Perustiedot

Nimi: Clarimonde
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 29.05.2012 (5v)
Säkäkorkeus: 173 cm
Väri: Mustanruunikko
Koulutus: Tavoite GP
Omistaja: VRL-05265
Kasvattaja: evm
VH18-031-0053 | PKK2522

Kuvagalleria

Arvonimet

Finest 2018
KTK-II 2018*
* Lausunto päiväkirjassa

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Rakenneluokat
05.01.2018 tuom. Odelie, KTK-sert, BIS1. EM: upeus.
16.01.2018 tuom. Tiia, HY
27.01.2018 tuom. Viiru, EO-sert
14.02.2018 tuom. aksu, KTK-sert, BIS2
20.02.2018 tuom. Anne, EO-sert

Clarimonde

Finest, KTK-II

Clarimonde on suurikokoinen nuori kouluhevonen. Se ei ole tallin hevosista näyttävin liitokavio eikä nuortenluokkien kiintotähti, mutta hyvällä asenteella ja loistavalla ratsastettavuudellaan se paikkaa tavallisia liikkeitään. Clarimonde tekee aina parhaansa ja työskentelee mielellään ratsastajan kanssa. Sen askellajeja pystyy ratsastamaan näyttävämmäksi, ja jahka se kehittyy täyteen loistoonsa, siitä voi tulla hieno kilpahevonen. Clarimondelle helppoja ja mieluisia tehtäviä ovat lisäykset, joissa se jo säilyttää hienosti tahtinsa ja tasapainonsa. Voimakasta kokoamista vaativissa tehtävissä se toisinaan vähän hätääntyy ja kuumenee, koska se yrittää aina tarjota ratsastajalle parasta mitä osaa, vaikkeivät voimat vielä ihan riittäisi siihen. Clarimonden kanssa maltti on siis valttia: orin kanssa täytyy tietää, kuinka paljon siltä voi pyytää. Se tahtoo joka tapauksessa antaa enemmän.

Clarimonden miellyttävä persoona ja vähän lapsenomainenkin luonne on kerännyt sille rutkasti faneja. Clarimondelle ei koskaan tarvitse pyytää hoitajaa montaa kertaa, sillä sitä käsittelevät kaikki mielellään. Ori on säpsymätön, kiltti ja seurallinen. Se on puuhakas, muttei rasittavuuteen asti. Clarimondella on aina iloinen loiste silmissään, ja se nauttii saadessaan seurailla tallin ja pihan hyörinää. Oikea kultamurunen, siis. Mistään se ei tee hankalaa, vaan suhtautuu lungin uteliaasti ja myönteisesti kaikenlaisiin tilanteisiin.

Kilpailupaikan hälinässä lupsakka Clarimondekin hieman sähköistyy. Se seuraa valppaana muita hevosia ja liikkuu verryttelyalueella pingottuneempana kuin tavallisesti. Clarimonde tulee saada hyvin avuille, jotta se esittää valkoisten aitojen sisäpuolella parastaan.

Sukutiedot

i. Charmeleonis
evm | fwb tprn 172cm
ii. San Cuvier
evm | fwb mrn 172cm
iii. -
iie. -
ie. Granissa
evm | fwb rn 169cm
iei. -
iee. -
e. Mandy O My
evm | fwb m 170cm
ei. Diachronous
evm | hann m 174cm
eii. -
eie. -
ee. Macherie
evm | fwb prn 171cm
eei. -
eee. -

Jälkeläiset

Tarjolla jalostukseen.

Päiväkirja ja valmennukset

Uusi kilpakumppani, 28.01.2018 kirjoittanut omistaja

Clarimonde tuli talliin ratsutettavaksi jo edellisvuoden puolella. Daniel ei aluksi käyttänyt paljonkaan ajatuksiaan nuoreen hevoseen sen kanssa työskentelyyn käytetyn ajan ulkopuolella. Clarimonde oli kaikin tavoin perushevonen. Se oli ihan miellyttävä katsella, mutta ei supernäyttävä. Sillä oli miellyttävä luonne ja ratsastettavuudeltaan se oli mitä mukavin, mutta loistokkaat liikkeet siltä puuttuivat. Se ei ollut likimainkaan yhtä lennokas ja irtonainen kuin moni muu Danielin ratsastamista hevosista. Sillä oli moitteeton, mutta ei erityisen voimakkaita tuntemuksia herättävä sukutaulu.

Jotakin orissa kuitenkin oli. Mitä enemmän Daniel ratsasti sillä, sitä enemmän hän innoistui hevosesta. Clarimonde oli muovailuvahaa, tai ehkä pikemminkin raakatimanttia; jotakin vielä hiomatonta ja hohtonsa kätkevää. Toista yhtä mahtavalla asenteella työntekoon suhtautuvaa hevosta ei usein tavannut. Niinpä Danielin raportit päivän sujumisesta alkoivat yhä useammin sisältää kehuja Clarimondelle. Kun Lynn kuunteli miehen päivien kuulumisia iltaisin, hän arveli, että Clarimonden paluu takaisin omistajalleen tulisi olemaan kovempi paikka kuin Daniel oli alun alkaen kuvitellutkaan.

Vaimo tunsi miehensä. Kun ratsutusjakso lähestyi loppua, suunnitelma muotoutui. Daniel halusi kilpailla hevosella ja ehkä nähdä, saisiko siitä kohtalaisia tai parempia jälkeläisiä. Tammikuun lopussa Clarimonde siirtyi Susinevojen omistukseen.

