Susinevan puoliverikasvatit
Nimi: Sinevan Leslie Rekisterinumero: VH20-031-0238 | PKK3706
Syntymäaika: 12.1.2020 (7v) Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Rotu: Suomalainen puoliverinen Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Sukupuoli: Tamma Käyttötarkoitus: Kouluratsu, aloittelee kisauraa
Säkäkorkeus & väri: 172cm, musta Koulutustaso: Vaativaa A:ta kohden

Kukaan ei oikeastaan odota Leslieltä mitenkään erityisen suuria saavutuksia. Se on herttainen, hyväluontoinen ja sievä nuori tamma, ja jotenkin kiltit ja pehmeät, "ihan kiva" -sarjan hevoset tapaavat jäädä kovan rahan tallissa vähäsen seinäruusuiksi. Sen emä on aivan mukava perushevonen, vaativaa kilpaillut siitostamma, ja isä nuori ori, jolla on lupaukset vielä lunastamatta. Jos kovin kylmäkiskoisesti arvioi, parasta Lesliessä on vanhempien taustalla pilkahtelevat pidetyt sukulinjat ja sopusuhtaisen sievä ulkonäkö. Daniel ei oikeastaan ole vielä päättänyt, mitä tammalla lopulta tekee: periaatteessa sen voisi myydä, ja varmasti kiltille kaunokaiselle koti löytyisi, mutta jokin kumma ja epäilemättä tunnepitoinen aspekti saa miehen kuitenkin pitämään hevosen itsellään. Siinähän se kasvaa muun ikäluokan mukana. Eihän sitä tiedä, jos tamma ratsukoulutuksen edetessä yllättäisikin ja osoittautuisi huippuhevoseksi. Jos ei muuta, niin ainakin Lesliestä kannattaa jättää kotiin yksi varsa säilyttämään kiintoisia sukulinjoja.

Saavutukset

KTK-II 07/2020

Leslie on kiltti, herkkä hevonen. Se pitää hellittelyistä ja rapsutuksista sekä tuttujen ihmisten ja hevoskavereiden tarjoamasta suojasta ja seurasta. Leslie tuntuu vähitellen rohkaistuvan ja kasvattavan itseluottamustaan sitä mukaan kun se saa kokemusta kotitallin ulkopuolelle suuntautuvista treenireissuista ja muusta arkielosta poikkeavasta kalenterintäytteestä. Tamman käytöstä ei voi moittia niin kotona kuin vieraissakaan paikoissa: se on aina yhtä kuuliainen, vaikka vähän jännittäisikin.

Kun Leslie liikkuu, sen menoa on ihan mukava katsella: se ei ehkä liihottele aivan yhtä näyttävästi kuin jotkut varsalaitumen superstarat, mutta ei se kömpelöltäkään vaikuta ja liike on symmetristä ja tahdikasta. Ihan mukiinmenevä hevonen se on, ja ratsukoulutuksen alettua se on osoittanut vallan ihailtavaa asennoitumista työntekoon. Ratsuttaja Ella Helkkä on vienyt hevosta eteenpäin kehujen ja kiitosten voimalla, sillä Leslie tuntuu todella imevän positiivista palautetta oikeansuuntaisista otteistaan ja muuntavan kehuja oppimistuloksiksi. Tammalla riittää runsain mitoin opittavaa ennen kuin se saavuttaa oman huipputasonsa (mikä se sitten kouluratsastustasoissa ikinä onkaan), mutta toistaiseksi se on mitä motivoituinen oppija ja kouluttaminen sujuu kuin tanssi.

Sukutiedot
i. Laconic
dwb m 178cm
Fn, KTK-II
ii. Sarcasm
evm | dwb m 175cm
iii. So Smol
evm | dwb m 179cm
iie. Cherimia
evm | dwb prn 175cm
ie. Shop or Drop
evm | dwb m 174cm
iei. Rock or Roll
evm | dwb mrn 170cm
iee. Buymeariver
evm | swb mkm 170cm
e. Lieselotte
hann rt 170cm
ei. Friedrich II
evm | hann rt 171cm
eii. Heinrich
evm | hann vrt 172cm
eie. Frieda
evm | hann rn 166cm
ee. Charlotte
evm | hann mkm 168cm
eei. Theodor
evm | hann m 170cm
eee. Hannelore
evm | hann mkm 163cm

Suvusta

Leslien vanhemmat eivät ole kilpakentillä huimia saavuttaneet: isä Laconic on vielä hyvin nuori ja vasta kasvamassa kilpahevosen kenkiin, emä Lieselotte puolestaan on tehnyt päätoimisesti siitostamman hommia useiden vuosien ajan. Lieselotten aiemmat varsat kuitenkin lupailevat melko hyvää, sillä Leslien viiden vanhemman sisaruksen joukosta löytyy jo kaksi Grand Prix -hevosta ja yksi II-palkinnon kantakirjaori. Suoritusmeriittien sijaan tämä yhdistelmä olikin lähinnä sukulinjojen tarkasteluun perustuva valinta, ja siinäpä Leslien arvo: oli sen tulevaisuus sitten kilparadoilla, opetushevosena tai jalostuskäytössä, sillä on aina takanaan arvokas suku.

Jälkeläiset

Ei vielä tarjolla ulkopuoliseen jalostuskäyttöön.
fwb-t. Sinevan Lelani, i. Sinevan Cubano
Kisakalenteri

KRJ

Kilpailee porrastetuissa. KRJ 1233.31p (vt. 3)
Valmennukset
00.00.0000: Valmentajan valmennus

Kirjoittanut omistaja

Muut päiväkirjamerkinnät
12.1.2020 Hiljaa leijaa maahan hiutaleet

Kirjoittanut omistaja
Päivä oli hipihiljainen. Ohut hanki oli laskeutunut yön aikana eteläiseen Suomeen, ja valkeus tuntui vaientavan maailmaa juhlavalla tavalla. Jouluksi lumi saapui auttamatta myöhässä, mutta Arjasta tuntui, että sillä olikin aivan toinen tarkoitus. Lumisen päivän keskelle syntyi hontelo musta tammavarsa, jota Arja Susineva katseli vaitonaisena syvää liikutusta tuntien. Aina niissä oli sitä jotakin, vastasyntyneiden ymmyrkäisissä katseissa ja kokeilevissa raajojen oikomisissa ja koukisteluissa. Miltä se oikein tuntui: olla niin uusi ja tuore, ettei tiennyt vielä maailmasta mitään? Sydäntä pakahdutti.

Lieselotte katseli omaa tammavarsaansa, ehkä viimeistään. Siinä kuivikkeilla maatessaan varsa ei näyttänyt mitenkään erikoiselta. Se oli tumma, märkä ja pitkäjalkainen, vielä hyvin hoikka ja pikkuinen, ja siitä kasvaisi ajan kanssa varmasti sievä hevonen. Arja seurasi kokeneen emän toimia luottavaisin mielin. Tammavarsa saisi hyvän alun elämälleen, siitä hän saattoi olla aivan varma.

20.3.2020 Tamma kasvaa, odotukset eivät

Kirjoittanut omistaja
Lesliessä ei ollut kerrassaan mitään vikaa. Se oli hyvä hevonen: ei mahtava, mutta hyvä, ja hyviä hevosia maailmassa tarvittiin. Ikätovereidensa laumassa se hakeutui usein melko keskelle niin fyysisesti kuin hierarkiankin osalta, ja kasvavia varsoja tiiviisti havannoiva Arja alkoi pitää sitä turvallisuushakuisena ja mukavuudesta pitävänä hevosena. Lesliestä oli kivaa, kun asiat säilyivät elämässä samanlaisina.

Arja kutsui tammaa vielä varsaksi. Sitä se toki olikin, vaikkei enää mikään pikkuruinen maitovarsa. Leslie ei oikeastaan ollut käytökseltäänkään kovin lapsellinen, mutta jokin sen olemuksessa sai Arjan mielen tulvimaan sellaisia sanoja kuin untuvikko ja pikkuinen. Tamma oli vähäsen epävarma, ja turvaa se haki kenestä tahansa: ikätovereistaan, ihmisistä, jopa naapuritarhan ponista, joka oli muuttanut vuokrapaikalle Vänrikinmäelle, koska Danielin palkkaama uusi ratsuttaja Ella Helkkä valmensi mielellään junioreita (toisin kuin Daniel itse tai tämän pitkäaikaisempi työntekijä Anmari). Itsekseen Arja pohti, voisiko Leslien ja ponin tutustuttaa toisiinsa ja yhdistää tarhakaveruksiksi. Ne näyttäisivät hauskalta. Lesliestä oli kasvamassa suuri hevonen. Poni epäilemättä ottaisi ison nuoren tamman suojatikseen, ja sekös vasta olisi sympaattista.

Muita Leslien ikäisiä katsellessaan Arja huomasi jo ajattelevansa niiden kouluttamista: miten ne suhtautuisivat ratsunhommiin, kuinka kukin kehittyisi ja missä ne kilpailisivat ensimmäisen kerran. Leslien tulevaisuudensuunnitelmien keskiössä oli poni tarhakaverina. Eikä tammassa silti ollut mitään vikaa.