Harlessie
Perustiedot
Nimi: Harlessie "Lexi" Syntymäaika: 05.06.2016
Rotu: Suomalainen puoliverinen Ikääntyminen: Reaali
Sukupuoli: Tamma Rekisterinumero: VH19-031-0190 | PKK3235
Säkäkorkeus: Keskenkasvuinen, suuri Kasvattaja: Robert Harrington
Väri: Samppanjaruunikonkirjava Omistaja: Arne Rosengård (VRL-05265, @)
Painotuslaji: Kenttäratsastus? Koulutustaso: Helppo C~ish, ylittänyt pari estettä
ratsastuskuva

Harkitsevainen Harlessie on kohtalaisen helppo nuori hevonen. Siinä ei oikeastaan vielä ole korostunut mikään luonteenpiirre hirvittävästi muita voimakkaammin: se ei ole rämäpäisen uhkarohkea, muttei säikky sätkähtelijäkään; se ei ole itsepäinen ja uhmakas muttei myöskään pelkkää muovailuvahaa; se on seurallinen, mutta ei sentään läheisriippuvainen. Jos Lexistä jotakin persoonallista tahtoo sanoa (muuta kuin erikoisen värin), niin huolestuessaan se hakee mieluusti turvaa ihmisistä. Arnen mielestä se on hyvä merkki. Jos hevonen on jo nuorena luottavainen, niin kyllä sen kanssa aikuisenakin jännityksen hetkistä selvitään.

Sukuselvitys
i. Mango Madness
fwb 165cm rnkrj
Finest Foal
ii. Lemonberry II evm iii. Astor Gerdagård evm
iie. Starberry Faux evm
ie. Carmelita Halo evm iei. Aloni Frezza evm
iee. Candela Classic evm
e. Harriet V
ewb 176cm mch
PKK-V, PP-MVA
ei. Othello evm eii. Baylor evm
eie. Ophelia evm
ee. Hera IV evm eei. Don Pedro evm
eee. Dionyza evm

Tjaa, ajatteli Arne sukua katsellessaan. Tiedäpä tuosta nyt sitten, onko hevosesta kenttäratsuksi. Vaikka tietääkö mistään varsasta koskaan mitään varmaa, ennen kuin se kasvaa aikuiseksi ja koulutus alkaa?

Joka tapauksessa ainakin emä Harriet V on Ylen Tärkeä Hevonen. Ei sillä tavalla, ettäkö se olisi mitellyt maailmanmestaruuskilpailuissa, mutta ystävänä ja kahden varsan emänä ja monien kokemusten ja muistojen hevosena. Harry on ollut pojan hevonen, ja aikojen saatossa siitä pojasta on kai jo tullut mies, mutta hevonen on pysynyt. Tallin väen monilla lempinimillä (kuten Harmaakorva) paiskoma Harry-tamma on suuri ja sympaattinen, vähän niin kuin tyttärensä Lexi, sellainen vähän hoopo ja höppänä mutta aina vilpittömän hyväntahtoinen. On se vähän säikkykin ollut, mutta kaikesta se on selvinnyt, paitsi esteiden ylittämisestä. Se seikka selvisi Lexin kenttäratsuksi ostaneelle Arnelle vasta jälkikäteen, ja silloin mies huokaisi syvään ja ajatteli, että tälle Susanne-vaimo vasta nauraisikin: entä jos koittaisi se päivä, kun esteratsastaja, -valmentaja ja -hevoskasvattaja ei saisi omaa kenttäratsunplanttuaan yli yhdestäkään puomista, koska se olisi perinyt emältään fobian?

No, sentään Lexin isä Mango Madness on kelpo hyppyhevonen. Ori on kilpaillut sijoittuen jopa 140:n senttimetrin esteluokissa, ja ollut kisapäivien väripilkku paitsi kirjavuutensa, myös innokkuutensa ansiosta. Mango todella pitää hyppäämisestä! Se on reipas ja motivoitunut ratsu, ja lisäksi se on hyvän käsiteltävyytensä vuoksi tallihenkilökunnan suosiossa, joten kauhuorista ei ainakaan tarvitse höpistä. Muilta osin Mango on aina vaikuttanut hyvin tyytyväiseltä elämäänsä, mutta yhtä asiaa se ei sentään jää tarkkailemaan lähempää: kotitallin pihamaita terrorisoiva karkaileva Amadeus Bonaparte -kukko kauhistuttaa Mango-parkaa aivan mahdottomasti. Ei sitä kyllä voi siitä syyttää. Mokoma lintu ei tiedosta omaa pientä kokoaan tai ei ainakaan anna sen rajoittaa uhittelujaan. Kyllä siinä sopii ison hevosenkin jo pötkiä pakoon.

Kisakalenteri
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
Valmennukset

Päivämäärä

Valmennuksen laji
Valmentaja:
Valmennusteksti

Muut tarinat

Kenttäkuume nousee (pdf)
Pitkä ja polveileva prologi. Tarina siitä, kuinka takavuosien esteratsastaja hankki monen mutkan ja maan kautta kotimaisen kenttähevosen. Valmis. Lopullinen prologi päivitetty 5.8.2019.

Aikajana
Tarinallinen katsaus Lexin kasvuun ja eloon Arne Rosengårdin omistuksessa.