PKK:n 77. KTK-tilaisuus, 31.01.2018 kirjoittanut omistaja

Clarimonden kanssa matkustaminen oli helppoa. Ori oli lunki autoon mennessään, natusti tyytyväisenä heiniä matkan aikana ja odotti melko malttavaisena ulospääsyä perillä. Siihen tuli kuitenkin eloa, kun sen kavionpohjat koskettivat maankamaraa ja se huomasi, että ympärillä tapahtui - ja paljon. Daniel piteli oria itse, sillä tätä nykyä käytännön hommat jäivät hänelle Lynnin kanssa matkatessa. Oikeastaan mies itse ei halunnut nähdä jo tukevasti raskaana olevaa vaimoaan oudosta ympäristöstä ja vieraista hevosista päänsä pyörälle pöräyttäneen valtavankokoisen Clarimonden narunjatkeena.

Eipä silti, aivan asiallisestihan Clarimonde tietenkin käyttäytyi. Vaikka siihen tulikin kilpahevosmaista säpäkkyyttä uudessa paikassa, se ei liioitellut sitäkään asiaa. Danielin ajatukset käväisivät jo seuraavan kuun lopussa, jolloin hän toisi vuorostaan Paavon kantakirjaustilaisuuteen. Paavo tuskin olisi yhtä herrasmiesmäisen vaivaton kuin tallikaverinsa Clarimonde. Silloin apukäsiksi lähtisi onneksi Inna, jonka turvallisuuden suhteen Danielin ei tarvinnut olla yhtä neuroottinen kuin vaimonsa. Ei hän nyt tallityöntekijäänsäkään tietysti villihevoslauman alle olisi tyrkännyt, mutta Inna liikkuisi huomattavasti Lynniä ketterämmin ilman ylimääräistä salamatkustajaa.

Aikataulut pitivät ihailtavan hienosti. Arvosteltavat hevoset pääsivät yksi toisensa perään tarkkaan syyniin. Clarimondelle Daniel toivoi kakkospalkintoa.

Sen he myös saivat. Orin hieno pisterivi, 18+16,5+20+20, riitti 74,5%:n kokonaistulokseen. Lausunto ei ollut lainkaan pöllömpi:
- Leimat hyvät, sukupuolileima voisi olla vahvempi. Tasapainoinen runko. Kiverät kintereet, vuohiset voimattomat. Lihaksikas, kuiva kaula. Kaunis pää, kuiva. Todella onnistunut, silmäämiellyttävä toteutus.
- Runko muutoin hyvä, mutta hieman lyhyt, neliön mallinen kokonaisuus. Kaulan liittymä runkoon hyvä. Pää on kaunis ja ilmeikäs, ja liittynyt kaulaan hyvin. Jalat sopivan mittaiset, mutta etujaloissa vennohkot vuohiset, muutoin hyvän suorat ja kuivat jalat. Takajaloissa aavistuksen pitkät ja löysän oloiset, vuohiset, ok kulmaukset. Leimat hyvät kaikilta osin. Kaunis karvan väri ja hyvä väritystekniikka. Yleisilme hyvä.

Kouluvalmennus, 02.03.2018 kirjoittanut Jannica

Clarimonden kanssa oli tarkoitus käydä läpi hieman nuorten kouluohjelmaa, joka oli tasoltaan noin helppo B. Alkuverryttelyt oli jo Danielilla hyvässä vaiheessa saapuessani paikalle, mutta ori vaikutti hieman innokkaalta muita maneesissa olijoita kohtaan. Ihan hyvin mies sen kuitenkin sai keskittymään ja avuille tästä huolimatta. Aloittelimme käynnistä raviin siirtymisillä, jotka olivat oriin reagointinopeuden puolesta vähän laiskoja, mutta parantuivat kyllä vähitellen, kun ruvettiin ottamaan pidempää pätkää kevyttä ravia. Muutaman kerran sait kuitenkin oria muistuttaa liikkeellelähdöstä raipan kanssa ja sen jälkeen sitä saikin enemmän pidätellä. Siirtymisten ohessa ruvettiin pikku hiljaa ottamaan oria enemmän kuolaintuntumalle ja se alkoi työskennellä paremmassa muodossa hetkittäin ravissa. Mitään sen kummempaa ei 5-vuotiaalta tässä kohtaa vaadittukaan ja alkutunti tehtiin pääasiassa pätkittäisten kokoamisharjoitusten lisäksi siirtymisiä kaikissa kolmessa askellajissa.

Pienen kävelytauon jälkeen saitte alkaa ravissa tulla kahdeksikkoa, jossa keskityttiin asetukseen ja taivutukseen. Näiden lisäksi saitte kolmikaarista, jossa siirryttiin käyntiin kaarten keskellä ja niiden jälkeen tuli huolellinen asetus ja taivutus. Siirtymiset menivät hyvin, mutta ori pääsi niiden jälkeen jälleen pitkäksi ja Danielilla meni hetki koota sitä uudelleen lyhempään muotoon, etenkin laukassa kun työskenneltiin kahdeksikolla. Ahkerien siirtymisten treenailun puolesta alkoi ori kulkea ja taipua jo mukavasti lopputuntia kohden, joten saitte tulla vielä pääty-ympyrälle ensin laukkaamaan lähiopetukseen kokoamisharjoitusten jatkuessa ja sitten suunnanvaihdoksen jälkeen ja muutaman laukkakierroksen otettuanne saitte alkaa ympyrän muodossa kevennellä loppuraveja, ensin kooten hyvään muotoon ja sitten välillä hölläten pidemmälle ohjalle kuitenkin tuntuma säilyttäen koko ajan. Ori vastasi tähän harjotukseen erittäin hyvin keventyen edestä ja alkaen työskennellä takaosalla paremmin alleen. Tässä kohtaa oli hyvä siirtyä kävelemään.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen