Susinevan puoliverikasvatit
Nimi: Sinevan Santiago Rekisterinumero: VH21-031-0094 | PKK3916
Syntymäaika: 25.11.2020 (4v) Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Rotu: Suomalainen puoliverinen Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265, @)
Sukupuoli: Ori Käyttötarkoitus: Kouluratsu, aloittaa kisauraa
Säkäkorkeus & väri: 166cm, musta Koulutustaso: Helppo A

Nuori ja kokematon emä oli hermostunut varsomisen lähestyessä. Se ei suoriutunut varsomisesta täysin ilman apua, mutta saatiinpa maailmaan kuitenkin terve varsa. Sofinessella kesti hetken verran ennen kuin se ymmärsi oljilla makailevan nyytin olevan sen omaa jälkikasvua, josta sen on määrä pitää huolta. Kun oivallus iski, se ottikin aluksi hieman varovaisin ottein varsan hoteisiinsa, ja pian Sofinesse käyttäytyi niin kuin ei olisi koskaan muuta tehnytkään kuin pitänyt huolta varsoista. Pieni Santiago sai kasvaa hellässä hoivassa, ja siitä tuli ehkä vähäsen herkkä ja hentoluontoinen poika. Yhä aikuisiässäkin Santi on seurassa viihtyvä, rapsutuksia rakastava ja maailman kiltein kilpaori.

Saavutukset

KTK-III - 01/2021

Santiagoa kiltimpää ja vaivattomampaa hevosta saa hakemalla hakea. Sen ystävällinen perusluonne saa pientä pikanttia sivumakua ajoittaisesta säpsähtelystä, joka lienee emältä opittu tapa reagoida jännittäviin asioihin. Kotitallissa Santi säikkyy vain harvoin, mutta suuret muutokset selvästi mietityttävät sitä. Niin kauan kun arki menee omia tasaisia menojaan, elämä tämän hevosen kanssa on huisin helppoa ja kivaa. Harjailuhetket venyvät uusiin ulottuvuuksiin, kun on niin kiva katsella kuinka ori silminnähden nauttii saamastaan huomiosta, ja toisinaan Santi rapsuttelee hoitajaansa helläotteisesti takaisin.

Hevonen on tasapainoinen, ponteva liikkuja, jonka parhaaksi askellajiksi näyttää ainakin toistaiseksi kehittyvän laukka.

Sukutiedot
i. Sinevan Keiron
fwb rn 169cm
FF, KTK-II
ii. Kranich
holst mrn 168cm
Fn, KTK-II
iii. Kiefer
evm | holst m 169cm
iie. Konrad
evm | holst tprn 167cm
ie. Balitha
bran rn 165cm
KTK-II
iei. Favrick
evm | bran rn 167cm
iee. Bethany
evm | bran rn 161cm
e. Sofinesse
trak m 166cm
KTK-II
ei. Allonfleek
trak srt 167cm
eii. Flying Catch
evm | trak rt 166cm
eie. ie. Acrobatz
evm | trak rnkm 164cm
Southnesse
trak m 167cm
eei. Lectric Nex
evm | trak m 172cm
eee. Southwest
evm | trak trn 163cm

Suvusta

Santin sukujuuret leviävät maantieteellisesti laajalle: valtaosa sen esivanhemmista edustaa saksalaisia linjoja, mutta emänisä Allonfleek on Amerikassa syntynyt ja kasvatettu nuori trakehner. Muutaman polven päässä historiassa Allonfleekin suku leviää Puolaan, Venäjälle ja Englantiin.

Jälkeläiset

Ei vielä tarjolla jalostukseen
Kisakalenteri

KRJ

00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos
00.00.0000 Paikka luokka tulos

PKK

Varsakuvalla
5.11.2019 Järnby Puoliverivarsat, tuom. Sage: LKV, EO-sert. BIS-kehä tuom. aksu: BIS2
>> "Todella komea kouluhevosen alku!" - Sage
12.12.2019 Järnby Puoliverivarsat, tuom. Anne: EO-sert.
20.12.2019 Kasvattajapäivät Varsat, tuom. aksu: LKV, EO-sert & EM (söpöys). BIS-kehä tuom. Inna: BIS3
>> “Erittäin pitkäkoipinen, kyllä noilla koivilla luulisi vanhemmiten tekevän näyttävimmät liikkeet! Jälleen kerran pidän eniten varsan värityksestä. Sävyttäminen on onnistunut erittäin hyvin.” - Inna

PKK:n Kasvattajapäivät 21.12.2019
Tamma ja varsa -luokka, tuom. Anne
Syrin & Sinevan Cubano
Yhteisarvosana: 4, kiitettävä
Tamma Syrin
Tamma on lempeän oloinen, hieman lihakseton. Kauniisti kaareutuva kaula, seisoo edestä hieman varpaillaan ja takaa hajallaan. Vahvuutena tasapainoinen yleisilme ja tammamainen olemus.
Varsa Sinevan Cubano
Orivarsassa näkyvät hyvin isän vaikutteet rakenteessa. Vahva, maskuliininen runko. Päässä piirteistä emästä. Pitkäjalkainen vielä tässä vaiheessa, mutta vaikuttaa suorituskykyiseltä tulevaisuuden kisatykiltä. Karva varsalla hyvässä kunnossa. Kouluhevosen rakenne ja siinä mielessä isävalinta on tukenut jalostusta hyvin.

Valmennukset
15.04.2020: Peter Lastrongin kouluvalmennus

Kirjoittanut omistaja
Ellalla oli hyvä boogie päällä, ja se näkyi välittyvän myös hevoseen. Uno se vain komistui päivä päivältä, ja Ella uskoi vakaasti, että osa orin heräilevästä loistokkuudesta perustui kasvavaan itseluottamukseen. Ruunikko tuntui rakastavan kehuja, ja kehuttavaa Ella löysi oikeastaan jokaisista heidän yhteisistä treeneistään, vaikkeivat ne kaikki nyt tietystikään alusta loppuun loistavasti menneetkään.

Uteliaana Ella vilkaisi valmentajaansa Peteriä. Näkikö sekin Unossa tapahtuneen muutoksen? Huomasiko mies, että hevonen oli kliseisesti ilmaistuna puhkeamassa kukkaan? Mitä jos kaikki olikin vain Ellan omassa päässä eikä Uno oikeastaan ollutkaan kyntöruunaa kummempi kouluratsu?

"Tja", mumahti Peter. Miehellä oli tapana kuulostaa mietteliäältä ja pohdiskelevaiselta silloinkin, kun se jakeli käskyjä tai puhui jostakin ilmiselvästä aiheesta, joka ei juuri olisi vaatinut pohdiskelua. Ella odotti, ja Uno laukkasi ja laukkasi ja laukkasi. Sen takaosa teki töitä hartiavoimin, jos sanontaa saattoi takaosaan viitaten käyttää, ja Ellasta tuntui kuin liike olisi käynyt koko ajan vahvemmaksi ja vahvemmaksi.

"Hevosten kanssa muutokset ovat hitaita", aloitti Peter, "mutta kyllä sen huomaa kun mennään, hmm, oikeaan suuntaan. Minusta tässä on tekeytymässä jotakin, sanotaanko, lupaavaa. Oikeanlaista. Hmm. Kokoa vielä, tule irti seinästä ja esitä puolipiruetti. Valmistele, ratsasta, tee, selvä ulosratsastus, ei saa hoipertaa vaan sinä päätät milloin piruetti on tehty."

