Perustiedot

Nimi: Electrizia
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 03.05.2012 (5v)
Säkäkorkeus: 161 cm
Väri: Ruunikko
Koulutus: Tavoite vaA
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: Olivia Kuu, evm
VH18-031-0130 | PKK2661

Kuvagalleria

Arvonimet

KTK-II 2018*
Fn 2019
* Lausunto päiväkirjassa

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
15.04.2018 tuom. aksu & BIS Anne, EO-sert (LKV BIS3)
05.05.2018 tuom. Viiru & BIS aksu, KTK-sert (LKV BIS1)

Electrizia

Finest, KTK-II

Ellu on pieni ja sievä, mutta enpä silti menisi laittamaan sitä taskuuni. Se on nimittäin myös vähän hapan, epäluuloinen, säpsähtelevä ja no, aavistuksen katala. Ei kuitenkaan onneksi niin, että se olisi mitenkään ylitsepääsemättömän vaikea käsitellä. Ellun kanssa pitää vain olla tarkkana ja ehkä aavistuksen verran varpaillaan, jos sillä sattuu olemaan Sellainen Päivä. En mene takuuseen, onko Ellun ajoittaisissa oikkukohtauksissa kyse täyden veren kuohahduksista vai puhtaasti tammamaisuudesta. Ruunikko ei joka tapauksessa ehkä ole se kaikkein miellyttävin kaveri tallityöntekijöille, mutta kyllä sen kanssa oppii tulemaan toimeen. Loppupeleissä Ellu tarvitsee vain selkeää, jämptiä elekieltä ja selvät säännöt.

Ratsastaessa Ellu on parasta pitää kiireisenä, jottei se näe mörköjä siellä sun täällä. Se on aika lennokas reaktioissaan ja saattaa olla, että se saa kentän aidan takana turhan rivakasti kävelleestä ihmisestäkin kunnon kalabaliikin aikaiseksi. Ellulla on keijunkeveät liikkeet, ja vaikka se ei olekaan ihan kaikkein pitkäjänteisimmän kouluhevoskasvatuksen lopputuotos, kouluratsulta se kuitenkin ehdottomasti näyttää, kun käydään töihin. Ellu on vielä nuori, joten ehkä osan sen hätäisyydestä voi laittaa iänkin piikkiin. Ehkä.

Sukutiedot

i. Glamourshock
evm | fwb 167cm mrn
ii. Great Scott
evm | fwb m 169cm
iii. Ingan Xenon
evm | fwb tprn 168cm
iie. Galindra
evm | fwb m 165cm
ie. Royal Pearl
evm | fwb rnkm 170cm
iei. Raccoonish
evm | fwb mrn 170cm
iee. Brightest Jewel
evm | fwb rtkm 168cm
e. Elegina
evm | trak prn 160cm
ei. Caliente
evm | xx tprn 166cm
eii. Catchero
evm | xx mrn 169cm
eie. Gina Gelato
evm | xx vrn 168cm
ee. Emmeline
evm | trak rn 169cm
eei. Dinosandro
evm | trak rn 167cm
eee. Elmindra
evm | trak trn 170cm

Emälinjasta
Electrizian emä Elegina on pieni ja elastisesti liikkuva trakehnertama, jolla on valpas yleisilme ja suuri täysiveriprosentti. Sen täysiveri-isän lisäksi prosenttia nostaa Elmindra, jonka takaa löytyy seuraava täykkäriesi-isä. Elmindra itse onkin itse asiassa kouluhevosemästä ja esteisästä. Sillä oli hieno laukka, ja se päätettiin astuttaa upearavisella kouluori Dinosandrolla. Syntyi Electrizian emän emä Emmeline, josta tulikin näpsäkkä ratsu koulukentille. Emmeline kilpaili aina PSG-tasolle saakka, kunnes se myytiin hevoskasvattajalle läntiseen Saksaan. Emmeline on jättänyt kisauransa jälkeen viisi varsaa ja viettää nyt leppoisia eläkepäiviä parin muun vanhemman siitostamman kanssa.

