Susinevan puoliverikasvatit
Nimi: Balitha Rekisterinumero: VH15-066-0162 | PKK3336
Syntymäaika: 4.10.2014 (12v) Entinen omistaja: Riella
Rotu: Brandenburg Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
Sukupuoli: Tamma Käyttötarkoitus: Kouluratsu, siitoskäytössä
Säkäkorkeus & väri: 165cm, ruunikko Koulutustaso: Grand Prix

"Balitha on tamma isolla T:llä. Sen kasvattajakin sanoi aikoinaan, että tämä tamma on siitä hyvä, että se on potentiaalinen tulevaisuuden kilparatsu ja että sen kanssa ratsukkona pääsee korkealle. Tottahan se on ja niinhän siinä kävi, vaan sen luonne muuten on välillä todella haastava. Tamma sietää tiettyjä asioita, mutta sitten taas ne toiset asiat on ehdoton ei. Tuskimpa koskaan olen nähnyt näin herkkänahkaista hevosta. Potentiaalinen se on, vaan ei todellakaan ihan tavan tallaajille - se nimittäin näyttää kapasiteettinsa vasta oikeissa käsissä. Koeratsastuksen aikana tuntui, ettei tämä ole minun hevonen, mutta jossain vaiheessa kesken ratsastuksen palaset loksahtelivat paikoilleen ja päätin ostaa sen. Onneksi omistan pitkän pinnan, koska sitä tämän hevosen kanssa tarvitaan."
- Entinen omistaja Riella Balithasta.

Muutto Saksaan saatteli Danielin Balithan jäljille. Tamma löytyi puolivahingossa, kun mies oli koeratsastamassa myyntihevosia työnantajansa nimiin. Balitha ei ollut ihan sitä mitä etsittiin, mutta täydellinen löytö silti - eri käyttötarkoitukseen, tosin. Kuohahtelevainen tamma sai jättää kilpauran taakseen ja muuttaa Suomeen siitostammaksi.

Saavutukset

KRJ-porr. vt. 11/10
KTK-II 2020

Balitha tietää millaista käsittelyä haluaa. Sitä oppii joko käsittelemään hevosta tarkkaan lukien tai inhoamaan. Ruunikossa on vähäsen diivan vikaa, vaikka se päällepäin näyttääkin ihmeellisen kiltiltä. Herkkänahkaisena ja muutoksiin vähän epäluuloisesti suhtautuvana hevosena sillä kesti aikansa, ennen kuin se kotiutui Vänrikinmäelle, mutta nyt sillä on oma pieni tarhaporukka pomotettavana ja asiat reilassa. Elo rauhaisassa ympäristössä ilman kisamatkojen tuomaa hälinää on oikeastaan jopa vähäsen tasannut Balithan suurimpia luonteenkuohahduksia, ja tätä nykyä se onkin jo melko miellyttävä käsiteltävä arkielämässä.

Balitha viettää paljon aikaa ulkona pikkulaumansa kanssa, mikä sekin on tuntunut tehneen hevoselle hyvää. Tamman kanssa tarhailevat tasaluontoinen Syrin sekä seurallinen Karkki, ja kolmikon välinen dynamiikka on selkeä: Balitha komentaa, muut kaksi tottelevat. Syrin ja Balitha rapsuttelevat usein toisiaan, ja Karkki on lempiystävä silloin, kun tekee mieli pistää elo leikiksi. Onnellisia tammoja on ilo katsella.

Ei Balithakaan sentään aivan oloneuvoksena lekottele. Tallin Anmari-ratsuttaja ratsastaa hevosta säännöllisesti sekä pitääkseen hevosen hyvässä fyysisessä kunnossa että säilyttääkseen itsellään näppituntuman Grand Prix -tason tehtäviin. Danielin muutettua kärkihevostensa kanssa ulkomaille kisaamaan on Anmarille jäänyt muilta osin ratsastettavaksi lähinnä nuoria. Niin kovasti kun Anmari perustyöstä nuorten hevosten kanssa nauttiikiin, on hänen myönnettävä, että Balitha tuo ehdottomasti lisäkipinää ja ammatillista tyydytystä. Herkkä ja laadukas hevonen esittää parastaan vain hyvin ratsastettuna: Anmari nauttii haasteesta ja on salaa sitä mieltä, että tamman astuttamisen kanssa voitaisiin vielä odottaa. Olisi ihanaa saada enemmän aikaa treenata yhteistyö siihen kuntoon, että Balithan voisi esittää koulutuomareillekin.

Sukutiedot
i. Favrick
evm | bran rn 167cm
ii. Fjun Meck
evm | bran rn 165cm
iii. evm
evm | bran
iie. evm
evm | bran
ie. Agelin
evm | bran rn 163cm
iei. evm
evm | bran
iee. evm
evm | bran
e. Bethany
evm | bran rn 161cm
ei. Guldren
evm | bran rn 166cm
eii. evm
evm | bran
eie. evm
evm | bran
ee. Binjoy
evm | bran rn 165cm
eei. evm
evm | bran
eee. evm
evm | bran

Sukuselvitys

Jälkeläiset

fwb-o. Sinevan Keiron, i. Kranich

Kisakalenteri

KRJ

Kilpaillut porrastetuissa.
Tarkempi statistiikka
Kuuliaisuus ja luonne 3077.51 p.
Tahti ja irtonaisuus 3635.75 p.
KRJ 6713.26p (vt. 11)

PKK

Rakenneluokat
12.12.2019 Järnby, tuom. Anne - EO-sert

PKK:n 95. kantakirjaustilaisuus
31. tammikuuta 2019
>> Kutsu
Tuomareina aksu, Anne, Elisa, Pölhö
18,5 + 20 + 18 = 75,3% KTK-II
- Erinomaiset leimat, varsinkin tammaleima selkeä. Tasapainoinen runko ja sopusuhtainen kaula ja pää. Liittymät avonaiset ja terveenoloiset. Takajalkojen asento hieman epävatma, vuohiskulmat kunnossa, kuivuuta saisi olla ej polvista alaspäin. Väri onnistunut kauniisti ja hevonen esitetty edustuskelpoisessa asennossa.

VSN

16.12.2019 Kaihovaara, tuom. dookie
>> 4-4-4-4-4-4-4-4-3½-4 = 39,5p RCH
Valmennukset
00.00.0000: Otsikko

Kirjoittanut omistaja

Muut päiväkirjamerkinnät
00.00.0000: Otsikko

Kirjoittanut omistaja