virtuaalihevonen | virtuaalitalli | fiktiivinen henkilö

Ulkoasu © M Layouts
Tausta © 422737
Logon kirjaimet © Ractapopulous
Hevosten kuvat © H. & Linepaja
Muu materiaali © VRL-05265

avatar
Mistä on kyse Rosengårdin kartano lähti elämään omaa elämäänsä. Aluksi se oli vain Josefina Rosengård -nimisen hahmon synnyinkoti, mutta kartanon ja suvun häilyminen tarinan taustalla inspiroi. Varsinaista virtuaalitallia konseptista ei tule, mutta pari piirrettyä estepuoliveristä sai omistajahahmoksi Josefinan Alexander-veljen.

Alexander on esteratsastaja, häikäilemätön kaveri ja fiktiivinen hahmo. Hänellä on pari ihan yhtä fiktiivistä hevosta.
Terveisin VRL-05265

Kilparatsut

Plein de Charme E

peksi

» Sivuille

i. Laurent -- ei. Tranquille K -- isälinja Yster General
Plein de Charme E on toivon mukaan kasvamassa Alexanderin ykkösratsuksi. Peksi on vähän äkäpäinen mulkvisti, mutta jos tallikäyttäytymistä pitääkin vähän hävetä, hevosta itsessään ei. Se on virtaviivainen, nopea ja kopea. Peksi hyppää mitä vaan, jos sitä ei häiritä. Ratsastajan liiallinen puuttuminen orin omiin päätöksiin saa sen kuumenemaan ja nakkelemaan äksynä niskojaan. Saattaa se takasiaankin viskellä.

Pähkinänkuoressa
x suomalainen puoliveriori
x s. 02.03.2018, 7-vuotias, satunnainen ikääntyminen
x kaksipolvinen suku

Snail Snilli

naski

» Sivuille

i. King's F-rot -- ei. Alexandr GD -- emälinja Casualties of Cool
Snail Snilli on keskenkasvuinen varsanrimpula, joka ei suoraan pellosta haettuna näyttänyt juuri miltään. Tai näyttihän se: hassulta väripilkahdukselta. Kylläpä olikin hevosesta tullut kirjava. Alexander empi, ei kuitenkaan värin takia, sillä miestä ei totisesti haitannut pistää yleisön silmään hevosineen. Lopulta puhkikatseltu ja kelailtu irtohypytysvideo kaksivuotiaasta varsasta ratkaisi asian. Alexander osti tammavarsan kohtuuhintaan toimintansalopettavalta tallilta. Voisihan sen myydä, jos se osoittautuisi pettymykseksi.

Pähkinänkuoressa
x suomalainen puoliveritamma
x s. 13.07.2016, reaali-ikääntyminen
x kaksipolvinen suku

Tricherie Rose

naski

» Sivuille

i. Plein de Charme E -- ei. King's F-rot -- emälinja Casualties of Cool
Tricherie Rose, omistajansa ensimmäinen oma kasvatti, on toistaiseksi varsalaumassa kasvava ja rellestävä hunsvotti. Luonteeltaan varsa on mutkaton ja säikkymätön. Se asettuu laumansa hiljaisessa arvojärjestyksessä ylempään keskikastiin, Alexander toivoo tammasta kilpailukykyistä ratsua vähintään 140:n senttimetrin radoille kansainvälisellä tasolla, muttei ole siitä toistaiseksi erityisen kiinnostunut — eihän hevosella voi vielä edes ratsastaa pitkiin aikoihin.

Pähkinänkuoressa
x suomalainen puoliveritamma
x s. 13.06.2020, reaali-ikääntyminen
x kolmepolvinen suku

Alexander Rosengård

alexander
Syntynyt: 13.11.1994, Gullö
Asuinpaikka: Hannaby, Ruotsi
Ammatti: kilparatsastaja
Siviilisääty: milloin mikäkin

Alexander on häikäilemätön ja laskelmoiva. Kun mies tietää, mitä tahtoo, hän löytää väsymättä keinon saada haluamansa. Kunnianhimoa hevosurheilun saralla piisaa, ja Alexander onkin viihtynyt viimeiset vuodet Keski-Euroopassa palkkakuskina muutamalla suurella tallilla. Koti-Suomen pienet kilparatsastuspiirit eivät kukkomaiselle Rosengårdien keskimmäiselle riitä. Alexanderin täytyy aina saada enemmän ja parempaa, oli kyse sitten hevosista, maineesta tai naisista.

Mies pysyi ensimmäisessä työpaikassaan Belgiassa kolme vuotta. Sitten hän siirtyi parempien hevosten toivossa Saksaan, mutta pesti jäi lyhyeksi piipahdukseksi. Pikaisilla lähtöpasseilla saattoi olla jotakin tekemistä pomon tyttären kanssa - tai sitten ei. Pari viikkoa Alexander seilasi tyhjän päällä, kunnes rantautui Sveitsiin ja löysi itselleen tallin, jonka leivissä pääsi ratsastamaan nuorten hevosten lisäksi isoja luokkia "kunnon hevosilla", kuten hän sanoo. No. Sitä hupia kesti puolitoista vuotta. Äkkinäinen työsuhteen katkeaminen ajoi miehen tyhjän päälle.

Alexander palasi kotiin Rosengårdin kartanolle. Alkoi työnhakuprosessi, ja harrastukseksi ja ärsyyntymistään lievittääkseen Alexander osti kaksi omaa hevosta, vaikka olisi vanhemmillakin riittänyt hevosia ratsastettavaksi. Kilparatsastaja ei tiedä, miten ja missä ura jatkuu, ja sekös ottaa sitä päähän.

Lopulta tie vei Ruotsin Hannabyhyn, missä Alexander nykyään ratsastaa ja työskentelee Karla Falkencreutzin tallissa. Rouva Falkencreutzin omistama Quentin Quire on tätä nykyä Alexanderin ykkösratsu, kun omat nuoret hevoset vasta kasvavat ja kehittyvät.

Mies on ruumiinrakenteeltaan esteratsastajamaisen keveä ja jäntevä. Hän pukeutuu aina hillityn tyylikkäästi. Alexander on tuttu näky kilpailuiden after ride partyilla, mutta hänet tunnetaan myös väsymättömänä ja periksiantamattomana työntekijänä.

Blogi

Maailmalla-blogi seurailee Alexanderin elämää ja tekoja. Hevosten päiväkirjamerkinnät löytyvät blogista omilla tunnisteillaan (pleindecharmee ja snailsnilli). Sekaan ripotellaan kuvausta Alexanderin yksityiselämästä ja työkuvioista.

Merkintöjä muualla

30.06.2018 - Susanne epäilee. Alexanderin äiti on juuri saanut tietää, että pojan työsuhde Fressonilla on tullut päätökseen.
04.07.2018 - Alexander. Alexander kyläilee Jusu-siskon luona.
05.07.2018 - Lisää Alexanderia. Kyläily jatkuu ja Jusu käy uteliaaksi.
31.07.2018 - Estevarsojen laatuarvostelu. Alexander esittää siskonsa hevosen varsalaatuarvostelussa.