Perustiedot

Nimi: Syrin
Rotu: Hannover
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 10.09.2018 (9v)
Säkäkorkeus: 169 cm
Väri: Ruunikonkimo
Koulutus: Inter I
Omistaja: VRL-05265
Omistushistoria: Burlyhill - DS
VH19-011-0026 | PKKx

Kuvagalleria

Kilpailukalenteri

Kilpaillut porrastetuissa.
Ominaisuuspisteet
KRJ 5116.52p (vt. 9)
Kuuliaisuus ja luonne 2330.23 p.
Tahti ja irtonaisuus 2786.29 p.

Näyttelyt

Rakenneluokat
00.00.2018 tuom., tulos

Syrin

Jos puhutaan miellyttävistä hevosista, Syrin nousee aina yhdeksi nimeksi, joka keskusteluissa pyörii. Se on kiltti, herttainen ja mutkaton, eikä tähän hevoseen oikeastaan edes sisälly sitä kuuluisaa muttaa. Daniel Susineva arvostaa sellaisia hevosia, vaikkei säiky hankalampiakaan yksilöitä. Kun tekee töitä hevosten kanssa päivästä ja vuodesta toiseen, sitä oppii kyllä ilahtumaan, kun kohdalle osuu niitä nelijalkaisia työkavereita, jotka eivät aiheuta turhaa draamaa. Näytönhaluiset olen-niin-taitava-ratsastajat ovat asia erikseen; sellaiset eivät Syrinistä perustaisi.

Tallin työntekijät antavat Syrinille aina ekstrarapsutuksia ja hellittelyjä, sillä se on juuri niin kiva, että ansaitsee ne kaikki. Ei ole sellaista hoitotoimenpidettä, johon tamma ei suostuisi. Jos jokin osa päivästä ei ole sen mieleen, se lähinnä puhisee vähän tyytymättömänä ja muistaa sitten, että se tahtoo kuitenkin olla ihmisille mieliksi.

Syrin ei ole erityisen korkeaviritteinen kilpahevonen. Se on kouluratsuksi jalostettu, ja tietenkin sillä on vallan pätevät askellajit ja miellyttävän luonteen turvin myös mukava ratsastettavuus, mutta se ei uhku ja puhku sellaista näyttävää energisyyttä kuin jotkin toiset hevoset. Grand Prix -tasolle sitä ei koskaan ryhdyttykään prässäämään, sillä alusta asti tiedettiin, että tämän tamman todellinen arvo olisi sen taustalla vaikuttavissa sukulinjoissa ja siinä, mitä annettavaa sillä on tuleville kouluhevossukupolville. Daniel osti tamman 9-vuotiaana yhden varsan varsoneena ja Intermediate I -tasolle saakka koulutettuna ja kilpailutettuna Burlyhill Dressagesta ja tiesi jo niin tehdessään, että se olisi piste kilpauralle ja alkukirjain siitostamman elämälle. Syriniä ratsastetaan yhä lihaskunnon ylläpitämiseksi, mutta sen pääasiallinen työ on varsojen kasvattaminen vieroitusikään, ja siinä se on erityisen hyvä.

Sukutiedot

i. Sylvan
evm | hann rn 169cm
ii. Silverfox
evm | hann rn 168cm
iii.
evm | hann tprn 168cm
iie.
evm | hann rt 166cm
ie. Antena
evm | hann rt 170cm
iei.
evm | hann rtkm 169cm
iee.
evm | hann vrt 169cm
e. Napolia
evm | hann rtkm 167cm
ei. Neptunus
evm | hann rtkm 170cm
eii.
evm | hann rnkm 171cm
eie.
evm | hann rt 167cm
ee. Tigara
evm | hann rt 165cm
eei.
evm | hann rn 167cm
eee.
evm | hann rtkm 165cm

Jälkeläiset

2019 hann-o. Burlyhill Cecil KV-II, i. Capriole

Päiväkirja ja valmennukset

Linjat, 19.06.2019 kirjoittanut omistaja

Uusia sukulinjoja oli saatava. Daniel Susineva etsi ja etsivä löysi. Syrin-niminen hannovertamma oli vähällä jäädä huomaamatta ilmoituspaljouden seassa, mutta onneksi Daniel oli harkitsevaista sorttia ja päätyi kuitenkin klikkaamaan ilmoituksen lisätiedot avoimeksi. Yksinkertaisen nimen takana piili tasalaatuinen suku, josta voisi olla hevoskasvattajalle vielä paljon iloa. Sähköpostinvaihdon, puheluiden ja kattavan eläinlääkärintarkastuksen jälkeen Syrin matkasi Suomeen ilman, että uusi omistaja oli kertaakaan nähnyt sitä livenä. Daniel ei pitänyt sitä tarpeellisena, eihän hän etsinyt uutta kilparatsua eikä näin ollen tullut sopineeksi koeratsastusta. Siitostammaksi hän Syrinin osti, ja sellaiselle muut ominaisuudet olivat tärkeämpiä kuin se, miten hän hevosen selässä viihtyi ja millaisia liikkeitä sai siitä irti.

Ensihetkistä lähtien Daniel piti hevosesta. Se oli hyvinrakentunut, laadukkaasti liikkuva tamma, jolla oli jo yksi Saksassa syntynyt ja sittemmin Kanadaan muuttanut orivarsa. Se varsa oli yksi suuri lisäkipinä Syrinin ostoon. Kolmevuotiaana kouluvarsojen laatuarvosteluun osallistuessaan Burlyhill Cecil palkittiin paitsi ilahduttavasti yhdeksällä rakennepisteellä, myös tilaisuudessa erityisen ansioituneena nuorena kouluratsun alkuna kymmenellä laatupisteellä. Sellainen esikoisvarsa herätti Danielin päässä kimpoilevat ajatukset: mitä oreja Syrinille käyttää? Millaisen varsan yhdistelmän hän jättäisi siitä itselleen? Miten hän markkinoisi myyntivarsoja?

Innostus oli jälleen herännyt, ja Daniel suunnitteli jo pitkiä, monipolivisia sukulinjoja Syrinin innoittamana.

Ulkoasu © M Layouts
Kuva ja muu materiaali, ellei toisin mainita © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen