Susinevan puoliverikasvatit
Nimi: Grayson Rekisterinumero: VH? | PKK?
Syntymäaika: 4.4.2019 (1v) Kasvattaja: Boven perhe (VRL-05265, @)
Rotu: Tanskalainen puoliverinen Omistaja: Emmeline Bove (VRL-05265, @)
Sukupuoli: Ori Käyttötarkoitus: Kouluratsu, varsaikäinen
Säkäkorkeus & väri: 173cm, mustankimo Koulutustaso: Koulutusta ei aloitettu

Grayn syntymän takana on oikeastaan melko tavallisen surullinen tarina: sen emää ei olisi välttämättä astutettu lainkaan, tai ei ainakaan vielä, ellei se olisi loukannut itseään kesken kisauran. Grasena-tamma oli niihin aikoihin juuri alkanut tehdä hyviä tuloksia Grand Prix -radoilla, eikä sen omistaja-ratsastaja Emmeline Bove vältellyt ärräpäitä ja kyyneliä tamman loukkaantuessa. Tietysti Graysonista tuli ikävän tilanteen hopeareunus, kun se lopulta syntyi, ja koko Boven perhe on kiistämättä kiintynyt kasvattioriinsa. Pikku-Gray vaikuttaa imevän tätä kiintymystä itseensä ja ajattelevan päivä päivältä itsevarmempana olevansa maailman keskipiste.

Saavutukset

KTK-kelpoinen

Graysonissa on keikarin vikaa, eikä mitenkään ihan vähääkään. Se on pöyhkeilynsä innoittamana saanut itselleen liikanimen, King of Denmark, ja vaikuttaa jatkavan nimensä viitoittamalla tiellä. Gray on itseriittoinen hevonen, ja monesti tuntuu, että se ajattelee olevansa maailman komein, hauskin ja taitavin. Siinä sivussa se on kuitenkin myös ihan kamalan lapsellinen ja kujeileva, ja ellei se ole koettelemassa käsittelijänsä huumorintajua vitsikkäillä tempauksilla, sen epäillään olevan sairas. Oikeastaan Grayn luonne on tiivistettävissä huomionhakuisuuteen, puuhakkuuteen ja seurallisuuteen.

Energinen Gray on nyt vasta vuosikas, ja sen elämän merkittävimmät hetket ovat toistaiseksi syntymä, vieroitus ja pieneen varsalaumaan liittyminen. Pikkuori on ulkoillessaan harvoin aloillaan, etenkään jos joku pysähtyy aidan taakse katselemaan: silloin se laittaa hippulat vinkumaan ja haastaa muutkin varsat vauhdikkaisiin leikkeihin. Välillä näyttää, ettei se kosketa laisinkaan maata pinkoessaan sinne, tänne ja takaisin, ja Emmelinen isä kiusoittelee tytärtään laittamalla whatsappissa videoita hepan vauhdikkaimmista ralleista milloin saatetekstillä "ravihevosvarsasi kuulumisia" ja milloin "Gray jo kyselee koska pääsee laukkaradoille".

Sukutiedot
i. Shazbot
VIP MVA Fn, KTK-II
fwb m 189cm
ii. Good Will Hunting
evm | fwb m 184cm
iii. Happy Feet
evm | fwb m 175cm
iie. License to Wed
evm | fwb m 175cm
ie. Mrs. Doubtfire
evm | fwb vkk 175cm
iei. The Genie
evm | hann vrt 179 cm
iee. Hook
evm | fwb vkk 171 cm
e. Grasena
KTK-II
bran rtkm 164cm
ei. Eberhart
evm | bran rnkm 168cm
eii. Eckstein IV
evm | bran rn 168cm
eie. Lady Loriann
evm | bran rnkm 164cm
ee. Geralde
evm | bran prt 161cm
eei. Don Marius
evm | bran rt 165cm
eee. Gerlinda III
evm | bran rtkm 170cm

Sukuselvitys

Graysta tuli melko tasainen sekoitus vanhempiaan. Kooltaan se on jotakin isän puoleisen suvun suurten hevosten ja emän puolen pienempien välistä, mustan pohjavärin se sai isältään ja emä lahjoitti kimon silaukseksi mustan värin pintaan. Ehkä Gray kuitenkin vähän enemmän muistuttaa piirteiltään emäänsä, mutta valppaassa ilmeessä on jotakin isältä perittyäkin. Toivoa sopii, että Gray on lahjakkuudeltaankin vanhempiensa veroinen: sekä Shazbot että Grasena ovat tehneet hienoja Grand Prix -tuloksia ratsastajiensa kanssa. Matka huipputasolle on toki pitkä, mutta hyvät eväät on tämän orin mukaan pakattu.

Jälkeläiset

Ei jalostuskäytössä

Kisakalenteri

KRJ

Kilpailee aikuisena porrastetuissa.
Valmennukset
00.00.0000: Otsikko

Kirjoittanut omistaja

Muut päiväkirjamerkinnät
4.4.2019: Tamma ja tamman varsa

Kirjoittanut omistaja

Keskikeväisenä päivänä syntyy pitkäkoipinen orivarsa, jonka Grasena tietää heti omakseen. Tätä honteloa olentoa se on kypsytellyt pitkien kuukausien ajan, ja nyt varsa on nuuhkittavissa ja tutkailtavissa. Emmeline tuntee sydäntä pakahduttavaa kiintymystä tammaansa ja sen tähtipiirtopäiseen orivarsaan.

Tamma ja varsa saavat viettää huolettoman ja helteisen kesän laitumella. Siellä ne viihtyvät kaikkein parhaiten pienen metsikön varjoissa. Varsa askeltaa kompuroimatta yli puunjuurten ja maaston epätasaisuuksien, ja mikä Emmelinen mielestä kaikkein parasta: Grasena kulkee vaivattomasti ja täydellisen symmetrisesti liikkuen perässä. Se ei ole ontunut, tahdittanut taikka varonut enää aikoihin.

Ja varsan kasvaessa Emmeline alkaa ratsastaa taas omalla hevosellaan. Pitkä paluumatka Grand Prix -luokkiin alkaa.