Ella uppoutui tehtävään, ja oli mahtavaa tietää, että hevonen keskittyi ja työskenteli hänen kanssaan. Uno oli sellainen: kun se oli viritelty työskentelymoodiin, sen maailmaan ei juuri mahtunut kuin ratsastajan avut. Ja mikä parasta - Uno svengasi. Sillä ratsastaessaan Ellan päähän pulpahteli aina hevosen liikkeisiin sopivia musiikkeja, ja aika usein hän ratsasti myös kuulokkeet korvissaan, ja sellaisissa hetkissä yhdistyi hänen kaksi suurta intohimoaan.

Ne olivat taidetta molemmat.

Muut päiväkirjamerkinnät
12.10.2019 Kun pomo on poissa

Kirjoittanut omistaja
"Iso läsi."
"Sympaattisen oloinen kaveri."
"Kivaa kun on sukkia!"
"Mutta mitä me sanotaan Danielille? Sitä ei varmaan väri ja merkit niin kiinnosta. Varmana kysyy jalka-asennoista."
"Totta. No, hmm. Onhan sillä neljä jalkaa, kuten kuuluu, ja niillä pysyy pystyssä."
"Kyllä. Itse pidän sitä henkilökohtaisesti hyvänä merkkinä, kun on vastasyntyneistä varsoista kyse. Mitä muuta niistä oikeastaan nyt voi vielä sanoakaan."
"Mä en ainakaan osaa sanoa muuta kuin että ylisöpöhän se on. Ja ori."
"Niin, ori, se on varmasti tärkeä mainita."

Niin Arja Susineva ja Kersti Kirsipuu ratkoivat yksityiskohta kerrallaan, mitä kaikkea heidän pitäisi varsasta Saksaan muuttaneelle Danielille ensitilassa kertoa. Lopulta kaikki kiteytyi virkahdukseen: "Hyvinvoiva, ponteva orivarsa."

20.11.2019 Kasvaa niin että kohina käy

Kirjoittanut omistaja
Uno kasvaa. Se oppii jatkuvasti uutta maailmasta ja hevosenelosta, ja siitä tulee koko ajan rohkeampi ja uteliaampi. Onneksi ori on kuitenkin myös kohtelias: tiedonjanoisuudessaankaan se ei koskaan ryhdy röyhkeäksi. Käsittelijöitään se kunnioittaa suuresti, ja mikäli Uno joskus sattuisi polkemaan jonkun varpaille taikka tuuppasemaan taluttajansa kumoon, se varmasti oppisi puhumaan ja pyytäisi mitä nöyrimmin anteeksi.

No, suunnilleen.

Joka tapauksessa Uno on kelpo nuori ori. Hyväkäytöksinen, olemukseltaan aika ryhdikäs paitsi päivänokostensa aikaan, ja kivahan sitä on katsellakin. Joku tekee siitä ostotarjouksenkin, mutta eihän tällaisia hevosia myydä paitsi konkurssin uhatessa, ja sellaisesta ei sentään ole pelkoa. Niinpä Uno saa jatkaa kasvuaan ja eloaan synnyinkodissaan. Ehkä se joskus matkustaa virallisen omistajansa luokse Saksaan ja ryhtyy tekemään Suurta Kilpauraa, mutta... ehkä ei kuitenkaan.

Unolla on nimittäin kotitallissa vankkumaton fanijoukko. Niin jurona kuin Daniel Susinevaa pidetäänkin, on hänellä myös aika höttöinen sydän jos aivan totta puhutaan. Eikä Unon tulevaisuuden ratkominen oikeastaan ole edes pelkästään tunne-asia, vaan realisti Danielin mielen etualalla sanoo myös: jos ori sopii jonkun tallin ratsuttajista käsiin erityisen hyvin, miksi turhaan repiä sitä itselle vain siksi, että omistajuus on omissa nimissä? Daniel ei usko yksiin ja ainoisiin oikeisiin, mutta yhteensopivuuteen kylläkin, eikä siksi tee hätiköityjä päätöksiä siitä, kuka Unolla sen aikuistuessa kilpailee.