Perustiedot

Nimi: Sinevan Silencio
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 8.8.2019 (0v)
Säkäkorkeus: n. 166-169cm
Väri: Rautias
Koulutus: Tavoite GP
Omistaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-06265)
VH19-x | #PKK3233

Kuvagalleria

Arvonimet

-

Kilpailukalenteri

Hevonen kilpailee porrastetuissa. Katso statistiikka.

Näyttelyt

Varsaluokat
00.00.0000, tuom. ? tulos

Sinevan Silencio

KTK-kelpoinen

{Silencio sai nimensä siitä elämäntilanteesta, jonka keskelle se syntyi. Hevosen kasvattaja-omistajan kymmenvuotinen parisuhde, avioliitto, oli hiipunut ja ajautunut karille, ja jäljellä oli vaimon ja lapsen lähtöä seurannut musertava hiljaisuus talossa, joka ennen oli yhteinen. Sen kaiken keskellä seistessään Daniel ei kyennyt tuntemaan mitään muuta kuin turtaa hiljaisuudenpuristusta, ja karun tiedon siitä, että lohduttavia ja/tai syyllistäviä sanoja alkaisi pian tulvia. Haluttomana kuulemaan niitä mies nimesi kasvattinsa vaiennusloitsun mukaan, niin kuin se olisi estänyt ketään aukaisemasta sanallista arkkuaan. Kaikkea saattoi toivoa: uusia, parempia päiviäkin. Niitä Daniel Susineva tarvitsi, se oli taivaan tosi, ja intohimoiselle kouluhevoskasvattajalle terveet nuoret ratsunalut olivat aina tae paremmasta tulevaisuudesta.}

Silencio, jota ei uhasta huolimatta suinkaan kutsuta Ensioksi vaan Silmuksi, on vähäeleisen tyylikäs ori. Se on kai tajunnut nimensä merkityksen, eikä pidä itsestään turhaa mekkalaa. Silmu liikkuu vaivattoman elastisesti ja rytmikkäästi, ja jotakin kissamaista on niin sen liikkeissä kuin luonteessakin. Pienestä pitäen Silmu on ollut sellainen, ettei sille ryppyillä, vaikka ei se mitenkään poikkeuksellisen kovasti ole ikätovereitaan kurmuuttanut. Orilaitumelle päästessään se on tehnyt kerralla selväksi, ettei suvaitse pomottelua, ja sitten muistutellut asemastaan vain ehdottoman tarpeen sitä vaatiessa. Enimmäkseen Silmu viihtyy vähän etäällä muista, tarkkailuasemissa.

Sukutiedot

i. Schavadakedavra
VIP MVA Fn, KTK-II
fwb rn 170cm
ii. Schwartzwaltz
VIP MVA Fn, KTK-II
trak m 167cm
iii. Charmingheart
evm | trak m 169cm
iie. Sibylline
evm | trak mrn 165cm
ie. Polzin Maranda
VIP MVA Fn, KTK-II
old tprn 170cm
iei. Bojangles
evm | old trn 172cm
iee. Macaroni
evm | old prn 167cm
e. Sinevan Apricot
FF, KTK-kelpoinen
fwb rt 166cm
ei. Banana Mania
VIP MVA Fn, KTK-II,
PP-MVA, PKK-V
dwb m 167cm
eii. Bam Boozle
evm | dwb m 169cm
eie. Citronella
evm | dwb mrn 164cm
ee. Apricity
Fn, KTK-II
trak rt 168cm
eei. Capricorn
evm | trak m 166cm
eee. Allegory
evm | trak vprn 169cm

Jälkeläiset

Silencio ei ole vielä tarjolla jalostukseen ulkopuolisille.

Päiväkirja ja valmennukset

Hiljaisuus, 8. elokuuta 2019 kirjoittanut omistaja
Vaimo oli lähtenyt. Mieskin oli lähdössä, tavaroita laatikoissa, sikin sokin, sekasotkua. Yksinäinen hahmo keskellä äänetöntä, puoliksi pakattua taloa, ja sitten kaiken särki säpäleiksi puhelin. Typerä soittoääni, liian pirteä, ei lainkaan tilanteeseen sopiva. Vaan sopiko sellaiseen tilanteeseen mikään; hautajaismarssi olisi kuulostanut liian melodramaattiselta.

Hyvä uutinen. Sopiko se tilanteeseen? Että pitkään pantattu varsa oli vihdoin syntynyt, oli terve, nousi nopeasti jaloilleen. Anmari itse soitti. Anmari oli liisannut Danielille tammansa ja Daniel oli valinnut tammalle orin, ja nyt se oli syntynyt: orivarsa.

Daniel jätti tyhjentyvän talon ja hiljaiset seinät ja asteli vaitonaisena talliin. Siellä oli Anmari, yhtä hiljaisena mutta eri syystä: Anmari oli helpottunut ja onnellinen. Hänen tammansa oli selviytynyt hienosti varsomisesta. Pian hän saisi sen kunnolla takaisin itselleen, ratsastettavaksi ja treenattavaksi.

Hiljaisuuden keskelle syntynyt varsa sai hiljaisen nimen. Daniel leikitteli varsan isän nimen loitsuteemalla, eikä Daniel ollut leikkisä mies, mutta pieni ori tuntui ansaitsevan edes rahtusen sitä samaa keveyttä, jota se oli tuonut lohduttomaan tilanteeseen syntymällä terveenä.

"Silencio", Daniel sanoi.

Ehkä loitsu toimi. Anmari ei hiiskunut sanaakaan, nyökkäsi vain.

Ulkoasu © M Layouts
Muu materiaali © Lynn (VRL-05265)
Tämä on virtuaalitalli | this is a sim-game stable | Virtuaalihevonen