Susinevan puoliverikasvatit
Nimi: Sofinesse "Fifi" Rekisterinumero: VH0 | PKK3783
Syntymäaika: 23.03.2020 (4v) Kasvattaja: Silja Seljaranta (VRL-11523)
Rotu: Trakehner Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Sukupuoli: Tamma Käyttötarkoitus: Kouluratsu, uran alussa
Säkäkorkeus & väri: 166cm, musta Koulutustaso: PSG:tä kohden

Hassua, miten oikea-aikaiset kohtaamiset johtavat yhteistyöhön ja hevoskasvatushankkeisiin. Daniel Susineva olisi vailla Sofinesseaan, mikäli Silja Seljavaara ei olisi matkustanut Nürnbergiin Dressage Masters -kilpailuihin. Yksistään samassa paikassa olo ei vielä riittänyt Fifin syntymään johtavien tapahtumien käynnistymiseen. Näin jälkikäteen ajateltuna voi sanoa, että kaikeksi onneksi Silja tykästyi Danielin myytävänä olevaan kasvattiin, Sinevan Caramillaan, joka esitettiin joulukuisessa kouluvarsojen laatuarvostelutilaisuudessa. Siitä ostotarjouksesta alkoi yhteydenpito, joka lopulta johti siihen, että Daniel lupasi majoittaa Siljan kisaeläkkeelle siirtyneen trakehner-tamma Southnessen Vänrikinmäelle sillä ehdolla, että saisi teettää tammasta itselleen varsan. Ja aivan yhtä sattumalta kuin oltiin koko sopimukseen päädytty, sattui Danielin esimies niihin aikoihin ostamaan Amerikasta lupaavan nuoren orin, joka kulkeutui sittemmin Saksaan ja teki Danieliin vaikutuksen. Orivalinta lyötiin lukkoon ja alkoi odotus, joka palkittiin siron mustan tammavarsan muodossa.

Saavutukset

KTK-kelpoinen näyttelytuloksin

Sofinesse on huoliherkkä pikkutamma. Se haluaa kovasti olla mieliksi ihmisille ja lajitovereilleen, ja turvallisuudentunne on sille yksi tärkeimmistä asioista koko maailmassa. Turvaa sille luovat tutut rutiinit ja seura, ja toivoa sopii, että sen itseluottamus ja rohkeus kasvavat kohisten kilpailu-uran alkuun mennessä, jotteivät kisareissut koidu sille kohtuuttomaksi stressiksi. Sen kanssa on yritetty hevosta kuunnellen jo aika pienestä pitäen harjoitella uusiin tilanteisiin sopeutumista, ja kai siitä jotakin hyötyä on ollut. Enää Fifi ei säpsähdä ihan jokaista kolahdusta eikä unohdu silmät ja sieraimet levällään arvioimaan, onko työntekijän uudenvärinen paita kenties vaaraksi. Kaiken herkkyytensä vastapainoksihan tamma on kovin, kovin kiltti, ja se tarkkailee alati käsittelijänsä elekieltä. Fifin kanssa toimimisen A ja O on rauhallisena pysyttely: jos ei käsittelijää näytä pelottavan tai hermostuttavan jokin tilanne, tammakin pysyy todennäköisemmin nahkoissaan. Johdonmukaisella käsittelyllä Fifi on alkanut tottua ilmiöihin ympärillään, ja vaikka siitä tuskin koskaan tulee pomminvarmaa hevosta, yksitellen se toteaa kuitenkin uusia asioita vaarattomiksi ja käy vähä vähältä tyynemmäksi.

Sukutiedot
i. Allonfleek
trak srt 167cm
ii. Flying Catch
evm | trak rt 166cm
iii. Halo
evm | trak rn 168cm
iie. Fantasia
evm | trak srt 167cm
ie. Acrobatz
evm | trak rnkm 164cm
iei. Seventh Miracle xx
evm | xx rtkm 158cm
iee. Artistry
evm | trak m 160cm
e. Southnesse
trak m 167cm
ei. Lectric Nex
evm | trak m 172cm
eii. Exodus Nex
evm | trak rn 171cm
eie. Libera Est
evm | trak m 168cm
ee. Southwest
evm | trak trn 163cm
eei. In The Night
evm | trak rn 169cm
eee. Soulness
evm | trak mrn 160cm

Suvusta

Allonfleek todella vaikuttaa nimeltään: se on keveälinjainen, korea ja urheilullinen ratsuhevosori, jota on miellyttävä katsella niin aloillaan kuin liikkeessäkin. Trakehnerori on vielä hyvin nuori ja uransa alussa, eikä sen ratsukoulutuksen alku ole sujunut vailla kurjia epäonnisia sattumuksia, mistä johtuen hevonen on vielä ikätasoaan jäljessä. Sen omistaja ja ratsastaja Klaus Alscher uskoo hevoseen lujasti ja näkee sen kilpailevan tulevaisuudessa huipputasolla. Matka huippuhevoseksi on tietenkin pitkä, ja mitä vain voi tapahtua ennen päämäärän saavuttamista. Koska orin suoritusnäytöt ovat jääneet vähäisiksi, sillä ei ole vielä ollut kovinkaan suurta menekkiä jalostuksessa. Yhden varsan - Sofinessen - siitä on teettänyt itselleen Alscherin valmennettava ja nykyinen työtoveri Daniel Susineva.

Tuntui hyvältä valita nuoren orin ensimmäiseksi tammaksi jo vakuuttavia jälkeläisnäyttöjä antanut Southnesse. Trakehnertamman kolme aiempaa varsaa kun ovat miellyttävärakenteisia ja suorituskykyisiä hevosia, joissa riittää laatua moneen lajiin. Sofinessen velipuoli on hyvää vauhtia kohti Grand Prix -tasoa etenevä kouluratsu ja siskopuoli puolestaan aloittelee kilpauraansa esteiden puolella. Ei ole ihme, että Southnessen jälkeläiset taipuvat moneen lajiin, sillä herkkäluontoinen kaunotar on jalostettu kenttäratsuksi. Toiveet kansainvälisestä kenttäkilpahevosesta kuitenkin hautautuivat juurikin herkkyyden alle, ja monen mutkan kautta tamma löysi lopulta paikkansa Suomesta vaativan tason kouluratsuna ja hienojen varsojen emänä.

Jälkeläiset

Ei vielä tarjolla ulkopuoliseen jalostuskäyttöön.
Kisakalenteri

PKK

Rakenneluokat
30.08.2020 Seppele - Lämminveritammat, tuom. Anne - EO-sert
24.10.2020 Storywoods - Puoliveritammat, tuom. Pölhö - LKV & KTK-sert - BIS1, tuom. Tuulia

PKK:n 103. kantakirjaustilaisuus, tammikuu 2021
>> Kutsu
ilmoitettu tilaisuuteen

KRJ

00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
Valmennukset
00.00.0000: Valmentajan valmennus

Kirjoittaja

Muut päiväkirjamerkinnät
00.00.0000 Otsikko

Kirjoittaja
Merkintä