Perustiedot

Nimi: Sinevan Esmerie
Rotu: FWB
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 19.05.2019, 8v
Säkäkorkeus: 171cm
Väri: ruunikko
Koulutus: Intermediate I
Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
VH19-031-0265 | #PKK3110

Kuvagalleria

Arvonimet

Finest Foal 2019
KTK-I 2019
21 + 20,5 + 20,5 = 82,7%
Finest 2020

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat varsakuvalla
FF-kelpoinen
01.07.2019 Saariston hevosopisto: EO-sert, tuom. Inna
20.06.2019 Järnby: EO-sert, tuom. Anne
29.05.2019 Hukkapiilo: EO-sert, tuom. aksu

Rakenneluokat aikuiskuvalla
Fn-kelpoinen
15.09.2019 Järnby: KTK-sert, tuom. Sage
14.03.2020 Encore: EO-sert, tuom. Elisa
31.01.2020 Kuuran Talli: EO-sert, tuom. aksu
05.11.2019 Järnby: EO-sert, tuom. Anne
28.09.2019 Vänrikinmäki: EO-sert, tuom. Elisa

Sinevan Esmerie

KTK-I, Fn, FF

Voihan Esmerie. Se on varsin tomera ja itseriittoinen tyyppi. Ihan pienestä pitäen se on uskonut pystyvänsä ihan mihin tahansa ja uskaltavansa aivan mitä vain, eikä Esmerie totisesti turhaan viihtynyt äitinsä kyljessä nysväämässä. Se liikkui, tutki, viuhtoi ja puuhasteli. Vasta nälän tai jonkun oikein jännän paikan tullen se palasi emänsä helmoihin, ja Enchanti kyllä hoivasi varsaa hellästi. Eihän tästä tammasta siis muuta voinut kasvaa kuin itsevarma ja rohkea hevonen, joka ei hätkähdä ihan pienestä - tai oikeastaan kovin suurestakaan.

Esmeriellä riittää sekä vauhtia että uteliaisuutta. Sitä sopii ihan syystä kutsua hilpeäksi ja hauskaksi hevoseksi, sillä tuskin koskaan on tammaa nähty naama nurinkurisena. Vähän malttamaton se kyllä on, ja hoitotoimenpiteiden venähtäessä alkaa rauhaton steppailu ja kaiken mahdollisen hamuileminen suuhun.

Tamma heittäytyi täydellä tohinalla opintielle, kun sen ratsukoulutus alkoi. Esme on aika virkaintoisen näköinen ratsu: se näyttää oikein odottavan, että ratsastaja esittäisi sille tehtäviä suoritettavaksi. Pontevasta ravista on ollut helppo rakennella liitävää passagea, ja laukanvaihtosarjoja Esmerie tekisi vaikka maapallon ympäri. Sen sijaan piruetit ovat yhä hieman haastavia, sillä tamma yrittää herkästi tarjota harppovia askeleita ja hulmahtaa melko kiireisesti ympäri. Malttamattomuutta Esmessä on nähtävissä välillä muutenkin. Se tuntuu ottavan hivenen itseensä, jos jokin tehtävä tuntuu vaikealta, ja sen treeneissä tarkkaan harkitut hengähdys- ja sulattelutauot ovat usein tarpeen ihan vain kierrosten laskemiseksi sellaisiksi, että työskentelyä on taas mielekästä jatkaa. Liikaa ei kannata pyytää kerralla: se saattaa kostautua hevosen turhautuessa ja kuumuessa.

Sukutiedot

Isälinja: Sinevan Aurifex - Paraxis (2)

i. Sinevan Aurifex
KTK-II | KRJ-porr. 7/7 (PSG)
fwb vkko 174cm
VH-tunnus | PKK-ID
ii. Paraxis
Fn, KRJ-I, YLA1
GP (KRJpor. 11/10)
old crem 178cm
VH-tunnus
iii. Parazar
evm | old vkko 174cm
iie. Frauke
evm | old rnvko 169cm
ie. Apricity
Fn, KTK-II
Inter I (KRJpor. 9/10)
trak rt 168cm
VH-tunnus
iei. Capricorn
evm | trak m 166cm
iee. ee. Allegory
evm | trak vprn 169cm
e. Sinevan Enchanti
Fn, KTK-II
fwb rn 166cm
VH-tunnus | PKK-ID
ei. Schwartzwaltz
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I
trak m 167cm
VH-tunnus | PKK-ID
eii. Charmingheart
evm | trak m 169cm
eie. Sibylline
evm | trak mrn 165cm
ee. Electrizia
VIP MVA Fn, KTK-II
fwb rn 161cm
VH-tunnus | PKK-ID
eei. Glamourshock
evm | fwb mrn 167cm
eee. Elegina
evm | trak prn 160cm
Emälinja: Sinevan Enchanti - Electrizia (2)

Jälkeläiset

09/19 fwb-o. Sinevan Ceruleo
12/19 fwb-o. Sinevan Bondi Blue
01/21 fwb-t. Sinevan Entente

Kantakirjaus

PKK:n 90. kantakirjaustilaisuus
21 + 20,5 + 20,5 = 82,7% KTK-I
"Erinomaiset leimat. Tiivis, lihaksikas runko. Sopusuhtaiset jalat, kuivat ja hyväasentoiset. Kaunis, aavistuksen ponimainen pää. Miellyttävä väri ja toteutus. Yleisilmeeltään tehtäväänsä sopiva, hyväluonteisen oloinen tamma."

Päiväkirja ja valmennukset

"Joku syntyy", 19. toukokuuta 2019. kirjoittanut omistaja
Daniel Susinevan sihteeri, omituinen sinihiuksinen ei-enää-aivan-teini-ikäinen tyttöihminen, kirjaa miehen ytimekkäitä kommentteja arvostelupöytäkirjaan. Kilpailut Auburnin kartanolla taittuvat yli puolenvälin, ja vaikka Daniel onkin vähäpuheinen mies, päätuomarin sihteeri on takuulla saanut jo kirjoittaa käsi vääränä. Miehen puhelin tärisee pöydällä, mutta hän on niin keskittynyt edessä tapahtuvaan kouluratsastukseen, ettei hän vilkaisekaan puhelintaan - ja hyvä niin, sillä päätuomarin on kai katsottavakin ratsukoita varsin tarkkaan.

Sihteeri ehtii kuitenkin kirjoittamiseltaan vilkaista. Se kohentaa hupsusti asentoaan, äännähtää kuin valmistelisi puhetta, ja sanoo sitten:
"Joku syntyy."
Daniel ei ymmärrä mitä tyttö oikein jupisee. Kukamikäjoku syntyy? Miksi siitä pitää puhua kesken ratsukon suorituksen?
"Onko Enni sun vaimo?" sihteeri penää. "Se synnyttää parhaillaan."

Daniel alkaa ymmärtää mitä tyttö jupisee. Enni synnyttää. Kesken ratsukon suorituksen.

Tuskastuneena Daniel tuijottaa ratsukon suorituksen loppuun ja tarttuu sitten puhelimeensa. Hänen hieno nuori tammansa, joka on tietenkin asutettu, jotta se saisi tehtyä yhden varsan alta pois ennen kisauraa, on tietenkin ryhtynyt varsomaan juuri tänään. Daniel on kaukana omalta talliltaan tuomaroimassa toisen tallin kouluratsastuskilpailuita, ja hänen ensikertalaistammansa varsoo. Toivottavasti kaikki menee hyvin, sillä Daniel ei voi poistua päätuomarin kopperosta kesken kaiken.

Vaatii lujaa tahdonvoimaa kyetä keskittymään kouluratsastukseen loppupäivän ajan. Aina ehtiessään Daniel tarkastelee tilannetiedotuksia, joita tallityöntekijä Kersti ja vielä-hetken-aikaa-vaimo Lynn lähettävät. On varsin ystävällistä, että vaimo, joka on aikeissa jättää hänet, ei sentään jätä hänen tammaansa valvomatta.

Terve tammavarsa, lukee yhdessä ihanassa WhatsApp-viestissä, jonka Daniel vastaanottaa kahden viimeisen luokan välisen tauon aikana. Se on valtava helpotus. Enchantin esikoinen on hyvinvoiva, reippaasti jaloilleen pyrkivä sievä ruunikkotamma.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen