Perustiedot

Nimi: Schwartzwaltz
Rotu: Trakehner
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 06.06.2012 (8v)
Säkäkorkeus: 167 cm
Väri: Musta
Koulutus: Tavoite GP
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: evm
VH18-021-0116 | PKK2754

Kuvagalleria

Arvonimet

Fn 2018 VIP MVA 2018
KTK-II 2018*
* Pisterivi päiväkirjassa

Näyttelyt

Rakenneluokat
05.05.2018 tuom. aksu, KTK-sert (LKV BIS3)
22.06.2018 tuom. Anne, EO-sert
25.08.2018 tuom. Elisa, KTK-sert (LKV BIS3)
30.09.2018 tuom. Tiia, EO-sert

Schwartzwaltz

VIP MVA Fn, KTK-II

"Sössö? Ja sä sanoit ettei Bansku sovi kouluhevosen nimeksi."
"Sössö kuin sössö, eihän ton virallista nimeä lausu kukaan ilman että on kieli merimiessolmulla seuraavan vuoden ajan."
"Hevosparka. Niin komea ja niin nimellä paiskattu."

Schwartzwaltz on saanut mairittelemattomia lempinimiä myös muista syistä kuin vaikeasti lausuttavan virallisen nimen takia. Se on komea kuin kuninkaan ratsu, mutta vähän sika sille päälle sattuessaan. Sösserön elämä on täynnä ääripäitä: joko se on erittäin helppo tai todella hankala käsiteltävä. Tuuliset päivät, sade, kirkas auringonvalo ja siitä johtuvat voimakkaat varjot saavat hevosen ylivirittyneeksi. Silloin se saattaa puskea ja punkea taluttaessa ja pyöriä kuin väkkärä nähdäkseen kaiken ympärillään, jotta se voi ennakoida mahdolliset vaaratilanteet ja sinkaista karkuun. Mustalla kouluratsulla on hyvin mittaileva ja arvioiva katse, kun uusi ihminen lähestyy sitä. Ori lukee käsittelijänsä eleitä ja havaitsee kyllä, jos ihminen epäröi tai muuten antaa hevoselle mahdollisuuden ottaa tilanteen johtaminen omaksi tehtäväkseen. Jos ihminen onnistuu elekielellään osoittamaan olevansa luotettava, turvallinen ja määrätietoinen johtaja, Sössön sekoilut ja sikailut vähenevät huomattavasti.

Sössö on nopea ja kuuma ratsu. Sillä on kuitenkin sikäli palvelualtis luonne, että jos ratsastaja tarjoilee sille tarpeeksi tehtäviä, se käyttää tarmonsa niihin. Matkusteleva ratsastaja sen sijaan saa todennäköisesti kokea Sössön bravuurin: pikaisen poistumisen marssitahtiin mihin tahansa muuhun suuntaan kuin sinne, minne ratsastaja kuvitteli ratsukon olevan matkalla.

Sukutiedot

i. Charmingheart
evm | trak m 169cm
ii. High Heart
evm | trak m 168cm
iii. Karlson
evm | trak trn 168cm
iie. Henrietta
evm | trak m 163cm
ie. Clinquante
evm | trak rnkm 166cm
iei. Sandant
evm | trak mkm 166cm
iee. Claire
evm | trak trn 162cm
e. Sibylline
evm | trak mrn 165cm
ei. Belliatus
evm | trak trn 169cm
eii. Livesoul
evm | trak tprn 167cm
eie. Bellevie
evm | trak m 167cm
ee. Sansaria
evm | trak m 161cm
eei. Aerial
trak m 166cm
eee. Sisily
trak rn 164cm

Jälkeläiset

Tarjolla jalostukseen. Sössön varsat ovat KTK-kelpoisia PKK:n kantakirjassa.
12/2018 fwb-t. Sinevan Enchanti (KTK-II), e. Electrizia (Fn, KTK-II)
02/2019 fwb-o. Schavadakedavra (KTK-II), e. Polzin Maranda (Fn, KTK-II)

Päiväkirja ja valmennukset

PKK:n 81. kantakirjaustilaisuus, 31.05.2018 kirjoittanut omistaja

Kantakirjaustilaisuuteen matkaaminen tuntui näppärältä ja helpolta, kun mukana oli vain yksi hevonen. Tällä kertaa Daniel Susineva johdatti trailerin ramppia ylös Electriziaa, Rosengårdeilta ostettua ruunikkoa nirppanokkaa. Tamma oli vähällä tehdä lastaustilanteesta show'n, mutta talttui nopeasti, kun sen diivailu ei herättänyt käsittelijässä kaivattuja reaktioita. Ellu puhalsi kipakasti ilmaa sieraimistaan, mutta seurasi vähäeleistä miestä ja asettui sitten paikalleen traileriin. Oli turhaa käynnistellä isompaa hevosrekkaa, vaikka Ellu varmasti olisikin pitänyt suuren auton käyttämistä vain itseään varten oikeutettuna. Diivaprinsessa.

Daniel toivoi omien ja herkkähipiäisen hevosensa hermojen vuoksi, että kantakirjaustilaisuus pysyisi kaikilta osin aikatauluissaan ja asiat sujuisivat kitkatta. Tilaisuus oli sangen pieni, sillä paikalla oli vain seitsemän hevosta. Ei ollut syytä odottaa viivytyksiä - eikä niitä tullutkaan. Ellu pääsi nopeasti arvosteltavaksi. Daniel palaisi kotiin II-palkinnolla kantakirjatun tamman kanssa. Electrizian pisterivi oli 20+18+18 = 74,7%, ja Danielin iloiseksi yllätykseksi se oli tilaisuuden jaettu ykkönen. Mies oli ollut hieman huolissaan siitä, olisiko pieni tamma liian hentoluinen ja ryhditön.

Omansa lisäksi Danielia kiinnosti erityisesti kahden muun hevosen menestys. Paikalla oli hänen oman jalostusorinsa Clarimonden tammajälkeläinen Airelle Rouge. Sen pisteet mies kuunteli tyynenä ja jos hän pettyikin kolmanteen palkintoon, sellainen ei näkynyt edes vilahduksena miehen totisilla kasvoilla.

Osallistujalistaa selattuaan Daniel oli etukäteen kiinnittänyt huomiota konsonanttisotkuun, jonka googlaamalla hän löysi sangen kiinnostavan sukutaulun. Musta trakehnerori Schwartzwaltz oli vastikään tuotu Suomeen, ja Danielia kiinnosti valtavasti, miten ori arvosteltaisiin. Sitä hän voisi kenties käyttää omille hevosilleenkin. Orin pisterivi 18+18+18 riitti 72%:iin ja KTK-II-palkintoon. Tyytyväinen Daniel nyökkäsi tuskin havaittavasti.

Yllätyksekseen Daniel kiinnostui paikan päällä toisestakin tilaisuuteen tuodusta puoliveriorista, Kontrolieren DEU:sta. Suuri ori oli vaikuttavan näköinen, ja tuomaritkin arvostivat sen aina toiselle palkinnolle saakka pisterivillä 19+16+19=72%.

Tuijoteltuaan Kontroliereniä Daniel alkoi olla varma, että sen vahvuudet antaisivat hyvän mahdollisuuden parantaa Electrizian puutteita. Tehokkuudesta tunnettu mies ei aikaillut, vaan pyysi orin omistajan yhteystiedot ollakseen myöhemmin yhteydessä astutusasioissa. Niinpä kotiinviemisinä oli kakkospalkittu siitostamma ja sille sopiva orivalinta.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen