Hevosen kuvat © VRL-05265

fwb-ori

Evanesco

virallinen nimi Evanesco rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
syntymäaika, ikä 6.5.2019, 5v väri ja merkit vaaleanruunikko, sabino
säkäkorkeus 170cm omistaja Isak Sederström (VRL-05265)
rekisterinumero VHx | PKKx kasvattaja VRL-05265
koulutus heB - 100cm painotuslaji este- ja kenttäratsastus

Luonnekuvaus

Evanesco on lumoavan näköinen hevonen, siis jos sattuu pitämään kirjavista. Siinä riittää kyllä katseltavaa muutenkin kuin väriläiskien rajojen mieleenpainamiseksi, sillä ori on varsin ilmeikäs ja eläväinen hevonen. Nesco on leikkisä, rohkea, utelias ja seurallinen, mutta myös melko tulistuvainen: sen korvat räpsähtävät hyvin nopeasti luimuun, jos se ei ole tyytyväinen. Hevoshierojan mielestä Nesco onkin ihanneasiakas, sillä sen kohdalla ongelmakohtia ei ainakaan tarvitse arvailla.

Ratsuna Nesco on vielä vähäsen raaka, mikä sille toki ikänsä puolesta sallittakoon. Nesco väläyttelee aivan valtavan hienoa laukkaa, kun se liikkuu tasapainossa: hevosen askellajeissa näkyy ehkä emänpuoleisen suvun kouluhevoslinjojen vaikutus. Parhaimmillaan ori on kuitenkin hypätessään, sillä siinä on ihanteellisia estehevosen ominaisuuksia. Se haluaa hypätä ja pysyä irti puomeista, mutta on rohkea ja eteneväinen, eikä useinkaan jää jahkailemaan mennäänkö yli vaiko ei. Nescon suu ei ole ihan helpoin mahdollinen, ja kuolainvaihtoehtoja on kokeiltu sen elämän aikana melkoisen monta, jotta löytyisi sellainen suukappale, johon hevonen olisi tyytyväinen. Pelkkä istuva kuolain ei tietysti riitä pitämään hevosta tasaisena: Nescosta näkee välittömästi, mikäli ratsastajan käsi ei miellytä sitä. Se aukoo herkästi suutaan ja alkaa nyppiä ohjaa ja heitellä päätä, ja vähintäänkin se nipristelee suupieliään ja muljauttelee silmiään, jos ohjastuntuma on epätasainen tai liian raskas.

Hevosen omistaja on läpi ratsastushistoriansa ollut vannoutunut esteratsastaja, mutta kenttäratsastuksesta innostuneet tallikaverit ovat vuosia pehmiteltyään saaneet Isakin uteliaisuuden heräämään. Nescon kanssa voisi aivan hyvin joskus kokeilla kenttäratsastuskilpailuitakin, on Isak ajatellut, ja päätynyt viemään hevosensa joitakin kertoja myös maastoestetreeneihin. Siellä Nesco on oikeastaan aikalailla elementissään: se pääsee laukkaamaan ja hyppäämään, ja harvat estetyypit pelottavat sitä. Ainoa ongelma on, ettei hevonen tahdo millään suostua lähestymään vettä. Niin ollen voidaan ainakin toistaiseksi todeta, että ihan kaikki kenttäratsastuksen elementit eivät kuitenkaan ole tätä hevosta varten, ja jättää kisahaavet odottelemaan jotakin etäistä tulevaisuutta.

Sukutaulu

i. Plein de Charme E
fwb 167cm rn
ii. Laurent
fwb 167cm rnsb
KTK-II, PP-MVA, Fn-kelp.
iii. Yster General
fwb 162cm mkm
KTK-III+, VIP MVA Fn
iie. Nazharet
fwb 165cm rt
KTK-II, Fn
ie. Câline K
fwb 170cm rnkm
KTK-III
iei. Tranquille K
kwpn 178cm rnkm
KTK-II, VIP MVA Fn, ERJ-II
iee. Beau de Brass
fwb 160cm rn
VFA2
e. JB Eventide
fwb 169cm rtsb
ei. JB Chrysus
fwb 170cm rtsb
eii. Cyllarus
nwb 170cm rt
Fn- & KTK-kelp.
eie. Broomvek Fancy
fwb 174cm vrnsb
PP MVA
ee. Before the Dawn
fwb 175cm trtsb
KTK-III
eei. Saturn
fwb 176cm rt
KTK-II, Fn
eee. Until the Dark GA
xx 167cm trt
Fn, PP MVA

Jälkeläiset

Nescolla ei ole vielä jälkeläisiä eikä se ole tarjolla jalostukseen.

Kilpailukalenteri

ERJ Muut PKK
00.00.0000 kutsu luokka tulos 00.00.0000 LAJI/JAOS kutsu luokka tulos 00.00.0000 luokka, tuomari, tulos

Virtuaalihevonen » Ulkoasun © Veikkalay 2010, tausta © Evan Eckard / DinPattern, muokkaus & muu materiaali © VRL-05265 » Sivun alkuun