Jälkeläiset

Electrizian jälkeläiset ovat KTK-kelpoisia PKK:n kantakirjassa.
fwb-t. VIP MVA Fn Rosengårds Zelia (KTK-II), i. Fn Stalag Luft, KTK-III
fwb-o. Sinevan Kosmos, i. VIP MVA Fn Kontrolieren DEU, KTK-II
fwb-t. Sinevan Enchanti, i. VIP MVA Fn Schwartzwaltz, KTK-II

Päiväkirja ja valmennukset

PKK:n 81. kantakirjaustilaisuus, 31.05.2018 kirjoittanut omistaja

Kantakirjaustilaisuuteen matkaaminen tuntui näppärältä ja helpolta, kun mukana oli vain yksi hevonen. Tällä kertaa Daniel Susineva johdatti trailerin ramppia ylös Electriziaa, Rosengårdeilta ostettua ruunikkoa nirppanokkaa. Tamma oli vähällä tehdä lastaustilanteesta show'n, mutta talttui nopeasti, kun sen diivailu ei herättänyt käsittelijässä kaivattuja reaktioita. Ellu puhalsi kipakasti ilmaa sieraimistaan, mutta seurasi vähäeleistä miestä ja asettui sitten paikalleen traileriin. Oli turhaa käynnistellä isompaa hevosrekkaa, vaikka Ellu varmasti olisikin pitänyt suuren auton käyttämistä vain itseään varten oikeutettuna. Diivaprinsessa.

Daniel toivoi omien ja herkkähipiäisen hevosensa hermojen vuoksi, että kantakirjaustilaisuus pysyisi kaikilta osin aikatauluissaan ja asiat sujuisivat kitkatta. Tilaisuus oli sangen pieni, sillä paikalla oli vain seitsemän hevosta. Ei ollut syytä odottaa viivytyksiä - eikä niitä tullutkaan. Ellu pääsi nopeasti arvosteltavaksi. Daniel palaisi kotiin II-palkinnolla kantakirjatun tamman kanssa. Electrizian pisterivi oli 20+18+18 = 74,7%, ja Danielin iloiseksi yllätykseksi se oli tilaisuuden jaettu ykkönen. Mies oli ollut hieman huolissaan siitä, olisiko pieni tamma liian hentoluinen ja ryhditön.

Omansa lisäksi Danielia kiinnosti erityisesti kahden muun hevosen menestys. Paikalla oli hänen oman jalostusorinsa Clarimonden tammajälkeläinen Airelle Rouge. Sen pisteet mies kuunteli tyynenä ja jos hän pettyikin kolmanteen palkintoon, sellainen ei näkynyt edes vilahduksena miehen totisilla kasvoilla.

Osallistujalistaa selattuaan Daniel oli etukäteen kiinnittänyt huomiota konsonanttisotkuun, jonka googlaamalla hän löysi sangen kiinnostavan sukutaulun. Musta trakehnerori Schwartzwaltz oli vastikään tuotu Suomeen, ja Danielia kiinnosti valtavasti, miten ori arvosteltaisiin. Sitä hän voisi kenties käyttää omille hevosilleenkin. Orin pisterivi 18+18+18 riitti 72%:iin ja KTK-II-palkintoon. Tyytyväinen Daniel nyökkäsi tuskin havaittavasti.

Yllätyksekseen Daniel kiinnostui paikan päällä toisestakin tilaisuuteen tuodusta puoliveriorista, Kontrolieren DEU:sta. Suuri ori oli vaikuttavan näköinen, ja tuomaritkin arvostivat sen aina toiselle palkinnolle saakka pisterivillä 19+16+19=72%.

Tuijoteltuaan Kontroliereniä Daniel alkoi olla varma, että sen vahvuudet antaisivat hyvän mahdollisuuden parantaa Electrizian puutteita. Tehokkuudesta tunnettu mies ei aikaillut, vaan pyysi orin omistajan yhteystiedot ollakseen myöhemmin yhteydessä astutusasioissa. Niinpä kotiinviemisinä oli kakkospalkittu siitostamma ja sille sopiva orivalinta.

Ulkoasu © M Layouts
Kuva ja muu materiaali, ellei toisin mainita © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen