Perustiedot

Nimi: Sinevan Clarinora
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 01.04.2018 (0v)
Säkäkorkeus: kasvaa
Väri: Ruunikko
Koulutus: Tavoite GP
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
VHx | PKKx

Kuvagalleria


Klara (vas.) ja sisko Carnival rallittelevat.

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Varsaluokat
00.00.0000 tuom., tulos

Rakenneluokat
00.00.0000 tuom., tulos

Sinevan Clarinora

Historia
Aprillipäivänä syntyneitä kaksosvarsoja oli osattu odottaa ja niiden syntymään oli valmistauduttu vielä huolekkaammin kuin muiden tilalla syntyvien varsojen kohdalla. Silti ne pääsivät yllättämään. Dancirella, kaksosvarsoja kantanut emä, kai kyllästyi möyryäviin siskoksiin ja päätti pyöräyttää ne maailmaan ennen kuin se kenenkään muun mielestä olisi ollut ajankohtaista. Tamma ei antanut varsomisesta merkin merkkiä, mutta niin vain tupsahtivat tuplamuksut karsinaan ihan yks kaks yllättäin. Varsat syntyivät onnellisten tähtien alla, sillä kaikki sujui ongelmitta.

Ensipäivistään lähtien Sinevan Clarinora ja Carnival ovat olleet jatkuvan vertailun kohteena. Kumpi on vahvempi? Kumpi on suurempi? Kummalla on suoremmat jalka-asennot, kummalla kauniimpi väri? Toistaiseksi Klaraksi kutsuttu Clarinora tuntuu olevan kaikessa pienempää siskoaan hieman edellä, paitsi ehkä väriasiassa tummia kouluhevosia suosivan kasvattajan mielestä. On kutkuttavaa nähdä, millaisiksi siskokset kasvavat. Kummankin omistajalla on suuret toiveet oman varsansa suhteen. Ehkä ne vielä jonakin päivänä laukkaavat peräkkäin kunniakierroksella ja ilakoivat vähän niin kuin nyt pikkuvarsoina tarhaa ympäri loikkiessaan.

Sukutiedot

i. Clarimonde
VIP MVA Fn, KTK-II
fwb mrn 173cm
VH-tunnus
ii. Charmeleonis
evm | fwb tprn 172cm
iii. San Cuvier
evm | fwb mrn 172cm
iie. Granissa
evm | fwb rn 169cm
ie. Mandy O My
evm | fwb m 170cm
iei. Diachronous
evm | hann m 174cm
iee. Macherie
evm | fwb prn 171cm
e. Dancirella
fwb m 174cm
VH-tunnus
ei. Dragonheart
evm | fwb mrn 170cm
eii. Danceton
evm | fwb tprn 173cm
eie. Olivia Guivre
evm | fwb m 175cm
ee. Zantelle
evm | fwb mkm 171cm
eei. Zachary
evm | fwb m 169cm
eee. Cruellacestlavie
evm | fwb mkm 170cm

Jälkeläiset

Ei jalostuskäytössä.

Päiväkirja ja valmennukset

Iltatallissa, 11.05.2018 kirjoittanut omistaja

Daniel Susineva saattoi olla multimiljonääri, mutta hän tahtoi yhä tehdä tallissaan niin paljon itse kuin saattoi. Mies olisi voinut täyttää päivänsä kouluratsastuksella ja jättää tallityöt työntekijöilleen, mutta ei se olisi tuntunut oikealta. Niinpä hän vietti perjantai-iltansa ruokkimalla hevosia. Oma talli tuntui viihtyisältä paikalta. Se oli suunniteltu Danielia varten ja mies ajatteli ties monettako kertaa pitävänsä kaikesta siinä. Kivitallin vanha osa oli viehättävä, ja kolme siellä asuvaa oria aiheuttivat Danielissa ylpeyden kuohahduksen. Jalostusori Bavarignis kolisteli jo vaativasti nurkkakarsinassaan. Sen kanssa Daniel oli menestynyt kansallisissa GP-luokissa heti alkukaudesta. Danielia mietitytti orin tulevaisuus. Niin hieno kuin hevonen olikin, oliko sen paikka enää hänen tallissaan?

Katse siirtyi maksanrautiaasta käytävän toiselle puolelle, missä sen vaaleampi poika kurkisteli veikeä ilme pitkällä naamallaan ovensa yli. Sinevan Brontide oli täydellinen sekoitus isäänsä ja emäänsä. Rontti oli voimakastahtoinen, mutta toisaalta myös valmamaisen kevyt ja herkkä. Siinä oli vielä paljon nuorta velmuilijaa, eikä ihme. Tuntui, että Daniel oli vasta seurannut Valman varsomista. Nyt hänen toinen kasvattinsa jo asui omassa karsinassaan Clarimonden naapurissa.

Clarimonde oli Danielin tallityöntekijän, Inna Paakkasen, silmäterä. Daniel oli siitä kovin tietoinen, eikä ihmetellyt asiaa. Suuri ja hitaasti kehittyvä hölmöläinen oli miellyttävä hevonen. Se oli seitsemänvuotias, eikä suinkaan ollut menettänyt lapsenomaista pilkettä silmäkulmastaan. Se ei ollut luontainen supertähti, mutta Daniel oli tyytyväinen orin kehitykseen. Sen työskentelymotivaatio ja miellyttämisenhalu olivat riittäneet nostamaan sen sijoille kansallisissa vaativa A -luokissa ja Pyhässä Yrjössä. Daniel työskenteli kovasti nostaakseen hevosen Inter-tasolle, ja alkoi vähitellen uskoa, että siitä voisi olla GP-hevoseksikin. Tuskin se olisi kuuna päivänä kansainvälinen menestyjä, mutta hyvä hevonen se oli. Daniel oli innoissaan orin jälkeläisistä. Clarimondesta oli kolme tammavarsaa, joista yksi asui Järnbyssä, yhden Daniel oli kutakuinkin puoliväkisin kaupannut Innalle - ja sen kaksossiskon, jota Daniel piti lupaavampana, mies piti itsellään.

Saatuaan iltatallin työt valmiiksi mies pysähtyi vielä keskelle uuden siiven käytävää. Siellä asui hyviä tammoja. Tulossa oli mielenkiintoinen kesä: Daniel odotti sekä kisoja että varsoja innolla. Lisäksi maanantaina saapuisi hänen ensimmäinen harjoittelijansa. Anmari Franssi toisi mukanaan oman hevosensa ja liittyisi Danielin, Innan, tallivuoroja ehtiessään tekevien Kerstin ja Joelin sekä vaivihkaa myös Danielin hevosia ratsastamaan nakitetun Pihla Vihtasen tiimiin. Anmari halusi kouluratsastajaksi, ja kun nainen oli lähestynyt Danielia harjoittelumahdollisuuksia tiedustellen, mies oli hetkeksi hämmentynyt. Sitten hän oli uumoillut saavuttaneensa uuden virstanpylvään urallaan: hän saattoi olla mentori uusille uraohjuksille. Mistä sitä tosin tiesi, tulisiko Anmarista sellainen vai jäisikö mimmi kömmähdykseksi.

Daniel oli tyytyväinen elämäänsä.

Hyviä hevosia, luotettava pieni tiimi, toimiva oma talli Vänrikinmäellä. Tulevaisuus täynnä unelmia ja mahdollisuus toteuttaa vaikka ne kaikki. Poppelikujan päässä talo ja talossa pian perhe.

Ennen lähtöään Daniel tarkisti, että kaikki oli aamutallia varten hyvässä järjestyksessä. Hän tekisi viikonlopun tallivuorot itse, sillä Inna oli Banskunsa kanssa kilpailemassa Tie Tähtiin -cupin finaalissa ja Kersti oli ystävänsä häissä. Ohimennen Daniel hymähti. Ajatella, että hänkin oli hää- ja lapsiruuhkaikäinen. Kesän kisakalentereita piti suunnitella saatuja hääkutsuja sivusilmällä selaillen. Omista häistä oli pian kulunut vuosi.

Daniel sammutti tallista valot ja lukitsi ovet. Askel kevyenä mies talsi polkua seuraten kivitallin kulmalta Poppelikujan päähän. Reitistä oli tullut muutamassa kuukaudessa hyvin tuttu. Daniel olisi varmasti osannut arvioida askelmäärän viiden tarkkuudella.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen