Perustiedot

Nimi: Sinevan Aurifex
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 01.07.2018 (8v)
Säkäkorkeus: 174cm
Väri: Voikko
Koulutus: Inter II
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
VH18-031-0269 | PKK2873

Kuvagalleria

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
00.00.0000 tuom., tulos

Sinevan Aurifex

KTK-II

Kullanhohtoinen Aurifex on miellyttävä ja näyttävä hevonen. Kookas ori on itsevarma, mutta ei dominoiva. Se ei säiky tai stressaa juuri mitään, ja sen kanssa onkin suorastaan ilo työskennellä kilpailupaikoillakin. Kotona yhteiselo vasta mutkatonta onkin. Ratsuna ori on kuitenkin melko haastava, sillä se on vähän hitaasti käynnistyvää ja jähmeää mallia. Hienot liikkeet eivät kanna pitkälle, ellei Arskaa saa ratsastettua kunnolla työskentelymoodiin. Arska tarvitsee usein vähän lisää vipinää kinttuihinsa, sillä kaikkein mieluiten se ottaisi aika lungisti ja tekisi kaikkea mukavaa. Daniel on periaatteessa tyytyväinen, ettei Arska ole yhtä lentoonlähteväinen kuin emänsä, mutta vähän vähempikin rauhallisuus voisi piisata.

Sukutiedot

i. Paraxis
Fn, KRJ-I, YLA1
GP (KRJpor. 11/10)
old crem 178cm
VH-tunnus
ii. Parazar
evm | old vkko 174cm
iii. Paramour
evm | old vprt 179cm
iie. Vanille
evm | old crem 174cm
ie. Frauke
evm | old rnvko 169cm
iei. Royal
evm | old m 175cm
iee. Baldor
evm | old vkko 171cm
e. Apricity
Fn, KTK-II
Inter I (KRJpor. 9/10)
trak rt 168cm
VH-tunnus
ei. Capricorn
evm | trak m 166cm
eii. Fairy Foe
evm | trak rt 170cm
eie. Coral
evm | trak m 165cm
ee. Allegory
evm | trak vprn 169cm
eei. Pelegrino
evm | trak trt 168cm
eee. Ambiance
evm | trak vrn 167cm

Paraxis (i) ehti tulla tunnetuksi paitsi Grand Prix -tason kilparatsuna ja jalostusorina, myös nuoren ratsastajan opetusmestarina. Saksalainen suuren kilpatallin päällikkö Theodor Hartz osti tämän tuplavoikon ratsun jo kaiken nähneenä ja kokeneena kilpakonkarina johdattamaan silloin 14-vuotiasta tytärtään kohti kansainvälisiä kenttiä. Frida Hartzista hevonen oli aluksi sietämätön: vikkelään, kompaktiin ja taipuisaan maajoukkueponiinsa nähden lähes 180-senttinen raamikas puoliveriori tuntui tolkuttoman vahvalta ja jähmeältä. Orilla oli kuitenkin nuorelle ratsastajalleen paljon opetettavaa. Sen luonteenlaadusta kertoo paljon se, miten se oli kilpailupaikoillakin teinitytön käsiteltävissä, eikä oikeastaan ole ihme, että Aurifex on sekin hyvin tasainen ja tyyni temperamentiltaan.

» Paraxiksen esivanhemmat ovat juuri niin laadukkaita ja nimekkäitä kuin voi Theodor Hartzin omistaman jalostusorin suvulta odottaa. Maineestaan tarkka mies ei vähään tyydy, sillä kaiken hänen omistamansa pitää olla huippulaatua. Niinpä Parazar (ii) on tietenkin melkoinen nimiori, niin kutsuttu voikko sensaatio. Onhan siinä puutteensa, kuten joidenkin mielestä liiankin kuuma ja kipakka luonne, mutta oria markkinoinut mainoskoneisto on pitänyt huolen siitä, että tammoja on suurikokoiselle voikolle GP-tason kouluorille riittänyt. Parazarin kilpailusuorituksiin mahtui läpi sen uran juuri liiasta kuumumisesta seuranneita rikkoja, mutta liikkeiden laatu ja huima kokoamiskyky pitivät huolen, että se pysyi kouluratsastusta urheiluna seuraavien mielenkiinnon kohteena. Parhaat kisatuloksensa ori teki vanhemmalla iällä, kun yhteistyö ratsastaja Otto Kleiblin kanssa hioutui huippuunsa ja kenties orin omat terävimmät särmät hieman pehmeämmiksi. Parazarista on useita astuvia orijälkeläisiä ja kilpakenttien nimekkäitä tähtösiä.

»» Paramour (iii) on raamikas, suurilinjainen ori, jonka suuri koko tekee sen olemuksesta sangen kunnioitettavan. Sukkajalkainen ratsu nousi GP-tasolle verrattain myöhäisellä iällä, mitä hevosen kasvattaja-omistaja Ella Bayer-Engels selitti hitaalla kasvulla. Orille annettiin aikaa kasvaa täyteen mittaan ja kehittää tarvittavaa voimaa GP-tason tehtävistä suoriutumiseen. Paramourin luonnetta on kuvailtu sanoilla tyyni ja itsevarma, mutta syystä tai toisesta sillä on useita kipakaksi kuvailtuja jälkeläisiä, kuten Parazarkin. On mahdollista, että hyväluontoiseksi tiedetyn orin jälkeläisissä näkyy sille tuodun tammamateriaalin vaikutus, mutta mistäpä näitä varmaksi tietää.

»» Vanille (iie) on valitettavan nuorena menehtynyt tamma. Voikko oli kiistattoman kaunis hevonen, jolla oli hyvät ratsunominaisuudet mutta vielä enemmän annettavaa jalostuksen saralla. Sen harvinainen, laadukas emälinja ei kuitenkaan valitettavasti jatku Vanillen kautta, sillä tamma jätti jälkeensä vain kaksi orijälkeläistä, joista toinen on sittemmin jo ruunattu. Vanillen kohtaloksi koitui kaikista huolellisista varotoimista huolimatta alueella jyllännyt virusepidemia.

» Paraxiksen emä Frauke (ie) tuntee oman arvonsa. Se ei kiukuttele, mutta vaatii käsittelijöiltään ja ratsastajaltaan varmaotteista käsittelyä. Ruunivoikolla daamilla on raamia: se on ryhdikäs ja melko vankka tamma. Fraukella on omalaatuinen, tunnistettava passage ja erityisen hyvä piaffe, ja raviohjelma on GP-radalla sen parasta osaamista. Onhan sillä tietysti muutkin askellajit olemassa, mutta suoraan sanottuna tamman laukka on syntyjään melko vaatimatonta, vaikkakin tyylipuhdasta. Taitavan ratsastajan esittämänä Frauke on saavuttanut kohtalaisia kisatuloksia, mutta siirtynee pian kilparadoilta siitoskäyttöön. Paraxis on toistaiseksi Frauken ainoa jälkeläinen, jonka se varsoi nuorena ennen kilpauraansa.

»» Komea musta Royal (iei) on kouluratsu parhaimmillaan. Vain pieni tähti otsalla rikkoo pikimustaa väritystä, ja kaula on niin kaunis että sitä voisi lääppiä ihastuksesta huokaillen toista tuntia, eikä siihen siltikään kyllästyisi. Royal on jo 17-vuotias, mutta tekee yhä tarkkaan harkittuja esiintymisiä kouluratsastuskilpailuissa. Sillä tavalla sen mieli pysyy omistaja-ratsastaja Silva Jansenin mukaan virkeänä. Royal on tiiminsä mukaan huumorintajuinen hevonen, mutta aina asiallinen käsiteltävä, toisinsanoen charmantti herrasmies. Sitä on turha pelätä, vaikka se onkin suuri ja vahva möhkäle.

»» Baldor (iee) on niitä hevosia, joista ei tahdo irrota muuta kerrottavaa kuin "aika kiva hevonenhan se kyllä on". Sievä, muttei henkeäsalpaava kaunotar; kivaliikkeinen muttei jumalainen liitokavio; mainioita varsoja, muttei yhtäkään aivan kiistatonta potinräjäyttäjää. Siellä se vain elelee omistajansa muiden hyvien siitostammojen keskellä ja varsoo kivoja varsoja kivoista oreista. Ratsuna se ei ole edennyt juuri alkukoulutusta pidemmälle, sillä tietenkin juuri tällainen hevonen rikkoi tapaturmaisesti jalkansa, eikä tehnyt sitäkään niin jännittävästi ettäkö kohtaloksi olisi koitunut kuoppa. Baldorin mieleenpainuvin ominaisuus on epäilemättä suku.

Jälkeläiset

2019 fwb-o. JB Coruscation, e. Melisse Kern
2019 fwb-t. Sinevan Esmerie, e. Sinevan Enchanti
2019 fwb-t. Sinevan Caramilla, e. Sinevan Clarinora

Päiväkirja ja valmennukset

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen