaan.

On vähän siinä ja siinä, onko ori vähän turhankin herkkähipiäinen kunnon kilparatsuksi. Muuten sillä on kaikki palikat kasassa: se liikkuu erinomaisen hyvin eikä ole pöhkömmin rakentunut, mutta se pääkoppa, se pääkoppa... kestääkö se reissaamisen ja kilpailutilanteet? Bamsen omistaja uskoo, että kestää kyllä, kunhan nuori hevonen koulutetaan viisaasti. Bamse on kuitenkin aina innostunut töihinlähtijä, joten ainakaan siitä ei ole kyse, etteikö se viihtyisi satulan alla. Se pitää vain saada luottamaan siihen, etteivät uudet nurkat ole vanhoja tuttuja vaarallisempia.

Sukutiedot

i. Banana Mania
Fn, PKK-V, KTK-II
dwb 167cm m
VH-tunnus
ii. Bam Boozle
evm | dwb 169cm m
iii. Sir Bjarke
evm | dwb 168cm trn
iie. Lovetina
evm | dwb 166cm m
ie. Citronella
evm | dwb 164cm mrn
iei. Citrus
evm | dwb 163cm rt
iee. Florella
evm | dwb 165cm m
e. Celestina
VIP MVA Fn, KTK-II
dwb vrt 163cm
VH-tunnus
ei. Clarity Warrant
evm | holst rt 167cm
eii. Cadence HS
evm | holst rn 165cm
eie. Priscilla
evm | holst vrt 169cm
ee. Robustina
evm | dwb vkk 162cm
eei. Solar Beam
evm | dwb vkk 163cm
eee. Rustic Rose
evm | dwb rt 166cm

Jälkeläiset

03/2019 fwb-o. Sinevan Broccoli Boi, e. Sinevan Clarinora

Päiväkirja ja valmennukset

Mikä nimi tuo nyt muka on, 30.08.2018 kirjoittanut omistaja
"Mutta eihän se ole mikään orin nimi."
"Pyysinkö mä mielipidettä kasvattieni nimeämiseen?" Pihla Vihtanen tiedusteli tuikeana.
"Et, mutta jos sun on tarkoitus saada tuo hevonen myytyä mulle niin sen nimi ei todellakaan ole Bramble Berry. Yritä siinä markkinoida jalostusoria, kun sillä on tamman nimi."
"Jaa, aivan, olet kyllä aivan oikeassa!" Pihla viimeinkin ymmärsi yskän, ja mä nyökkäsin hyväksyvästi. "Minäpä sitten teen pieniä muutoksia sen nimeen ennen kuin pistän rekisteripaperit vetämään."

Jos mä olisin ollut taitavampi havainnoimaan mokoman naisen ilmeitä ja eleitä, mä olisin ehkä osannut aavistaa jotakin koiruuksia. Nyt mä kuitenkin jatkoin töitäni ihan vaan tyytyväisenä siitä, että Pihla ymmärsi muuttaa "Bramble Berryn" nimeä joksikin orimaisemmaksi ja järkevämmäksi. Mikähän siitä tulisi, mä mietiskelin...

... enkä ainakaan kuvitellut, että siitä tulisi Bramble Berry Boi.

"Onko typerämpää nimeä?" mä äyskähdin, kun Pihla esitteli mulle hevosen rekisteripapereita.
"Hyvä se on! Ja sä olet jo muutenkin päättänyt ottaa sen itsellesi, niin että ta-daa, sä omistat nyt hevosen, jonka nimi on Bramble Berry Boi. Voit kutsua sitä vaikka Bamseksi!"
"Jaa... Niinhän mä varmaan sitten voin", tuhahdin synkeänä.

Ihan hyvä siitä tulee, 19.12.2018 kirjoittanut omistaja
Bamse kasvoi kohisten. Daniel huokaili välillä hevosen sielunmaiseman herkkyyttä ja värjyvyyttä, mutta miehelle ominaisen tuhahtelun alla piilotteli tarkkaan salattu tyytyväisyys. Hevonenhan näytti ihan hyvältä. Se liikkui mukavasti ja kropassa oli palikat paikallaan, ja kun Bamselle laitettiin satula selkään, se tyyntyi nopeasti alun huolestuneisuudesta yli päästyään. Ihan yhtä nopsalla tahdilla sitä ei voinut sisäänratsastaa kuin joitakin muita tallin nuorista, mutta vähitellen siinäkin hommassa päästiin eteenpäin.

Pihlalle Daniel ei tietenkään kehuja syytänyt. Naisen kasvatti oli laadukas, mutta ei sen silti tarvinnut saada aihetta ylpistymiseen - ei ainakaan Danielilta. Kyllä Pihla varmasti tajusi sanomattakin, että ei tässä hevosta kehnona pidetty. Pitihän sen tajuta! Siitä, miten Daniel ei Bamsella ratsastettuaan pyöräyttänyt kertaakaan silmiään, ja siitä, että Daniel tiedusteli Pihlalta halukkuutta kilpailla omalla kasvatillaan, jahka se olisi valmis radoille.

Pianhan sekin päivä koittaisi. Herkkä ori pitäisi ottaa mahdollisimman pian mukaan kisaturistiksi, kun Daniel kisaisi muilla hevosillaan, ja sitten ei auttaisi kuin kokeilla, kuinka pahan slaagin hevonen kouluaidoista saisi. Kilparatsu siitä oli tultava, tai muuten sen paikka olisi jossakin muualla kuin kilparatsastaja Daniel Susinevan tallissa.

Kyllä siitä sellainen saataisiin.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen