Susinevan puoliverikasvatit
Nimi: Sinevan Lelani Rekisterinumero: VH21-031-0093 | PKK3829
Syntymäaika: 12.7.2020 (5v) Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Rotu: Suomalainen puoliverinen Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Sukupuoli: Tamma Käyttötarkoitus: Kouluratsu, aloittaa kisauraa
Säkäkorkeus & väri: 167cm, mustanruunikko Koulutustaso: PSG:tä kohden

Lelani on tumma tamma, joka vaikuttaa perineen melko tasapuolisesti ominaisuuksia kummaltakin vanhemmaltaan. Toisen polven Sinevan-kasvattina tämän hevosen taustat tunnetaan erinomaisen hyvin, eikä ketään varsinaisesti ole yllättänyt se, miten mutkaton käsiteltävä Lelani on. Hieman se on oppinut emältään säikähtelyn taipumuksia, sillä niin kiltti kuin Leslie-emä onkin, se saattaa toisinaan pelästyä melko pienestä. Leslien kääntyessä kannoillaan ja kadotessa vikkelästi paikalta Lelani seurasi tiiviisti sen kannoilla, vaikkei välttämättä tiennyt, mitä tässä oikein paettiinkaan. Tapa tuli jäädäkseen: Lelanin reaktio pelottaviin tilanteisiin on välitön pyrkimys poistua paikalta.

Saavutukset

KTK-kelpoinen

Ihmisiä kohtaan Lelani on varsin kiltti, ja rapsutteluja ja harjailua se rakastaa yli kaiken. Omalla tavallaan se onkin oikea unelmien ratsuhevonen: miellyttävä luonteeltaan ja kaunis katsella, liikkuu hienosti ja mielellään ja suhtautuu työntekoon positiivisesti. Pikantiksi mausteeksi on keitokseen ropsautettu hieman säikkymistaipumuksia, eikä Lelanin kanssa toimiessa voi unohtua haaveilemaan. Ympäristöä ja hevosen eleitä tulee seurailla melko tarkkaan, jotta on mahdollisuuksia ennakoida tilanteita, joista Lelani saattaa kokea tarvetta pinkaista karkuun.

Sukutiedot
i. Sinevan Cubano
fwb rn 165cm
FF, KTK-I
ii. Cortados
fwb rn 163cm
Fn, KTK-II
iii. Villeneuve
evm | fwb prn 166cm
iie. Clarinette
evm | fwb mrn 160cm
ie. Syrin
hann rnkm 169cm
Fn, KTK-II, KRJ-II
iei. Sylvan
evm | hann rn 169cm
iee. Napolia
evm | hann rtkm 167cm
e. Sinevan Leslie
fwb m 172cm
KTK-II
ei. Laconic
dwb m 178cm
Fn, KTK-II
eii. Sarcasm
evm | dwb m 175cm
eie. Shop or Drop
evm | dwb m 174cm
ee. Lieselotte
hann rt 170cm
eei. Friedrich II
evm | hann rt 171cm
eee. Charlotte
evm | hann mkm 168cm

Suvusta

Kuva Sinevan CubanostaSinevan Cubano on sikäli merkittävä hevonen kasvattaja-omistajalleen, että se on vasta koko tämän hevoshistorian toinen I-palkinnolla kantakirjattu hevonen ja kasvatti. Ori on kuitenkin löytänyt paikkansa ratsuttaja Ella Helkän kilpahevosena, vaikka yhä Susinevan omistuksessa onkin. Ratsukon kemiat kohtasivat heti ensihetkistä lähtien niin hyvin, ettei kenellekään ole missään vaiheessa heidän uraansa tullut mieleen kyseenalaistaa järjestelyä. Lunkiluonteinen, kotioloissa Unoksi kutsuttu ori on svengannut menemään läpi ratsukoulutuksen: sille kouluratsastus on helppoa ja mukavaa ja koulutustasolta toiselle siirtyminen on toistaiseksi sujunut kuin tanssi. Ella haaveilee kür-ohjelmista tämän hevosen kanssa, sillä Cubanon liikekielessä on jotakin sellaista, minkä ratsastajatar enemmän kuin mieluusti purkittaisi musikaalinomaisiin spektaakkeleihin. Unoa on alettu käyttää hiljaksiin myös jalostukseen. Sen ensimmäinen jälkeläinen on II-palkinnon kantakirjaori ja lupaava kouluratsu.

Kuva CortadosistaSukulinjoiltaan Uno on suomalais-saksalainen. FWB-kantakirjaa edustavalle isäori Cortadosille on myönnetty II-kantakirjauspalkinto ja se asuu Vänrikinmäellä, missä ori on käytettävissä jalostukseen. Se on jo jättänyt lupaavia jälkeläisiä: sen ensimmäinen jälkeläinen on arvosteltu nuorena KV-II -palkinnolle, ja sen lisäksi Cortados on jättänyt on jo kaksi kantakirjaoria. Grand Prix -tasolla kilpaillutta oria itseään valmistellaan parhaillaan Kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Cortadosin sukua selvitellessä kävi ilmi, että siinä kulkee paikoin jo melko monen polven taakse kotimaista kasvatustyötä, vaikka erityisesti holstein- ja trakehnerkantakirjoja on hyödynnetty myös runsaasti. Se, mistä orin isosti reagoiva luonteenlaatu on tullut, on ikuinen mysteeri: hevosen lähisukulaisista kun ei mikään ole tunnettu tuuliviiri.
Kuva SyrinistäUnon emän puolen sukulinjat taas kulkeutuvat hannoverkirjoihin, sillä sen emä on Saksasta tuotu jalostustamma Syrin. Sen jälkeläiset ovat olleet Cortadosin tapaan tasaisen laadukkaita: tamman kolmesta orivarsasta kaksi on KTK-palkittuja ja nuorinkin jo Finest Foal -kelpoinen, ja esikoisvarsa Burlyhill Cecil on KV-II-palkittu. Syrin on tehnyt varsomisten ohella mittavan kilpauran ja palkittu KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnolla, minkä lisäksi se on II-palkinnon kantakirjatamma. Parasta satumaisen näköisessä kimossa ratsussa lienee kuitenkin sen todella miellyttävä luonne, joka tekee arkielosta sen kanssa ihanaa.

Kuva Sinevan LesliestäLelani on emänsä ensimmäinen varsa, eikä Sinevan Leslien kisaura ole vielä kovinkaan mittava. Tamma on vankkarunkoinen ja onneksi hivenen mäyräkoiramaista emäänsä lyhyempi malliltaan, ja tanskalaissukuisen isäorin vaikutus rakenteeseen näkyy melko selvästi. Toistaiseksi Leslietä koulutetaan vaativista koululuokista vaikeampia kohti. Tamman tulevaisuudenkuva on kuitenkin vielä enemmän tai vähemmän hatara ja utuinen, sillä Daniel ei vieläkään ole päättänyt, pitääkö tamman omassa tallissa vai etsiikö sille kenties ylläpitäjän tai peräti uuden omistajan. Eikä omistajuusasia suinkaan ole ainoa ratkaisematon kysymys, sillä käyttötarkoituskaan ei ole viimeiseen pisteeseen saakka selvillä. Lesliestä voisi hyvin olla ainakin PSG-tason kilparatsuksi, mutta toisaalta sen mielenkiintoiset sukulinjat puoltaisivat myös jalostuskäyttöä. Tällä hetkellä tamman kanssa siis oikeastaan pelataan aikaa ja ajatellaan, että antaa ratsukoulutuksen sujumisen näyttää, mihin suuntaan Leslien tie vie.

Kuva LieselottestaKuva LaconicistaLeslien vanhemmat eivät ole kilpakentillä huimia saavuttaneet: tanskalaista kasvatustyötä edustava isä Laconic on vielä verrattain nuori ja vasta kasvamassa kilpahevosen täysikokoisiin kenkiin, emä Lieselotte puolestaan on tehnyt päätoimisesti siitostamman hommia useiden vuosien ajan. Lieselotten aiemmat varsat kuitenkin lupailevat melko hyvää, sillä Leslien viiden vanhemman sisaruksen joukosta löytyy jo kaksi Grand Prix -hevosta ja yksi II-palkinnon kantakirjaori. Suoritusmeriittien sijaan tämä yhdistelmä olikin lähinnä sukulinjojen tarkasteluun perustuva valinta, ja siinäpä Leslien arvo: oli sen tulevaisuus sitten kilparadoilla, opetushevosena tai jalostuskäytössä, sillä on aina takanaan arvokas suku.

Jälkeläiset

fwb-t. Sinevan Sanibel, i. Sinevan Santiago
Kisakalenteri

KRJ

00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos

PKK

00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
Valmennukset
00.00.0000: Valmentajan valmennus

Kirjoittanut omistaja

Muut päiväkirjamerkinnät
pvm Otsikko

Kirjoittaja
Teksti