© Mila

Hevosen kuvat © AnneL, Mila

fwb-tamma

JB Eventide

virallinen nimi JB Eventide rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
syntymäaika, ikä 04.01.2018, 12v väri ja merkit rautias, sabino
säkäkorkeus 169cm omistaja Eevi-Sofia Pohjanheimo (VRL-05265)
rekisterinumero VH-18-031-0009 | PKK2558 kasvattaja Järnby
koulutus VaB - 140cm painotuslaji este- ja kenttäratsastus

Luonnekuvaus

Eve on vauhdikas ja hyvin koulutettu hevonen, joka suhtautuu uusiin tilanteisiin ja tuttavuuksiin epäröiden. Sen hyppytreeneissä on ollut erityisen tärkeää edetä hevosen herkästi murenevaa itseluottamusta vaalien, sillä se on pikkuisen hanakka käymään kieltoherkäksi. Hyppykykyä tammalla riittää, ja kun tamma on hyvässä vireessä, se on varsin kilpailukykyinen kansallisen tason esteratsu.

Sileäntyöskentelyssä Eve on ihan hirvittävän miellyttävä, sillä se on eteenpäinpyrkivyydessäänkin aina hyvin herkkä avuille ja tahtoo tehdä ratsastajalleen mieliksi. "Sulaa vahaa" käy aika usein mielessä, kun Even kanssa pääsee työskentelemään, etenkin kun tamma on rauhallisessa mielentilassa eikä keksi yhtäkkiä kytätä ympäristöä. Sen liikkeet ovat tahdikkaat ja niissä on laatua, mutta harmillista kyllä, niiden näyttävyys ja letkeys myös kärsii herkästi, jos hevonen jännittyy. Sen tulostaso onkin ollut koulukilpailuissa ailahtelevaista, sujuivat kotitreenit sitten miten upeasti tahansa, mikä on totta kai vähän harmillinen seikka omistajan kilparatsastusharrastuksen kannalta.

Tallikäytökseltään Eve on arkisissa ja tutuissa tilanteissa ja ympäristöissä maailman kiltein ja mukavin. Se suhtautuu tuttuihin ihmisiin lähestulkoon sellaisella luottamuksella ja hellyydellä, että sitä voisi kai melkein jo kutsua rakastavaksi. Omien ihmistensä perässä Eve uskaltaa ohittaa pelottavat asiat vähäsen säpsähdellen, mutta tie nopeasti aktivoituvan pakoreaktion ohitse on ollut pitkä ja, no, rehellisesti sanottuna ilmeisen kehämäinen: yhä edelleen Eve saattaa ottaa aika herkästi hatkat tilanteista, jotka sitä pelottavat.

Sukutaulu

i. JB Chrysus
fwb 170cm rtsb
ii. Cyllarus
nwb 170cm rt
Fn- & KTK-kelp.
iii. Cheiron evm
trak 173cm m
iie. Aria Basium evm
nwb 169cm rt
ie. Broomvek Fancy
fwb 174cm vrnsb
PP MVA
iei. Riverrock evm
fwb 172cm m
iee. Fancy Fifi evm
fwb 160cm rtsb
e. Before the Dawn
fwb 175cm trtsb
KTK-III
ei. Saturn
fwb 176cm rt
Fn, KTK-II
eii. eii
eie. eie
ee. Until the Dark GA
xx 167cm trt
Fn, PP MVA
eei. eei
eee. eee

Jälkeläiset

o. JB Night Vale s. 9.2.2018 (i. JB Peridot) om. Crimis
o. Evanesco s. 6.5.2019 (i. Plein de Charme E) om. Isak Sederström

Kilpailukalenteri

ERJ Muut PKK
00.00.0000 kutsu luokka tulos 00.00.0000 LAJI/JAOS kutsu luokka tulos 00.00.0000 luokka, tuomari, tulos

Historia

Evestä piti tulla Eevi-Sofian paluulippu aktiivisen kilparatsastusharrastuksen pariin. Vietettyään kaksi vuotta ilman omaa hevosta Eevi oli pelännyt olevansa pahan kerran ruosteessa, mutta osaavaa 10-vuotiasta Eveä koeratsastaessaan hän oli tuskin ratsastustaukoaan muistanutkaan. Hyvin koulutettu ja mukavalta tuntuva tamma sopi hänen käteensä kuin valettu - kunnes ei sitten kuitenkaan sopinut. Muutamaa viikkoa hevosen ostamisen jälkeen Eevi alkoi aavistella, että oli sittenkin tullut hankkineeksi liian herkän ja sitä kautta vaativan hevosen.

Avuksi Eevi etsi valmentajan. Kotona heidän sileäntyöskentelyään valvoi tallinomistaja Veera, mutta Eevi kaipasi estevalmentajaa, jonka tuntitaksat eivät syöksisi häntä perikatoon. Naapuritallin nuoren Sederströmin tunteja kehuttiin, ja kun kävi ilmi, että mies omisti hänen tammansa nyt jo aikuisen varsan, Eevi viimeistään rohkaistui ottamaan mieheen yhteyttä. Isak kiinnostui hevosesta ja otti ratsukon kernaasti valmennettavakseen.

Valmentajien silmien alla Eevi sai uutta itseluottamusta ratsastukseensa, mutta itsenäiset treenit takkusivat edelleen. Ensimmäinen yhteinen kisakausi jäi parin hassun startin mittaiseksi: Eevi haukkasi kerralla liian ison palan, hyppäsi liian suuressa luokassa ja häpesi sitä monta viikkoa, ennen kuin uskalsi taas kokeilla onneaan. Kilparatsastus ei kuitenkaan tuntunut kivalta, sillä Eve oli vieraissa paikoissa kahta herkempi.

Tuntui helpottavalta tulla raskaaksi, eikä vain siksi, että uutista oli odotettu pitkään. Kun Eevi tiedusteli Isakilta, ottaisiko tämä jollakin sopivalla diilillä Even ratsastettavakseen, mies ei harkinnut hetkeäkään, ennen kuin vastasi silmääkään räpäyttämättä myöntyvästi. Isak oli itse harkinnut oman kilpatammansa antamista siitosliisinkiin, kun siitä oli hyvä tarjous tehty, ja kun tilalle järjestyi niin helposti ratsu isoihin luokkiin, asiat ratkesivat kaikkien osapuolten kannalta parhain päin. Eevi sai hevoselleen ratsastajan, Isak kilpailuihin ratsun ja Isakin tammasta varsaa toivonut hevoskasvattaja käyttöönsä siitostamman.

Win-win-win -tilanteena se siis alkoi, Isakin ja Eventiden yhteinen kilpaura. Isak oli liian itsevarma pelätäkseen, että se päättyisi lose-lose-lose -kierteeseen, mutta vain aika näyttäisi, olisiko miehen tarpeen nöyrtyä vai jatkaako vain itseensä luottavalla linjalla.


Virtuaalihevonen » Ulkoasun © Veikkalay 2010, tausta © Evan Eckard / DinPattern, muokkaus & muu materiaali © VRL-05265 » Sivun alkuun